[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
EcoReef 30L  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

frumos start.
nu te grabi.
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Merci, greul de acum incepe !

De 4 zile pandesc cu lanterna sa se miste ceva pe piatra si sufletu. Ori piatra vie a stat uscata si udata din cand in cand, ori a murit tot de pe ea. Nici coralina, nici viermi sau macar o amarata de steluta, nimic.

E cam trista piatra mea "premium live rock"
mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

aerosv wrote:

De 4 zile pandesc cu lanterna sa se miste ceva pe piatra si sufletu. Ori piatra vie a stat uscata si udata din cand in cand, ori a murit tot de pe ea. Nici coralina, nici viermi sau macar o amarata de steluta, nimic.

E cam trista piatra mea "premium live rock"

Zi Merci ca e mai mult decât " cured", nu ai de-alea dar nici aiptasia
Hai ca ma apuc sa-ti adun ceva din CUC, melci, stele, si ce oi mai gasi...

Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
[WWW]
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc Mugurel, discutam pe privat daca ai ceva for sale, m-ar ajuta foarte mult un CUC

Am mai avut piatra vie si stiu cum ar trebui sa arate, asta este alba insa se zaresc niste cochilii de viermi penati, poate mai exista vreao speranta.

Nu cred ca scap de aiptasia, vor veni odata cu,, coralii.
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Imi place acvariul cu albul lui imaculat. Pacat ca n-o sa tina mult imaculatul.

Ce ai de gand sa pui in el?

Si o intrebare generala: de ce e rau sa ciclezi cu lumini? Daca tot treci prin cicluri de alge, de ce sa intarzii momentul si sa trebuiasca sa astepti si mai mult inainte de a pune corali, sau sa risti sa pui coralii inainte sa apara algele?

Ai facut compartimentul de filtrare si dintii de la pieptan avand in vedere skimmarea de suprafata? Ai vreo cadere intre nivelul din display si cel din sump?

Legat de intrebarile neraspunse cu ciclarea:
- aduci acvariul la parametri ideali de salinitate si temperatura, adaugi piatra vie si nisipul, dai drumul la pompe si astepti ca bacteriile existente sa proceseze amoniacul care rezulta din ce moare in piatra vie.
- din cauza ca piatra ta nu pare vie, trebuie sa produci singur niste die off. As folosi niste mancare pentru pesti, un cub de frozen ar putea fi suficient. De asemenea, desi piatra ta probabil are, as adauga niste bacterii nitrificatoare, cel mai accesibil ProdiBio StartUp.
- completeaza cu apa de osmoza evaporarile.

Faci cele de mai sus si la sase saptamani testezi NH3, N02 si NO3. Daca ai doar NO3, iar restul sunt zero, faci primul schimb de apa, menit sa dilueze NO3 la nivele netoxice (dde exemplu NO3 =60 ppm, schimbi 50% din apa si ajungi la 30 ppm care e acceptabil pentru unii pesti. Poti testa si mai des, dar tot iti recomand sa adaugi primele animale dpa cel putin 6 saptamani. Poti cumpara deja pestii si sa-isa-i tii in carantina aceste 6 saptamani, daca ai un acvariu gol prin casa si suficienta apa sarata pentru schimburi mari si frecvente de apa.

Intre timp mai citesti. Testele recomandate sunt refractometru marin (ai grija sa aiba in range SG 1026), NH3, NO2, NO3 de la Salifert, PO4 de la Hanna Checker (cel de high sensitivity), Ca, Mg, Alk, pH de la Salifert (daca n-ai bani deodata, ia-le in ordinea de mai sus). Daca nu vrei sa cheltui pe Hanna, cumpara RowaPhos si un ciorap si schimba des mediul din ciorap si o sa ai PO4 suficient de jos pentru a tine orice alge sub control.

La marine nano, JBL BioNitratEx in filtru te va ajuta sa tii NO3 jos fara schimburi prea mari de apa. Dureaza 1-3 saptaman pana se populeaza cu bacterii, dar te tine 3-4 luni. Se foloseste cu carbon activ pentru marine (cel facut de fluval e ieftin si nu foloseste acid fosforic in procesul de fabricatie).

[Avatar]

IP:

Nu va mai fi alb cu siguranta, dar il voi intretine cat se poate, daca am noroc sa fie invadat de carolina

- Voi tine corali, dar si 2 Ocelaris cum am avut in cel vechi si nu am avut nicio problema cu ei.

- In compartimentul din spate care este impartit in 3, am in primul 1L matrix de-nitrate si 300g carbon activ, in al doilea incape skimmerul prezentat si in ultimul incalzitorul si pompa de recirculare.

- Totul este la nivel deoarece, pompa trage apa care este imediat inlocuita din primul compartiment, astfel apa circula prin mediile de filtrare prin cadere.

- Piatra totusi a fost tinuta in apa, are urme de alge si mici cochilii de viermi penati + ca am si nisipul viu care ajuta in procesul de ciclare.

- Urmeaza sa cumpar si niste produse de la Prodibio (Biodigest si StopAmo).

- La capitoul teste stau prost, doar NO3 si NO2, dar in timp le voi lua pe toate.

This message was edited 1 time. Last update was at 08/03/2015 20:56:46

mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

aerosv wrote:Multumesc Mugurel, discutam pe privat daca ai ceva for sale, m-ar ajuta foarte mult un CUC

Am mai avut piatra vie si stiu cum ar trebui sa arate, asta este alba insa se zaresc niste cochilii de viermi penati, poate mai exista vreao speranta.

Nu cred ca scap de aiptasia, vor veni odata cu,, coralii.

Ce ti-am promis mai sus sunt cado', nu vreau imagine de bisnitar pentru ca nu sunt. Doar pasiune si intelegere pentru cei care nu pot merge relax la petshop la ei si sa întinda degetul spre ce vor.

Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
[WWW]
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Am mai dat doua ciocane in piatra, am mai aranjat-o un pic si exersam cu fotografiile...

image

image
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Au trecut deja 2 sapt, pana acum testele erau 0, aseara o urma de nitriti, nu am schimbat apa, doar completez.

As dori ca la acest setup sa nu arunc banii pe niciun fel de supliment, doar sare de calitate si schimburi saptamanale de apa... ca lumina buna am

Acum intrebare: daca voi cumpara niste fructe de mare congelate, le bag prin blender cu apa din acvariu si dozez saptamanal pentru corali e ok? Apoi continutul la congelator ! (reteta furata de la Shubi)

Pentru a grabi un pic ciclarea, pot adauga acum o cantitate mica?

Dupa cat timp pot sa introduc primii corali? Pentru pesti mai astept o luna cel putin...

This message was edited 1 time. Last update was at 20/03/2015 09:07:16

mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

aerosv wrote:
As dori ca la acest setup sa nu arunc banii pe niciun fel de supliment, doar sare de calitate si schimburi saptamanale de apa... ca lumina buna am

La mine gasesti exemplul viu ca se poate, poate mai putin la lumina, dar e a mea ...
Ceva CUC inainte de a baga mancare ...

This message was edited 1 time. Last update was at 20/03/2015 09:29:43

[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Eu zic sa mai astepti vreo 2 luni pina la primul peste. Daca nu faci niciun fel de aditii
de bacterii si pentru ca piatra ta nu pare prea "vie" eu cred ca o sa dureze mai mult ciclarea.

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

aerosv wrote:
Acum intrebare: daca voi cumpara niste fructe de mare congelate, le bag prin blender cu apa din acvariu si dozez saptamanal pentru corali e ok? Apoi continutul la congelator ! (reteta furata de la Shubi)

Nu-i furata de la mine reteta decat partial si adaptata dorintei tale. Produsele congelate nu se recongeleaza, apare o alterare imdiata conform studiilor. Iti recomand sa blenduiesti exact atat cat consumi.

aerosv wrote:
Pentru a grabi un pic ciclarea, pot adauga acum o cantitate mica?

Da, nu grabesti neaparat ciclarea, odata cu blenduiala introdci si bacteriile existente in mediul marin si in corpul congelaturilor. Ma-i degraba ti-as recomanda sa introduci skimmat daca ai de unde.

aerosv wrote:
Dupa cat timp pot sa introduc primii corali? Pentru pesti mai astept o luna cel putin...

Corali introduci cand se termina ciclarea dar ti-as recomanda sa introduci pesti prima data, le dai de mancare constant, se formeaza un ciclu...etc.
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Merci, la un bazin asa mic, blenduiesc cat consum si tot va ramane ceva... la frigider cred ca rezista 3-4 zile fara probleme.

Piatra cred ca avea ceva pe ea, mi-au iesit niste viermi care au murit, urme de alge, bureti mov si niste pene transparente care se inchid.... era scoasa din bazin si m-au asigurat ca e curred.

Nisipul era umed, in sac nevidat.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/03/2015 10:44:16

Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

Asa da, dar nu recongelat
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Am blenduit doi creveti congelati cu apa din acvariu pana a iesit o solutie laptoasa, dupa ce am dozat skimmerul a inceput sa spumeze , functioneazaaa

Deocamdata skimatul este transparent, spuma alba insa acvariul e la inceput.

Restul o pastrez la frigider, teoretic cu apa sarata si la rece ar rezista ceva timp... sper sa nu faca intoxicatie alimentara melcii )

This message was edited 1 time. Last update was at 21/03/2015 21:25:47

mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

Care melci?
In seara asta nu, dar mâine pui poze?

[WWW]
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Cu ajutorul tau am si melci si stelute , le-am dat un cocktail de casa noua , foto mai tarziu e prea crud totul.

Trec pe a treia saptamana, usor apar diatomele, lumina nu a fost pana acum insa de maine 2 - 3 ore / zi.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/03/2015 21:33:47

aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

In seara asta mi-am luat-o, nu pot tine skimmerul noaptea, e zgomotos si nu se poate dormi in camera cu acvariu.
Daca il programez 12 ore ziua e ok? Stiu ca ideal ar fi nom stop.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

N-are nimic, opreste-l fara grija... asa fac si eu, cu ala mic de la bazinul care e la fii-mea in camera.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Pe asta mic l-am prins pe geam

image

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: