[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un nou inceput 110x50x45  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
stefanp
Moderator

IP:

Daca ai pus poze, nu le vad caci sunt pe telefon, scuze.
Vezi ca pietrisul sanu fie de o granulatie mult mai mare decat manado, sa nu se duca manado ul la fund.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Am continuat sa umplu bazinul cat sa acopar complet substratul, sperand astfel sa scap de miros. Oricum sunt in acest moment cu toate geamurile deschise

Am masurat cu rigla coloana de apa si variaza intre 13,8 si 13,9 mm de la un capat la altul. Imi e clar ca nu sta perfect drept, nici nu ma asteptam, dar sta oarecum in valuri. Adica nu e 13,8 in stanga si 13,9 in dreapta, ci oscileaza de. Credeti ca poate fi grav ? Desi oricum nu prea am ce sa ii fac ...

Am mai pus o poza din timpul setup-ului, ca nu pot sa pun mai mult de 2 datorita dimensiunii.
[Thumb - 201220112337.jpg]

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

este posibil ca odata umplut din cauza greutatii sa se echilibreze si sa nu mai ai aceste oscilatii
[ICQ]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai temerea mea e sa nu cauzeze tensiuni anormale in sticla si sa nu plezneasca, nu ca are o oarecare diferenta.

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Mi-au venit plantele!

Mayaca fluviatilis
Red myriophyllum (Myriophyllum tuberculatum)
Micranthemum Umbrosum
Gazon - Ranucnculus papulentus
Gazon - Echinodorus tenellus
Ceratopteris cornuta
Ceratopteris thalictroides
Limnophilla sessiliflora
Pistia (planta plutitoare)
Nimphaea micrantha
Lindernia rotundifolia variegated
anubias petite

A venit si buturuga de Red Moore, care pluteste in ultimul hal. Am pus o piatra mare de tot sa o tina dintr-o parte si o tine cu greu. E in mijlocul bazinului si nu e reiscul sa darame piatra pe geam. Am sadit toate plantele, cu penseta dar unele tot se incapataneaza sa iasa din substrat. Din pacate lampa mea nu s-a intors de la garantie saptamana asta, asa ca am improvizat o veioza deasupra acvariului.

Am dat drumul si la filtru. Azi am mai dat o raita prin HB si am gasit acolo burete mare de acvariu cu 20 de lei, din asta pot sa fac 4 filtre. Buretele pus prima data, l-am taiat in fasii mici si l-am imprastiat prin sertare. De filtru sunt multumit pana acum, e foarte puternic, am desfacut si capatul la retur si tot am curent serios de suprafata, incat a trebuit sa mut nufarul in partea opusa. La fel si salata plutitoare e valurita rau.

Bazinul l-am umplut foarte incet, cam in 2 ore, acum am dat incalzitorul pe 26o si azi am ajuns sa am 25o in bazin.

Tot din HB mi-am luat o casuta nuca de cocos, pentru viitorii locatari cu 9 lei si o buturuga de mangrova. Pe acestea intentionez sa le fierb. Cat timp ar trebui fierte ?
[Thumb - 231220112347.jpg]

[Thumb - 231220112344.jpg]

[Email] [WWW] [Yahoo!]
alexacv
Member
[Avatar]

IP:

Trebuie fierte in mai multe ape pana nu mai iese culoare din ele sau iese foarte putin.
Cand fierbi sa pui si sare in apa.
Poze cu acvariul umplut de ce nu pui?
stefanp
Moderator

IP:

Cu radacina red moor ai sa te chinuiesti oleaca. Eu am tinut-o o saptamana in galeata in apa si a iesit culoare din ea.
Te sfatuiesc sa o fierbi si sa o mai tii inafara acvariului. Ai sa fii surprins cata culoare iese din ea...mai ales la fiert.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Rebella mi-a zis sa nu o fierb, asa ca pe aia nu o fierb. Poze de ansamblu pun si eu mai incolo cand am ce sa arat, nu acum Sa vina macar lampa inapoi sa nu mai am blitz in sticla

[Email] [WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Eu tot de la rebella am cumparat-o. Probabil a zis ca nu mai trebuie tratata. Insa fiertul are sa te ajute si sa se imbibe mai repede de apa si sa iese culoarea...
Dar faci cum doresti

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu radeti de mine, dar singura oala in care am voie sa fierb ceva are cam 3-4L asta inseamna ca nu incape buturuga intreaga in ea. Aia de la rebela nu ar incapea nici macar o parte. Mai are rost sa o fierb asa pe jumatate afara din apa, sau mai rau fac ?

[Email] [WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Fierbe-o pe jumatate, dupa care o intorci si fierbi si cealalta jumatate...
Rau n-ai ce sa faci, indiferent cum o fierbi.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Ziua 1 de ciclare, am folosit un tetra test 5 in 1 (il aveam de la vechiul acvariu, nu e grozav, dar pentru cilcare e bun)
NO3: 0
NO2: 0
GH: 12
KH: 4
PH: 6.8

Am pus azi si un flacon de filter start in skimmer.

[Email] [WWW] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

doamne, ce imi place partea asta cind se starteaza acvariul, e cel mai important lucru si mai ales ca treb sa te gindesti la aranjamentul plantelor si al decorurilor.
vi urmari cu interes jurnalul tau Eugen,

Craciun Fericit alaturi de cei dragi

fostul user ozy
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Tie iti cam arde de un acvariu nou a?

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Off topic

ma scuzi Eugen ca poluez putin topicul tau, da Stefan daca la mine te refereai de un acvariu nou,ma maninca talpile , saptamina trecuta am termina standul din lemn la un acvariu de 300l .

On topic

Craciun Fericit si ape limpezi

fostul user ozy
[WWW]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Nici o problema

Rebella mi-a spus ca daca vreau sa fierb si buturuga Red Moore, o fierb pe banii mei, asa ca in acvariu ramane !

Am mai redus curentul de la suprafata apei, imi ramasese de la vechiul filtru o duza de retur, asa ca am montat-o cu ajutorul unui furtun la capatul tevii de retur. Va mai prezint inca 2 poze teaser. Macro cu mobilul nu pun decat poate dupa ce imi vine lampa. Mi-e rusine deocamdata

Eu inca tin 2 pestisori din vechiul acvariu intr-o galeata. Ma gandeam sa incep ciclarea cu 2 pesti, acum nu imi dau seama cand ar trebui sa se tulbure apa, ca as mai astepta putin, ca saracii oricum asteapta de o luna

Craciun fericit tuturor! http://monkey-100.blogspot.com/2011/12/craciun-fericit-tuturor.html
[Thumb - 251220112348.jpg]

[Thumb - 251220112349.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 25/12/2011 12:56:31

[Email] [WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Acum imi pare rau ca n-am facut o poza cu galetile de apa colorata pe care le-am aruncat
Dar, fiecare cu gradina lui.

Mai asteptam poze de ansamblu

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

O poza de ansamblu dupa plantare se poate Eugen?

Sarbatori fericite, ape limpezi si cilclare usoara

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

@eugen,
lasa asa buturuga, nu-l mai fierbe, in natura cine le firbe? , serios,personal imi place cind apa este mai inchisa de la tain si altele,cumva culoarea se apropie de cel amazonian .

fostul user ozy
[WWW]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Offf ce imi lipseste lampa. Am improvizat eu o veioza deasupra, dar poate, poate marti sa mi-o aduca inapoi.
Salatei mele deja nu ii merge bine, desi sta exact sub veioza. Va mai pun 2 teaser-e

Ma gandesc sa mut pestii din galeata in noul acvariu. E ok, asa o ciclare cu pesti din ziua 3 ? (ma gandesc ca sunt doar 2)
[Thumb - 261220112351.jpg]

[Thumb - 261220112350.jpg]

[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: