[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu Red spotted Severum  XML
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Author Message
borsec
Member
[Avatar]

IP:

foarte frumos acvariu si mai frumoasa este ca l-am vazut si live

treaba cu algele eu am alge pe peretele 3D ( lasate intentionat sa creasca pt ciclide) si in rest mai pe nicaieri deci daca sti sa il ti in echilibru toate merg ca pe roate ( domnu severus poate confirma acest lucru ca a vazut live acvariul meu.)

am cateva plante de la severus si le marge foarte bine au incepus sa creasca si nu am decat nisip ca strat. ( fara co2 fara alte magi si alte bombe nucleare )

bere + liber = relaxare
[Yahoo!]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

anedelcu wrote:Nu, nu e bine. Vedetele unde sunt?

Noi NU avem vedete pentru ca noi NU incurajam vedetismul !!!
Daca te referi la pestanii aia mari, grasi si portocalii, AIA sunt copii cuminti (mama-mama) si la pe ora 9:00 (adica 21:00) se duc la culcare.
Nu-i mai scoti din culcusurile lor decat cu mancare !

This message was edited 1 time. Last update was at 23/05/2013 10:00:29

Festina lente !
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca tot a venit vorba de vedete, o sa postez o poza cu o vedeta adevarata care a fost alaturi de mine inca de la inceput. Mica, harnica si cuminte, munceste toata ziua si curata geamurile (fara prea mare efect ).
Este si curajoasa: nu-i este frica de nimic ... in afara de magnetul de curatat geamurile pe care-l vede ca pe un concurent periculos: e mai mare ca ea si rade tot ce este pe geamuri, lasand-o pe ea fara mancare.
Are o boala pe el cum nu va puteti inchipui ! Cand il vede se infoaie si danseaza in jurul lui ca sa-l intimideze.

[Thumb - _DSC07746_1024.JPG]

Festina lente !
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Astazi se implinesc 10 zile de cand am inceput sa adaug macrofertilizanti (jumatate de doza de PPS-Pro) si am inceput deja sa observ schimbari la plante. Ca reper am sa adaug o poza recenta.
Din cate vad, incepe sa o ia si acest acvariu pe urmele celui de 54 litri (adica sa mearga mai bine).
Plantele au inceput sa se dezvolte frumos din momentul in care am schimbat lumina
[am inlocuit unul din cele doua neoane Juwel Day Light (9000 K si CRI > 80) cu care a venit acvariul, cu un JVC Solar Ultra Tropic (4000 K si CRI >90)].
Cred ca in curand o sa reincep si fertilizarea cu micro (Ferropol 24) pe care am intrerupt-o acum o luna din cauza algelor.

LE Cu toate ca am donat o tavita de plante, nu se observa mare diferenta.
Concluzia este clara: se simte nevoia unei noi donatii de plante.

[Thumb - 1_DSC07873_1200.JPG]

Festina lente !
borsec
Member
[Avatar]

IP:

Jungla by Severus )))))

frumos foarte frumos

bere + liber = relaxare
[Yahoo!]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Astazi am facut un rand mai serios de teste (dupa ce am schimbat 25% din apa acum 2 zile).

• NH4 < 0.05 ppm, NO2 < 0.05 ppm, NO3 = 10 ppm (sau 15 mg/l) => Ok
  • Fe = 0.4 mg/l => Cam naspa (nivel recomandat 0.05 mg/l - 0.2 mg/l)
  • pH = 6.4, kH = 3 dKH, gH = 5 dGH

• CO2 = 3 x kH x 10 ^ (7 - pH) = 3 x 3 x 10^(7 - 6.4) = 35.8 ppm CO2
    ... si cand te gandesti ca nici macar nu am instalatie de CO2.

In conditiile astea nu este de mirare ca acvariul s-a transformat intr-o adevarata "jungla".

[Thumb - _DSC08001_1200.JPG]

Festina lente !
    stefanp
    Moderator

IP:

Fier-ul e ok. Nu te lua neaparat dupa zona verde de pe scala testului. Mai ales ca ai ceva plante.
    0.05 ar fi prea putin. Eu tineam fierul in setupul ce tocmai l-am incheiat undeva la 0.5, 0.6 ppm

Referitor la no3, din cate stiu (poate gresesc) dar 1 ppm = 1 mg/l . Daca ai testul de la JBL cu doua scale de valori, una e pentru apa dulce, una pentru sarata, de asta la aceeasi culoare cele doua scale arata concentratii diferite.

This message was edited 1 time. Last update was at 09/06/2013 22:41:37

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
    Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
    [WWW]
    borsec
    Member
    [Avatar]

IP:

Hmmmm deci pana la urma cum sta treaba cu Fe ???? sa inteleg ca Fe trebe mai mare cand ai jungla si mai mic cand ai mai putine plante??
    si cu algele cum facem ca stiu din ce am citit ca ele apar cand ai Fe mai mare de 0.2 (sau este riscul sa apara doar daca ai plante putine si ele nu reusesc sa consume din fe cat trebe si apoi apar "prietenele" noastre algele)

Ps: Severus unde este Tarzan din jungla???? )

bere + liber = relaxare
    [Yahoo!]
    Lucian
    Administrator
    [Avatar]

IP:

Algele apar din dezechilibre. La ce ai tu acolo Fe 0.5 este super OK (nu ne-ai dat cat ai fosfatii...).
    Si ppm==mg/l la orice nu numai de NO3

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
    Severus
    Senior member
    [Avatar]

IP:

Va multumesc pentru comentarii. Fiind mai incepator in ale buruienilor imi prinde bine ajutorul vostru.
    Nu am fost pregatit pentru un "Landscape cu cichlide" asa ca trebuie sa mai invat si din mers. Sper sa imi mai dati si alte sfaturi pe parcurs.
    Testul de Fe l-am facut cu ajutorul (si kit-ul ) colegului borsec, iar test de fosfati inca nu am.

Ma ingrijoreaza nivelul cam ridicat de CO2. Nu poate avea repercuriuni negative asupra pestilor ?
    Ar fi cazul sa iau niste masuri pentru reducerea CO2-ului (prin cresterea pH-ului - adica sa scot ciorapul cu JBL Tormec activ din filtrul extern)?

Festina lente !
    Lucian
    Administrator
    [Avatar]

IP:

Codoiul nu este mare. La peste 55-70ppm sa incepi sa te ingrijorezi, dar la KH-ul tau asta inseamna acid pur Asa ai apa la retea sau folosesti osmoza (poate ai spus dar nu mai stiu).
    Daca iti apar puncticele verzi pe peretii acvariului (GSA) mareste ratia de fosfati cate 0.2ppm pana nu mai apar (cureti geamurile zilnic).

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
    kirucd
    DIY Master
    [Avatar]
    IP:

In conditiile in care folosesti Tormec activ, care iti scade duritatea (KH) si pH-ul
    calculul pe care il faci pentru CO2 nu mai este valabil. In niciun caz nu ai 35 ppm
    de CO2 in apa fara aditie de CO2. Tormecul iti modifica chimia apei si nu te poti
    baza pe tabelul pH-KH-CO2 in acest caz.

O zi buna,
    Dragos

Filtre biologice
    http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
    Reef 500+
    http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
    Scubaline 460 - Discusi
    http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
    Bean animal overflow
    http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
    Severus
    Senior member
    [Avatar]

IP:

Multumesc pentru sfaturi si pentru ajutor.

Folosesc apa de la retea care are: kH = 3 dKH si gH = 4 dGH.
    Nu am GSA in acvariu.

Filtrul extern a fost oprit, iar diseara voi scoate ciorapul cu Tormec acvtiv din filtru.
    Ce imi recomandati sa cumpar in drum spre casa ca sa incep sa ridic concentratia de fosfati ?

Festina lente !
    kirucd
    DIY Master
    [Avatar]
    IP:

In conditiile in care nu faci aditie de CO2 eu zic sa nu te joci cu fosfati.
    Si de ce vrei sa scoti Tormecul?

Exista o vorba: cand ceva merge cum trebuie lasa-l asa

O zi buna,
    Dragos

Filtre biologice
    Reef 500+
    Scubaline 460 - Discusi
    Bean animal overflow
    Severus
    Senior member
    [Avatar]

IP:

kirucd wrote:In conditiile in care nu faci aditie de CO2 eu zic sa nu te joci cu fosfati.
    Si de ce vrei sa scoti Tormecul?
    Exista o vorba: cand ceva merge cum trebuie lasa-l asa

Am inteles ca apa este prea acida si de aceea am vrut sa scot Tormecul, dar daca este Ok nu ma deranjeaza sa-l las in filtru.
    Mi-a scazut pH-ul de la 8.0 (valoare din retea) la 6.4 in cca o luna.

Daca las asa ar fi Ok ? Apa nu este prea acida ?

Mentionez ca adaug si Easy Carbo (cam 50% din doza, zilnic) daca are importanta.

Festina lente !
    FlyingDutch
    Member
    [Avatar]

IP:

6.4 e un ph bun pt plante. din ce stiu eu majoritatea prefera intre 6 si 6.5.
    spre exemplu mie Eriocaulon-ul mi s-a topit de fiecare data cand am avut ph-ul peste 6.5
    nu stiu pestanii tai ce prefera.

acvariu 54L
    Severus
    Senior member
    [Avatar]

IP:

FlyingDutch wrote:6.4 e un ph bun pt plante. din ce stiu eu majoritatea prefera intre 6 si 6.5.
    spre exemplu mie Eriocaulon-ul mi s-a topit de fiecare data cand am avut ph-ul peste 6.5
    nu stiu pestanii tai ce prefera.

Daca ar fi dupa pestanii mei cred ca ar prefera o apa in care sa gaseasca mancare ... multa mancare.
    Din punct de vedere al caracteristicilor, presupun ca prefera o apa moale si usor acida, avand in vedere ca sunt sud-americani (corydoras panda, neoni negri si severumi).

Festina lente !
    kirucd
    DIY Master
    [Avatar]
    IP:

Fiind sud-americani apa pe care o ai tu acum e buna pentru pesti, dar e buna si pentru
    plante, asta e unul din motivele pentru care ai jungla. Daca pH-ul si KH-ul s-au stabilizat
    la valorile de acum nu trebuie sa scoti Tormecul, doar sa fii atent sa nu mai coboare.
    Oricum Tormecul are o viata limitata si trebuie sa gasesti formula sa pastrezi valorile.
    Aici nu am ce sfat sa iti dau pentru ca nu am folosit Tormec, dar testarea regulata a apei
    iti va spune ce trebuie sa faci.

O zi buna,
    Dragos

Filtre biologice
    Reef 500+
    Scubaline 460 - Discusi
    Bean animal overflow
    Lucian
    Administrator
    [Avatar]

IP:

Intaresc ce a spus Dragos: nu schimba nimic daca nu ai probleme.
    Despre fosfati in plus discutam cand o sa-ti apara GSA, ceea ce bineinteles ca nu va dorim

Severus
    Senior member
    [Avatar]

IP:

Va multumesc pentru sfaturi si pentru ajutor.
    La valorile astea s-a ajuns in mai mult de o luna si nu ma astept la schimbari bruste.
    Totusi, o sa fiu cu ochii pe acvariu "ca pe butelie" si o sa mai postez rezultate din cand in cand.

Va doresc o seara placuta

Festina lente !

Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
    Go to: