[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Comportament bizar la puntius fasciatus  XML
Forum Index » Cyprinidae
Author Message
MonkY
Member
[Avatar]

IP:

Va salut.

Am si eu de depus o "plangere" la adresa unui Puntius Fasciatus (alias Melon Barb), care daca nu ma insel este cel de aici si aici. Il am de aproximativ 6 luni... timp in care nu a avut decat o singura consoarta. Pe care o mai alerga din cand in cand... dupa care mai intra in "fibrilatii"... Citind mai mult despre ei, am aflat ca sunt pesti de grup/card, si am decis sa le mai iau inca 2. 2 sunt rosii si 2 sunt mai albiciosi.

Pana aici toate bune. Ei bine, de cand am achizitionat si pe ceilalti doi, tipul asta rosu (pe care l-am numit torpiluta - pentru energia pe care o avea)... parca a luat-o razna. Nu numai ca ii "alearga" pe ceilalti 3 din grup, dar acum a inceput sa ia la goana toti pestii din acvariu. Nu le face nimic, nici macar nu-i atinge... insa ii alearga aproape 24 din 24... inclusiv cand le dau mancare. Ii alearga de aproape ca sar din acvariu saracutii. Are o energie fantastica. Imi place de el, dar in ritmul asta cred ca or sa-si dea duhul cativa dintre ei (pana si SAE, care sunt deja de 2-3 ori cat puntiusul sunt alergati cel putin 2-3 ture de bazin). Singurii de care nu s-a luat sunt ancistrusii si hoplo. In rest, pana si saracutii neoni sunt alergati pana isi dau sufletul.

Aveti idee, este un comportament temporar ? Pot sa-i fac ceva sa-l calmez ? Sau de-acum inainte o sa o tina tot asa (caz in care ma gandesc ca va parasi acvariul) ? Nu mai zic ca au inceput sa stea ascunse pana si tetrazonele din cauza lui... ceea ce ma mira, tetrazonele fiind pana acum super active.

Sa fie ceva de la apa, sa fie ceva normal pentru ca vrea sa se stabileasca el sef in perioada aceasta de cand i-am introdus pe cei noi (de aproximativ 2-3 saptamani o tine tot asa)...

Multumesc anticipat pentru raspunsuri !

Forum Index » Cyprinidae
Go to: