Salut, ma numesc Catalin(numele nu o sa mi-l spun online...doh) sunt din Resita, jud Caras-Severin.
Am intrat nu demult in posesia unui acvariu de 70x40x40 dotat cu 2 pompe de aer, 1 cu piatra ponce din care iese perdea de bule, iar cealalta cu 2 bureti, 1 incalzitor cu termostat si 1 bucata termometru autocolant,1 neon daylight si 1 neon albastru micut adaugat de mine.
Acvariul e mostenit de la un prieten avand ca strat doar pietris(1-3 cm),ceva plante care nu ma prea incanta (probabil o sa le schimb cat de curand) si 3x hoplosternum de vreo 10-13 cm, 1 buc labeo bicolor de vreo 7-8 cm, 3x cory albinosi, 1 danio zebra(cred) ulterior am adaugat 4 neon,2 neon negrii,4 guppy...greseala a fost ca m-am luat dupa amicul ce mi-a dat acvariul si nu dupa altul care se pricepe mai bine, cel dintai spunand "stai linistit ca nu are "rechinasu" treaba cu alti pesti..."
Intr-adevar ... ziua nu prea are treaba, dar in fiecare dimineata am gasit cate 1 neon mai putin(eu banuiesc ca labeo e consumatorul...) iar intr-o zi am gasit 2 guppy decedati(dupa vreo 2 zile de la achizitie),nu cred ca a fost de la ceva anume deoarece ceilalti 2 si restul pestilor sunt bine-mersi voiosi si jucausi, probabil i-am achizitionat bolnavi sau ceva de genul...
Ieri am fost la un raulet undeva in afara orasului si am adunat niste pietricele (de rau...in principiu rotunde si albicioase sau galbui...am incercat sa nu iau din cele cu fulgi metalici, minereu sau ce o fi, mai mici...mai mari, ca sa imbogatesc un pic decorul interior.
Am mai luat si aproximativ o plasa de pietris mai fin, cam de 4 mm(are si ceva nisip prin el dar o sa-l strecor cumva), pietrisul acesta o sa-l pun ca substrat peste care o sa fie pus pietrisul ce l-am primit cu acvariul iar peste pietrele de rau ce le-am adunat(si fiert aseara)
De asemenea am mai luat 2 radacini dragute, 1 e verde...o sa am de lucru cu ea probabil o sa o las vreo luna in apa dupa ce o tratez(fierberi si spalare + curatare...), iar cealalta e inca oarecum verde desi e luata dintr-o radacina imensa daramata...ambele sunt luate de pe malul raului in ideea ca au stat in umiditate mare(cea verde era chiar din marginea apei) si o sa suporte mai bine scufundarea
Deci ca proiect in viitorul foarte apropiat(in weekend...) este remodelarea stratului...pacat de stresul pestilor si deranjarea bacteriilor, dar nu pot sa-l las asa...
Iar ca proiecte viitoare:
-decor din polistiren pe partea din spate a acvariului(inca ma gandesc daca e ok cu adeziv sau mai bine nu ma risc si pun coaja de cocos macinata..)
-niste mici "pesteri" din pietre lipite cu silicon pentru pestisorii cei mici, si una mai mare pentru balauri
Legat de forum...niciodata nu am fost mare fan, deoarece de obicei se gasesc persoane care au numai de comentat si de dat critici neconstructive, dar sper in celalalte persoane care au ceva util de spus si stiu sa discute civilizat.
Numai bine!