haha ! am vazut si sarea Brotac...pardon PRODAC bulgareasca ))
e ieftina ca braga dar nu am avut curaj s-o folosesc nici macar pt fish only
acum stau si ma gandesc...daca si sarea o fi lafel de buna ca semintele faimoase bulgaresti DJILI poate nu ar fi rau s-o incerc la un bazin experimental
This message was edited 1 time. Last update was at 03/03/2015 02:23:17
Tare faina anemona mai ales ca e in combinatie cu clownii , numai ca imi pare cam mica pentru ei (asa vad eu acum si e cam tarziu) s-ar putea intampla sa o streseseze in timp ,daca vezi ca nu-i merge bine va trebui sa o protejezi o perioada pana creste putin
This message was edited 1 time. Last update was at 05/03/2015 03:35:56
Help !
astazi mi-a venit Reef Foundation ABC+ 1kg pulbere
minunatia asta cica iti creste Ca/Sr/Kh/Mg/K/Br/I la un loc si se aditioneaza in functie de consumul tau de calciu.
Am testat calciul si am 425 cu un consum de 5ppm pe saptamana.
Astazi am pus sa dizolv in 200ml apa de osmoza 40g de pulbere deasta....
1) problema: la prima cupa s-a dizolvat cu spuma pana la gura sticlutei, la a2a cupa de 20g a facut ca o sticla de cola cand primeste cateva bomboane mentos !
.....substanta rezultata dupa calculele mele ar trebui sa ridice la fiecare 20 ml, calciul cu 4ppm raportat la bazinul meu de 300L
de ce a precipitat in halul asta ? chiar ei zic ca poti dizolva 500g intr-o sticla de 2 litri .....
2) problema: am pus o seringa de 20 ml de solutie in sump pentru a-mi creste nivelul de calciu cu 4ppm....MI S_A TULBURAT APA....cum naiba ?
ce e de facut ?
shubi help....tu folosesti pulbere deasta.....o pui direct in apa la sump sau o dizolvi ca mine in osmoza intai ?
asta spun ei...
eu am dizolvat in 200ml --> 40 grame de Red sea foundation ABC+
adica 5ml = 1 gram
volumul meu de apa e 300L
seringa e de 20ml deci am pus echivalentul a 4 grame....
daca 3 grame ridica calciul la un acvariu de 300l cu 1.5 ppm
4 grame ridica cu 1.75 ppm
de ce totusi mi-a tulburat apa asa ? la o concentratie atat de mica ?
nu vreau sa-mi imaginez ce se intampla daca puneam pulberea direct in apa sumpului ...
acum ca tot fac monolog...intre timp am citit pe net si astia zic ca pulberea asta se baga direct in apa in sump si nu in apa de osmoza....desi pe instructiuni sugereaza altfel....
apa s-a mai limpezit deralit repede....
de ce a precipitat totusi in halul asta ?
Eu mi-am luat separat A si C (B nu l-am luat, ca pentru alk folosesc bicarbonat). Le-am preparat intr-o sticla de 500ml fiecare (Ca intr-o sticla, Mg in alta, ca sa pot doza cat vreau din fiecare), folosind 400 ml de apa si restul, dupa instructiuni, prafuri.
Mg mi s-a precipitat si mie in sticla in care l-am preparat, asta pe langa ca mi-a deformat sticla, cand am incercat sa-l dizolv si s-a incalzit ca naiba... Dar dupa aceea, l-am dozat fara probleme (si il dozez in continuare) si chiar am masurat valorile dupa dozare si erau asa cum ar fi trebuit, adica in functie de dozaj, mi-au crescut valorile.