[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
PO4 si cresterea plantelor  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Am tot studiat zilele astea mai multe albume cu poze ale lu amano, si ce am observat la detaliile ce le ofera este faptul ca din toate lipseste PO4. Citind despre linia ADA de fertilizare Amano vorbeste de importanta K si Fe in fertilizare, insa nimic de PO4. Undeva zice ca PO4 si No3 vin din mancarea pestilor si excrementele acestora. Oare asta e secretul lipsei algelor? Sau nu ofera el toate datele? Mi se pare ciudat ca nici macar nu masoara PO4.
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Apuca-te de crescut tonine si vezi ce se intimpla fara un nivel mai ridicat de po4
Crezi ca taica Amano e fraier sa dea tot din casa ? S-ar duce naibi tot biznisul
[Email] [WWW]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Din ce am citit si vazut eu, diferite concentratii de elemente vor duce la o dezvoltare diferita a plantelor. Aici ma refer nu numai la culoare ci chiar si la forma frunzelor.

Culoarea pare a fi direct influentata de concentratiile mai mari sau mai mici ale acestor elemente. S-ar parea ca sunt multe plante care, pentru a-si arata culoarea aia pentru care sunt renumite, au nevoie exact de concentratii mai mari de PO4 (de fapt vorbim de P aici) si concentratie mai mica de NO3 (adica N). Altele sunt exact pe dos iar altele se dezvolta frumos daca au de toate.

Asta nu inseamna ca anume plante nu vor creste frumos daca au toate macro-elementele in concentratie suficiente. Probabil sunt si plante din acestea, dar pentru marea majoritate se poate merge pe un aport complet de nutrienti.

Sunt ferm convins ca secretul lipsei algelor nu sta in lipsa fertilizari sau adaosului de nutrienti.

At last, uite un extract din "specificatiile" pentru Green Brighty Special Lights: "Green Brighty Special LIGHTS has a nutrient formula containing trace elements, nitrogen, phosphorous and potassium for an healthy growth of plants."
[WWW] [Yahoo!]
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Si totusi e ciuidat, nu am vazut sa puna si nivelul PO4, insa cred ca are dreptate mihai, mai sunt si secrete.

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: