[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Radacini  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Salutari!

Uitati-va putin aici, la poza asta si spuneti-mi si mie de ce ies radacinile din substrat? (treceti cu vederea diatomeele...)

image

Si mai am o nelamurire: cum as putea sa echinorodusul asta de aici (poza) in siguranta? Adica fara sa stric totul pe-acolo. Ultima data cand l-am scos (am dat un reset), radacinile ii erau intinse pe o jumatate din suprafata acvariului si erau de 2 ori si ceva mai lungi decat frunzele. Ce vreau sa spun e ca... presupun ca e intins peste tot.

image

Si m-am saturat de el, vreau sa-l dau afara ca-mi ocupa loc degeaba.
[WWW] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

iti raspund eu la a 2-a intrebare.
il scoti 3-5 cm si ii tai radacinele, Cele vechi cel mai probabil vor putrezi
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Oare nu e o problema daca radacinile acelea(stim cu totii cat sunt de mari)putrezesc....sa nu modifice intr-un fel calitatea apei???

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

poate da poate nu, aici nu stiu sa raspund, dar mai bine asa decat sa scoti tot substratul cu totul
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Radu.U wrote:poate da poate nu, aici nu stiu sa raspund, dar mai bine asa decat sa scoti tot substratul cu totul

Nu e neaparat vorba de substrat, ca e dupla si e foarte usor, iese din el foarte repede, dar odata cu radacinile, imi scoate si alte reburi din substrat care trebuie sa ramana colo: fertilizarea de substrat de exemplu. Asta e problema cea mai mare.

Iar cu prima problema? De ce imi ies radacinile din substrat (singure )?
[WWW] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Dar ale cui sant radacinile alea? Am patit-o si eu cu radacina unei plante pe care am scos-o din acvariu. Scoasa dupa "metoda Radu.U" . Dupa ceva vreme, radacinile ramase in substrat, si-au scos mustatile afara. Probabil asa o fi si la tine

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

poate cei mai experimentati vor raspunde, eu unul, pe propria experienta va zic, ca si eu am patit-o dar cand am tras de ele s-au scos foarte usor fiind putrezite in adancul substratului. scoate-le si tu cu mana de acolo si gata.
Cat despre acele radacini de echinodorus. pe langa fertilizantii solizi care risti sa-i scoti. mai faci urmatoarele:
dezechilibru,poti scoate alte plante de sub radacinele echinodorusului, poti scoate firele de la incalzitorul de substrat-deoarece radacinele se incolatocesc foarte bine.
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu stiu ale cui sunt.
In zona am niste marsilea, dar par prea mari sa fie ale lor. Mie mi-e "teama" sa nu fie tocmai de la echinodorus...

Dar nu am scos plante din substrat dupa metoda precizata mai sus, adica lasand radacinile in substrat. Nu vreau sa fac asta. Radacinile alea vor putrezi acolo si va fi orice numai bine nu.
[WWW] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

acele radacini vor putrezi si vor deveni fertilizanti pentru celelalte plante.
Dar poti sa incerci altceva, am scos si eu un echinodorus mare fara sa-l tai. Cum ?
il scoti usor, usor, tragi de fiecare radacina in parte, cu calm, foarte mult calm, si iese
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Taie c-o lama de cutter radacinile in juru' plantei , o sa putrezeasca ce ramine in sol. Daca ai rabdare si indeminare poti sa mai scoti din ce ramine.

Poze: smilie ... Poze cu plante
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Hmm, nu stiu de ce, nu prea-mi place ideea de a lasa in substrat radacini sa putrezeasca. Stiu ca si de la plantele existente mai putrezesc radacini, dar... nu prea-mi surade.

Dar pentru ca toata lumea imi spune acelasi lucru, va cred
Vad eu cum fac. Acvariul e startat din februarie, cred ca oricum trebuie sa adaug niste fertilizant de substrat, cel de la startup cred ca s-a dus.
[WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Stiu ca nu-ti vine s-o faci . Ca sa te incurajez, iti spun ca pe ambalaju' de la substratu' Tropica scrie sa faci asa in cazu' plantelor cu radacini puternic dezvoltate - sa nu iasa in apa solu'. Tot acolo zice ca radacinile moarte n-au decit sa "putrezeasca" .

Poze: smilie ... Poze cu plante
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

M-ai convins. In cazul asta, cand o sa-i vina vremea (adica dupa Paste cred :p ), ii tai radacinile. Case closed.

Dar de ce-mi ies varfuri de radacini din substrat? (prima poza)
[WWW] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Pai cred ca nu mai au unde sa se duca , doar n-or sparge geamul ::hammer:
[Email] [Yahoo!]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

adriancalotescu wrote:Pai cred ca nu mai au unde sa se duca , doar n-or sparge geamul

N-ar trebui sa fie cazul la cat de gros este substratul
De-asta ma intrebam daca nu e un semn de lipsa de fertilizanti sau ceva.
[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: