[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
"El Grande"  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
stefanp
Moderator

IP:

Nu-s batran pe forum, da' eu as zice ca e ok.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Nici eu nu's batran pe forum dar as zice ca e ok

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumes Stefan si MasterDYI, pentru mine sunteti suficient de "batrani" ca sa iau in considerare sfatul vostru si sa stau linistita in privinta acvariului.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

si eu am burta (la acvariu ) si am intrebat pe un inginer care mi-a spus ca foarte greu plesneste sticla, aproape imposibil.

cu conditia sa nu fie lovita ), dar chiar si asa, la 1 cm grosime a foii de sticla nu prea are ce sa se intample.

si mi-a mai zis ca un ansamblu de genul asta nu plesneste niciodata catastrofic, adica sa se crape in 2 si sa te trezesti cu toata apa in casa, ci ca lucrurile se intampla treptat, respectiv incepe sa curga mai intai pe la lipituri, ca lipiturile sunt punctul cel mai vulnerabil

dar si la lipituri a zis ca e extrem de improbabil sa se dezlipeasca cu totul o fata, de exemplu, si ca daca lipitura e intr-adevar proasta, mai intai va incepe sa curga, deci ai timp sa iei masuri.

insa cu standul e alta poveste, acolo lucrurile se intampla brusc si catastrofic, bine ca l-ai ranforsat ca nu era ok sa ai miscare - al meu este beton, eu nu pot sa-l misc deloc oricat as trage de el.

dar asa e cu acvariile mari, in prima saptamana eu am avut cosmaruri ca se darama toata sandramaua )

This message was edited 1 time. Last update was at 19/09/2014 09:10:57

Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Apreciez sfaturile tale Humbert.
Acum nu se mai misca nici la mine acvariul, standul e foarte fix.
Am cam tresarit si aseara de vreo doua ori cand se mai auzea apa in filtru (probabil mai avea ceva aer), credeam ca se darama tot
Deocamdata am scapat.

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ancamarketing wrote:Am cam tresarit si aseara de vreo doua ori cand se mai auzea apa in filtru (probabil mai avea ceva aer), credeam ca se darama tot

Nu cred c-o sa ai probleme cu acvariu', dimensiunile sint potrivite cu grosimea geamului. Singurele probleme ma tem c-o sa fie cu pestii, Blue Acara, cred c-o sa faca sapaturi prin tot acvariu' si-o sa scoata Aquabasisu'.

Poze: smilie ... Poze cu plante
stefanp
Moderator

IP:

Humbert wrote:
dar asa e cu acvariile mari, in prima saptamana eu am avut cosmaruri ca se darama toata sandramaua )

Ancamarketing wrote:
Am cam tresarit si aseara de vreo doua ori cand se mai auzea apa in filtru (probabil mai avea ceva aer), credeam ca se darama tot

Ma alatur suferintelor.
Io ma trezeam de fiecar data cand vecinul de sus tragea apa la baie si o taiam rapid in sufragerie sa vad acvariu

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Sper sa nu sape Blue Acara, i am luat dintr un acvariu foarte plantat unde nu au facut stricaciuni. Acum stau saracii in 30 l si nu fac nimic, doar supravietuiesc.
Oricum am mai pus ieri si pietris - aveam cam 20 kg si am mai adaugat 20 kg - am cam 5 cm in fata de pietris si 7 cm in spate, cam greu sa ajunga la Aquabasis, dar nu se stie niciodata.
Daca isi fac de cap ii "marit" si i au ciclide pitice sud americane.

[Email] [Yahoo!]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Gata am montat si luminle. Am facut basisci in palma de la surubelnita.
Se pare ca se merita.
[Thumb - WP_20140919_006.jpg]

[Thumb - WP_20140919_007.jpg]

[Thumb - WP_20140919_003.jpg]

[Thumb - WP_20140919_005.jpg]

[Thumb - WP_20140919_004.jpg]

[Email] [Yahoo!]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

@anca, ai T5? Cat te-a costat unul si ce model este? Pe balastru cat ai dat? Mersi.

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Da sunt T5, am dat vreo 57 pe balast electronic 2x54 w si vreo 18 lei parca pe neon. M au costat droserele, neoanele, soclurile si clemele plus transp vreo 225 lei

[Email] [Yahoo!]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce model sunt neoanele si de la ce firma? Ma gandesc si eu sa trec pe T5 in curand. Mersi.

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Osram 830 si 865 de la Marbo Trade

[Email] [Yahoo!]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi @anca

[WWW] [ICQ]
elis
Senior member
[Avatar]

IP:

Da,arata bine capacul si vad ca ai intercalat 865 cu 830 si este
Era bine sa mai ai inca un ventilator .....dar niciodata nu este prea tarziu,gandeste-te !

Reusitele si esecurile unui om, sunt rezultatul direct al gandurilor sale !
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Elis ala nu e ventilator este un capac ca si cel ptr trecere cabluri ptr birou, il folosesc ca sa hranesc pestii, fara a fi nevoie sa ridic capacul.

[Email] [Yahoo!]
elis
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu se vede prea bine in poza si am crezut ca este gaura pt ventilator .Dar ventilatoare nu pui ? O sa ai ceva caldura cu asa neoane de mari .

Reusitele si esecurile unui om, sunt rezultatul direct al gandurilor sale !
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Ancamarketing wrote:Elis ala nu e ventilator este un capac ca si cel ptr trecere cabluri ptr birou, il folosesc ca sa hranesc pestii, fara a fi nevoie sa ridic capacul.

1) Ne bucuram ca ti-a venit mintea la cap si-ai ranforsat stativul ala. ...
2) Pune mana si fa gauri pentru ventilatoare, nu te lenevi acum la final!
- 2 gauri, la stanga si la dreapta capacului,
- pui 2 ventilatoare: unul BAGA aer si celalalt SCOATE aer.

- primul avantaj este ca iti vor proteja (de supraincalzire) tuburile... nu vrei sa stii cum se incing saraciile alea de tuburi T5. Am avut si eu, la bazinul mare.
- un alt avantaj este ca ventilatoarele iti vor raci apa si-ti vor scoate "umezeala" de sub capac.

In functie de anotimp, le poti pune sa mearga ("pe o priza programabila") in diverse secvente de timp: cate 10-15 minute la fiecare ora... o juma' de ora DA, o juma' de ora NU... non-stop.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

1) Mi a venit mintea la cap de nevoie, cand am vazut cum se leagana acvariul si fetele mele stateau de manauta in fata lui, ziceau ca ele sunt la zoo. Mi a sarit inima atunci si am zis ca nu mai pun apa pana ce nu sta fix.
2)Deja m ai bagat in ceta, nu stiu cum se folosesc si de unde sa le i au. Subiect de studiu ptr astazi.
Sa le pun in lateral sau deasupra?

[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Ventilatoare de calculator, alimentate la 12V... se gasesc pe la magazinele care vand piese de computer, pe la service-urile care repara calculatoare, online etc.
Cel mai bine este sa le fixezi pe "acoperis", intre tuburile din mijloc... stanga-dreapta, la cele 2 capete al capacului.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: