[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Amphiprion ocellaris home  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

negru cu scris alb ?
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu, scrisul alb are o mica pata negricioasa.
Oricum in caz ca s-a ars nu imi fac probleme, imi iau altul maine.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/02/2015 00:46:11

My nano reef

[Email]
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

Recunosc ca n-am vazut in viata mea un LDD ars, dar ma gandesc ca poate fi murdar.
Cred, si iti recomand mai bine sa astepti pana iti iei toate componentele.
Daca vei vrea la bazinul mare sa ii pui o lampa LED atunci poti sa iei o sursa de 48V 320W, o poti folosi si este ok, daca nu ia una de 12V 30W minim si e suficienta pentru lampa asta (legate prin LDD), legate direct serie de catre 3 (nu recomand) sursa de 9V
Daca se incalzeste, ventilator.

LE. MA bucur nespus ca n-am avut un Storm X sa-ti trimit, il arzi una doua p`ala

This message was edited 1 time. Last update was at 21/02/2015 00:55:11

Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Sursa asta este de 48v, e Mean Well 60-48D.

My nano reef

[Email]
bsbircea
Member
[Avatar]

IP:

Nu vrei tu sa faci o poza decenta la tot ansamblul sa ne facem si noi o idee.
Preferabil repede ca daca mai deschid o sticla de vin n-o sa mai vad cum trebuie.

I slice'n'dice live animals and glue them to rocks!
[Email]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ansamblul se afla acum in dulap, urmand sa il reconectez maine.
Nu cred ca as fi ars stormul, ca are alimentarie proprie si trebuia sa conectez in sloturile pwn corespondente ldd-urilor.

This message was edited 2 times. Last update was at 21/02/2015 01:05:21

My nano reef

[Email]
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

Atunci fa o chestiune, pana vine controllerul leaga toate ledurile in serie si le alimentezi direct de la sursa, dimezi din potentiometrul sursei.
Daca vrei mai alb ori mai albastru....sari ledul respectiv (dezlipesti contactele si le unesti de la ledul respectiv)
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Shubi wrote:Atunci fa o chestiune, pana vine controllerul leaga toate ledurile in serie si le alimentezi direct de la sursa, dimezi din potentiometrul sursei.
Daca vrei mai alb ori mai albastru....sari ledul respectiv (dezlipesti contactele si le unesti de la ledul respectiv)

Asa o sa fac.
Sa las curentul la 1.3 A sau sa il scad la 700 mA?

My nano reef

[Email]
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

La 700 cand legi direct, ai ledurile alea care suporta maxim 1000 dar indicat este sa-l ti la 700mA

Ma simt tare aiurea Blue ca ti-am trimis doar componentele pe care le-ai dorit si nu ceva intreg gata functional.
Daca esti de acord, te rog sa imi trimiti inapoi componentele, remediez toate problemele free off charge si cand primesc controllerul din state, cu o sursa decenta aleasa de catre tine in functie de necesitate, le primesti inapoi fara nici uin fel de cost suplimentar.

This message was edited 2 times. Last update was at 21/02/2015 01:12:25

Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Asa fac, multumesc pentru informatii si pentru ca v-ati pierdut timpul si berea cu mine.

My nano reef

[Email]
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

Prietene, berea n-am pierdut-o, si nici timpul, crede-ma pe cuvant
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Shubi wrote:Si la celalalt albastru de ce ai pus rosu/negru, nu-i tot albastru ?
Ai facut discriminare, esti penalizat !
Bea o bere !

Edit: fara alcool !!!!

LE.
Inca o mentiune. Inainte sa transmit ledurile catre tine, au fost testate cu o sursa de 48V si un controller Storm x
Au functionat la 80% cca 60 minute si radiatorul s-a incalzit foarte putin, este unul din avantajele dimarii PWM, protejeaza ledurile.
Daca le alimentezi direct si se incalzeste radiatorul (in sensul ca nu poti tine mana pe el) atunci trebuie sa pui un ventilator.

Se incalzeau ldd-urile, nicidecum radiatorul.

My nano reef

[Email]
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

.....da, LDD-urile trebuiau alimentate cu o sursa in comutatie.....nu cu ce ai tu.
In fine, citeste ce ti-am scris mai sus.
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Shubi wrote:La 700 cand legi direct, ai ledurile alea care suporta maxim 1000 dar indicat este sa-l ti la 700mA

Ma simt tare aiurea Blue ca ti-am trimis doar componentele pe care le-ai dorit si nu ceva intreg gata functional.
Daca esti de acord, te rog sa imi trimiti inapoi componentele, remediez toate problemele free off charge si cand primesc controllerul din state, cu o sursa decenta aleasa de catre tine in functie de necesitate, le primesti inapoi fara nici uin fel de cost suplimentar.

Nu e vina dumneavastra, daca vreti vi le trimit, dar nu e corect sa imi remediati gratis problemele atunci cand eu ar trebui sa stiu sa imi remediez singur problemele.
Dar pot sa remediez singur problema( in nici un caz nu as admite sa imi schimbati gratis acel ldd daca este ars), treaba cu pwn e simpla, doar trebuie sa conectez fiecare for in slotul corespunzator ldd-ului.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/02/2015 01:28:46

My nano reef

[Email]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Jucaria asta ar fi buna : http://www.sursedetensiune.ro/spd/866195/Sursa-in-comutatie-AC-DC-Mean-Well-35W-12Vdc-3A

My nano reef

[Email]
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

Eu unul nu cred ca-i ars LDD-ul ala.
Poti lega LED-urile in serie, toate asa cum am spus mai sus, direct la sursa pe care o ai.
Cumpara o sursa in comutatie in functie de ce necesitati prevezi, cu sau fara upgarade, asa cum ti-am scris mai sus.
Cand imi vin controllerele comandate din state iti trimit unul, exista si o varianta mai ieftina, cea pe care o face @darthradu, este si mult mai rapida de accesat, daca nu-l loveste lenea
Dupa ce ai sursa, numarul meu de telefon il ai, te rog sa ma suni si remediem situatia.
Imi pare sincer rau ca nu ai reusit pana acum sa te bucuri de ledurile alea.

Buna ar fi jucaria asta:
http://www.sursedetensiune.ro/spd/342323/Sursa-in-comutatie-AC-DC-Mean-Well-RS-50-12-50W-12

This message was edited 2 times. Last update was at 21/02/2015 01:40:59

Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Shubi wrote:Eu unul nu cred ca-i ars LDD-ul ala.
Poti lega LED-urile in serie, toate asa cum am spus mai sus, direct la sursa pe care o ai.
Cumpara o sursa in comutatie in functie de ce necesitati prevezi, cu sau fara upgarade, asa cum ti-am scris mai sus.
Cand imi vin controllerele comandate din state iti trimit unul, exista si o varianta mai ieftina, cea pe care o face @darthradu, este si mult mai rapida de accesat, daca nu-l loveste lenea
Dupa ce ai sursa, numarul meu de telefon il ai, te rog sa ma suni si remediem situatia.
Imi pare sincer rau ca nu ai reusit pana acum sa te bucuri de ledurile alea.

Da, jucaria de mai sus ar fi buna.

O sa imi iau o sursa mai mica, cand voi avea controller, pana atunci o sa le pun in serie, upgrade fac neconditionat, atunci imi voi lua alta sursa.
Decat sa imi iau o sursa facuta si sa nu prea stiu sa umblu cu ea si sa trebuiasca sa fie si programata mai bine storm x, ca dupa aceea iar stau pe ganduri cum sa rezolv problema, ldd-ul cred ca cel mult s-a supraancalzit si a topit putin plasticul de protectie, neafaectandu-se functionalitatea.
Atunci imi iau jucaria recomandata de dvs.
Ps: astazi la BricoDepot am intrebat de adaptor de furtun 3/4 si angajatul care era acolo m-a intrebat pentru ce vreau, i-am spus si ce credeti ca mi-a recomandat: lipesc pe spatele acvariului in zona cu gaura un cot de 90 grade din pvc de 32 mm si ii fac racorduri si in feleul asta rezorv problema, cand se numea bricostore, am dat peste un angajat ce se dadea jmecher cu piercinguri si tatuaje, dar nu stia sa taie furtunul si sa calculeze 2 ori doi, chiar contrazicandu-se cu mine ca furtunul e 2 lei, nu 4 lei cum spun eu, deci angajatii lor sunt de comedie, alata data ma duc la Dedeman (e la 50 metri distanta) sau la Baumax (e la 500 metri distanta).
Nu are de ce sa va para rau, mai este si maine o zi, le pun in serie si scap.

This message was edited 3 times. Last update was at 21/02/2015 01:55:19

My nano reef

[Email]
darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu zic ca-s toast ldd-urile alea Mai ales ca zicea ca se incingeau, parere mea e ca sursa aia de curent constant, chiar daca ii dadea amperajul necesar dpdv putere, nu se impaca cu ldd-urile.

Multe Urari si Incantatii
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Doua sunt bune, deci investitia e mica, plus ca le pot schimba usor.

My nano reef

[Email]
Lemon
Senior member
[Avatar]

IP:

Sau poti sa te duci frumos la Dina, sau la Paul de la Abisinia (Pe N. Iorga, langa Spitalul Mare), cu mailul de la Shubi listat si cu componentele si sa ii rogi sa ti le lege ei.

Cryptic Cherries - West-Africa river

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: