[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Hemichromis lifalili acvariu  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
ufano86
Junior member

IP:

un acvariu cu dimensiunile 150x55x65 ii de ajuns pentru o pereche de Hemichromis lifalili cu 9 pui de 3cm
[MSN]
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

:-)

e mai mult decat incapator pt aceasta familie ..stai linistit! aceste ciclide africane "de rau"nu ajung la dimensiunile verisorilor din Lacurile Marelui Rift carora un acvariu ca al tau le ar satisface setea de spatiu doar pentru o scurta perioada :-)
10 cm este dimensiunea maxima la care ajunge aceasta specie, dimensiune cu care se pot lauda doar cele mai mici Mbune.

sa ti traiasca ! sunt niste pesti superbi!

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/
[Email] [Yahoo!]
ufano86
Junior member

IP:

mersi de raspuns .sper ca in iulie sa pot lua acvariul.caci momentan stau iin unul de 120 litri
[MSN]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Le este suficient cel in care stau acum . Chiar foarte .
[Email] [WWW]
ufano86
Junior member

IP:

dar deja au depus din nou.si atunci cu noi puii nu stiu daca ii de ajuns
[MSN]
harry-ab
Member

IP:

Ei, inceara si tu sa mai dai din pui la alti acvaristi sau la petshop...Tii situatia sub control. Daca te trezesti cu o serie de 300 de pui, niciun acvariu nu le va fi suficient dupa ce vor creste.
[Yahoo!]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

ufano86 wrote:dar deja au depus din nou.si atunci cu noi puii nu stiu daca ii de ajuns

Habitat: Central Africa; found tributaries of the Zaire (Congo) and Ubanghi Rivers.
S: bottom, middle
Aquarium: A tank of 30" (76 cm) with a capacity of 20-25 gallons (75-98 L) is sufficient. The tank must be well-aerated. See suggestions for H. bimaculatus.
Water chemistry: pH 6-7.8 (7.2), 4-15 dH (8), 73-79 F (23-26 C).
Pt o pereche este :-)
[Email] [WWW]
ufano86
Junior member

IP:

si daca as vrea sa aduc alti africani cam care ar compatibili
[MSN]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Am gasit aici ceva ce ti-ar folosi:
http://www.cichlidrecipe.com/cichlidchart/noflashchart.htm

image
[Yahoo!]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Nu-i foloseste la nimic , intrucit in acel tabel sunt doar speciile din marile lacuri . Lui ii trebuie ceva din Congo(Zaire) care de felul lui e cam fluviu .
[Email] [WWW]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Acvariul tau este ideal pentru o singura pereche de Hemichromis (eventual + puii aferenti cat sunt micuti).
Daca ai vrea sa aduci peste ei si alti africani si sa nu fie absolut "dintr-alta poveste", te-ai putea orienta doar spre Pelvicachromis.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
ufano86
Junior member

IP:

pe wikpedia imi zice de P. pulcher is native to southern Nigeria and to coastal areas of Cameroon, where it occurs in warm (24–26 °C, 75-79 °F), acidic to neutral (pH 5.6 - 6.2), nu ii un pic cam ph pentru hemichromis
[MSN]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Probabil ca ai vrut sa inchei printr-o intrebare: "nu ii un pic cam mic ph pentru hemichromis ?"

Nu.

"It originates from the drainage area at the mouth of the Ethiop River, Niger delta, where a variety of water conditions can be seen. The water of the low lying blackwater streams is acidic and very soft, while the delta waters are more alkaline, and far harder than the streams that feed it."

Mai cauta un pic si pe site-uri dedicate cichlidae-lor.

Pe de alta parte, ma gandeam ca in Spania poti gasi si altceva in afara de Pulcher.

Ca ideal ar fi doar Hemichromis-ul intr-un bazin cum ai tu acum, am mai precizat. Ca sa fie clar, Pelvicachromis-ul este o recomandare in ceea ce priveste "un african cat de cat mai potrivit" pentru a-l asocia cu Hemichromis-ul. In nici un caz africani de Malawi sau Tanganyika. Asta pentru ca vad ca te intereseaza pH-ul, KH-ul, GH-ul la care se simt pestii bine.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
ufano86
Junior member

IP:

daca cum stii ceva site cu cichlide care are mai multe informatii despre hemichromis , te rog frumos sa ma informezi,pentru ca pe care le-am gasit eu erau foarte generale. ceva in genul din acvaristica practica de mircea oprea si atlasele de axelrod's si mergus sunt la fel generaliste,pentru toate speciile nu numai pentru hemichromis
[MSN]
camillo
Member
[Avatar]

IP:

mie mi se pare interesant site-ul www.mongabay.com . iar aici http://fish.mongabay.com/other_african_cichlids.htm sunt informatii despre alte specii de cichlide africane in afara de cele din marile lacuri, precum si compatibilitatile lor cu alte specii. e bine documentat site-ul.

si eu am un acvariu de 200l (100x50x40) in care am o pereche de lifalili si vreo 20 de pui cam de 1 cm si ceva. de cand au puii astia au mai depus de cateva ori dar ai mici au mancat icrele iar parintii nu le-au facut nimic. acum vad ca deja incep sa-i ia la alergat (probabil nu-i mai considera copii ) si cred ca se pregatesc de o noua depunere.

ii hranesc cu tubi congelati de vreo doua luni. dezavantajul e ca puii niciodata nu apuca sa manance calumea, in schimb, desi au doar 1,5 cm (maxim) deja au culoarea rosie. sunt foarte simpatici asa mici si colorati. astazi le-am dat pentru prima data carnita de scoici (nu mai gasesc tubi congelati). a fost o adevarata lupta intre ei si parinti. multi nu au prea apucat sa manance.

o sa incerc sa fac rost de un alt acvariu mai micut un pic (dar tot de vreo suta de litri) in care sa mut puiutii. mi-ar parea rau sa inceapa cei mari sa-i haleasca.
[Email] [Yahoo!]
camillo
Member
[Avatar]

IP:

si... apropo... merge sa imi hranesc pestii cu scoici?
[Email] [Yahoo!]
ufano86
Junior member

IP:

eu odata pe saptamana le dau mussels in engleza nu stiu cuvantul in romana, sunt scoicile negre ce sunt cam in toate magazanile la fructe de mare, le fierb si dupa le tau in bucati.puii mei au 3-4 cm si inca nu am vazut sa ii alerge adultii prea mult. si am avut saptamana asta o depunere, dar deja au mancat toate larvele
[MSN]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Pai mussels e denumirea generala data de englezi pt scoici :-) . Tu probabil te referi la midii
[Email] [WWW]
ufano86
Junior member

IP:

inainte sa razi de cineva mai bine informeazate.poate nu stii asa de bine.scoica in general in engleza ii barnacle. mussels in engleza ii o clasa de moluste care in romana sunt midii , care difera in functie de marime .culoare mai neagra sau albastru inchis sau de locul unde traiesc.atunci daca stii asa de bine te rog sa mi spui ce inseamna clams , oare nu cumva niste scoice un pic mai mici si mai albicioase?
[MSN]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

My friend n-am chef de polemici , sau cel putin nu cu tine . Numai ca ... vezi putin limbajul uzual al americanilorsi de ce nu chiar al scortosilor de britanici . Crede-ma ca pt ei orice scoica e mussels . Si vorbesc strict de limbajul uzual . Ca si la noi nu ai sa vezi roman care sa spuna ... scoica de lac , midie , stridie etc . Toate sunt scoici
[Email] [WWW]

Forum Index » Cichlidae
Go to: