[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Am nevoie de un sfat bun - multumesc  XML
Forum Index » Pesti marini
Author Message
US_Marine
Junior member
[Avatar]

IP:

OK Ionut . Fantastic !!!! Miine ( acum Ariadni doarme ) am sa ma uit sa vad ce tuburi de lumina am . Poate-mi spui daca-s bune pt ce am eu acum . Si referitor la umiditate ..Wow !1! Pai aici in Greece , unde stau eu , e de jale ..Am capac la aquarium ..Si cind ridic capacul e de jale ..Curge apa de pe el ..E umiditate foarte ridicata ..

Eu chiar ma gindeam sa-l las deschis la vara si sa instalez ceva extra ventilatoare . Am AC , dar ma tot gindesc . Aquarium Chiller sint deosebit de scumpe ( 600-700 EU ) si-n modul asta nu-mi mai termin casa ..Hi..Hi..Hi...Daca ai ceva sfaturi ..Eu te astept ori cind .

Multumesc Ionut ..Sa ai grija de tine . La 18 ani eram LT ( Pilot Locotenet La US Marine ..Wow !!! Ce vremuri faine ..Ce scandaluri si batai de pomina prin Virginia State ...Wow ..Si ce fete !!!!!

Bafta Ionut ...2011 Super !!!!!
[Email] [Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
US_Marine
Junior member
[Avatar]

IP:

Bro' se pare ca e greu cu coralii ...Ufffff !!!! Pai ..Si stii ce ..Nu gasesc nimic pe aici . Nimic ..Am intrat si pe eBaby ...Ceva , ceva dar de prin Hong Kong ...Si nu chestii variate ...Si apoi sa fiu sincer ..Nu stau bine cu testele ..Ba am PH mai mic , ba mai ridicat ..Arunc cu Reff Buffer ( Seachem )...In fine ..Nu stiu de ce ..Cred ca inca se formeaza aquarium meu ..Si apoi e f.foarte curat . Cristal . Nu am nici alge , nimic ...Piatra e toata Life . Dar foarte putina alage ..E alb roze si un pic grena . Si astazi am numarat 5 crabi printre pietre . Asa mici . Si mai marisori . Asti-a se inperecheaza ? What a fuck !!!!!!!! Anyway ...Si deci 300 EU lunina !!!!!! Wow ....Man ..pai da divort nevasta-mea de mine . Astazi am cheltuit inca 340 EU pe Skimmer ..

In fine ..

Daca mai ai timp mai da un semnal . Tot ce vine e bine primit .

Bafta 2011 . La multi Ani Man ...

Achilles Jonson - USMC
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

pH variaza intre zi si noapte. dimineata parca e cel mai scazut, iar seara inainte de a stinge lumina cred ca e cel mai ridicat. trebuie sa masori la aceasi ora daca vrei sa ai rezultate mai stabile...adica sa nu te sperie ca variaza atat de mult. dar atat timp cat pH e intre 8.0-8.6 esti okay.
image

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
US_Marine
Junior member
[Avatar]

IP:

Inteleg ...Deci asa e chestia cu PH 'ul ...Brother , dar mie mi-a aparut si 7.8 ..Adica , m-am speriat rau tare ..Am PH Buffer ..Dar e ..e asa ..Sincer am mari emotii cu aquarium ..Daca-mi mor pestii , intru peste aia de la Pet City c-an Baghdad . Acum ce-i de la Pet City au inteles destul de bine cum sta treaba ..Asa ca nu mai fac asa de multe fite . M-am nascut in T
US_Marine
Junior member
[Avatar]

IP:

M-am nascut in Texas ..Tatal meu cind mergeam la cai dimineata imi dadea un Lolipop si 2 cartuse , asa ca sa-mi dezmortesc mina ...

In fine ...

Sa ai grija de tine Bro'

Bafta 2011 si mai da un semnal ..Am vazut coralii artificiali ..Fain ...Eu am cautat doar pe Europa eBay . Am sa comand din US . Fantastic ..Dar nu stiu cit par de really ...In fine

Achilles Jonson - US

ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

Ma gandeam ca asta te va linisti in legatura cu pH:
http://www.mrsaltwatertank.com/mr-saltwater-tank-tv-friday-am-quick-tip-10-youve-been-fed-a-lie/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mrsaltwatertank+%28mrsaltwatertank%29
Eu m-am inscris pe lista lui de emailuri, si da sfaturi bune tipu. stie ce face si are un acvariu high-tech.

[Email] [Yahoo!]
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

si inca un video misto cum poti disipa caldura dintr-un acvariu fara chiller:
http://www.youtube.com/watch?v=ATsu-WOsgNw&feature=related

[Email] [Yahoo!]
US_Marine
Junior member
[Avatar]

IP:

Thank You Bro'

Fantastic !!!!! Si am gasit si-n eBay Europe , corali artificiali . Am sa comnad pt inceput 2 pic . Sa vad cum sint . Si apoi mai cumpar . I-am comandat din UK .

Referitor la PH , mie-mi iese tot timpul 8.5 ..Am aruncet buffer ...Am sa mai controlez si la noapte . Salinitatea mi-a iesit intre 1.023 - 1.024 .Am scos ieri 10 litri din apa si am completat cu 10 l de apa . Am pus si bacteria de la Tetra . Mi-a scazut intre 1.023-1.024 . In rest totul e ok . Niu mi-a murit nici un peste . Am gasit doar un crab mort . Cred ca mi-a murit de foame .
Cei de la Pet mi-au dat si un Red Sea Marine Success Green 415ml ( http://www.charterhouse-aquatics.co.uk/catalog/red-sea-marine-success-green-415ml-p-1768.html ) Mi-au zis sa pun 10 ml in fiecare saptamina . Mi-au mai dat si Iodine Component 7 ( http://www.marinedepot.com/Sera_Marin_Iodine_COMPONENT_7_(50ml)_Iodine_Iodide_Additives_Supplements-Sera-US03431-FIADII-vi.html ) Mi-au zis sa introduc in aquarium 3 picaturi in fiecare zi .
Mincare pt pesti ( am 3 fish clown , 3 Damselfish - unul albastru cu coada galbena , unul albastru neon si unul galben . Mai am si un peste care curata pe jos ..E vedeta . Deschide gura mare si inghite nisip . Apoi il arunca pe la " urechi " . E super haios . Mai am si o stea de mare . Alba , mica . Se plimba de zor . E faina tare . Se ingropa si-n nisip . Mincarea pt pesti e asta :

1.http://www.fosterandsmithaquatics.com/product/prod_display.cfm?c=3578+7927+21367&pcatid=21367

2.http://www.seapets.co.uk/products/aquarium-supplies/aquarium-fish-food/marine-fish-food/tetra-marine-flakes-25g.html

3.http://www.oceannutrition.eu/products.aspx?Product=prime-reef-flakes

Am si un JBL Atvitol Vitamine - Doua picaturi in mincare , in fiecare zi .

Bro' c-am asta am . Te rog sa-mi zici si mie daca e ok si daca stii mai multe despre ce am .

Aici am ceva photo cu aquarium :

http://img524.imageshack.us/i/imgp2713.jpg/

http://img153.imageshack.us/i/imgp2720r.jpg/

http://img696.imageshack.us/i/imgp2718.jpg/

Multumesc mult Bro'

Astept un raspuns de la tine

Achilles Jonson -US

ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

Vad ca ti-ai luat 2-3 feather dusters gigantice Sunt super misto, dar grija ca au nevoie de mancare o data la cateva zile. Nu cred ca sunt prea pretentiosi la ce fel de mancare, atata timp cat apuca si ei ceva. Pentu asta iti va trebui o pipeta mai lunga, sau un turkey baster cu care sa poti sa dai niste mancare unde este nevoie.
Pestele care "manca" nisipul e un goby, foarte buna achizitie, ca iti va tine nisipul curat!!!
In rest nu prea ma pricep la mancarurile insirate de tine, pentru ca aici in Canada sunt alte branduri in magazine. Dar ar trebui sa fie ok.
Iar cu zemurile alea 2, nu vreau sa-ti "burst your bubble", dar porcotanii aia ti-au vandut ceva de care nu ai nevoie. Deci aia Red Sea Green Success o folosesti numai daca ai macro-alge (care arata mai degraba a plante acvatice, decat a alge clasice) sau corali. Iar a doua, cea cu Iodine, de aia ai nevoie numai daca ai corali (dar poate fi folositoare pt crabi si shrimps cand au nevoie sa-si decojeasca pielea (in engleza se cheama molting), dar oricum exista Iodine in sarea din apa, si nu ai corali care sa-l absoarba, deci nu-i nevoie de aditie suplimentara. Deci nu le folosi deocamdata....eu zic sa le pastrezi pentru viitor. Eventual poate ii intrebi pe aia de la petshop de ce naiba ti le-au recomandat acuma.
Nu stiu de ce a murit unu din crabi....pot fi diverse motive...nu prea cred ca de foame...dar cine stie

This message was edited 1 time. Last update was at 02/01/2011 20:53:59

[Email] [Yahoo!]
US_Marine
Junior member
[Avatar]

IP:

Sorry Bro'

Acum am intrat in casa . Munca asta a mea ma ucide ..Patrule si caca patrule ..Astazi am zburat de mi-a iesit ochii ..In fine ...

Bro' multumesc pt sfaturi . Fantastic !!!! Tot ce zici e bine venit pt mine . Super .

Multumesc mult Bro'

Sa ai grija de tine . Ai o adresa Yahoo ?? Something ?

Achilles Jonson - US
US_Marine
Junior member
[Avatar]

IP:

Dl.Ionut ,

Buna Ziua . Cum merge ? E totul OK ?

Incrc sa ma documentez . Am citit multe din raspunsuriile tale in forum . Ai o experienta fantastica ...Ma gindesc la acel Scump s-au Refugiu ( cred ca scriu corect ) . Nu stiu iunde sa-l bag . Am un dulap sub aquarium , dar nu-i mare . Doar ce-mi incape foltrul JBL .
Referitor la Skimmer , Ariadni mi-a zis ca poate sa doarma cu el deschis . Draga de ea ..Face eforturi mari . Nu vrea sa se intimple ceva cu pestisorii . Am o minune de fetita . Sint foarte mindru de ea ..

Yonut , crezi ca gasesc de cumparat acel refugiu ??? Ce anume am nevoie ?

multumesc mult

Sa ai grija de tine Yonut . Stay Safe

Achilles Jonson - US
yonutzzz_92
Member
[Avatar]

IP:

Salut.
Sump gata facut gasesti, dar sunt foarte scumpe.
image Mie imi place mult asta, este simplu, in prima camera (stanga) se poate baga skimmerul, in mijloc algele si in ultima camera pompa si poate niste carbune activ.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/01/2011 17:35:56

Nano 30l
[Email] [Yahoo!]
US_Marine
Junior member
[Avatar]

IP:

Wow ..Fain ...Am sa merg la Pet sa intreb . Acum e inchis peste tot ..Miine ...

Yonutzz , ma bucur mult pt raspuns . Si ma bucur ca esti OK . Fantastic .

Imi tot iese PH 'ul 8.5 de doua zile . Am " aruncat " cu Buffer , dar se pare ca nu vrea sa-si revina . Am facut teste de doua ori pe zi . In rest totul pare OK .

Am sa mai cumpar miine si piatra vie .

Sint acasa astazi .Nu am zbor . Citesc de pe forum . Am up to 8 ore in fata Macu'ului ..

Sper ca are sa fie toul ok .

Te rog arunca o privire pe photo si zi-mi ce vezi ..Nu sint eusite photo . Fuck It . Nu ma pricep la asta .

Multumesc Man

Astept ceva impresii de la tine .

Achilles Jonson - US
US_Marine
Junior member
[Avatar]

IP:

A si inca ceva .

Acum 2 zile am scos 3-4 litri de apa din aquarium , pt ca salinitatea era ridicata . Acum pare OK .

Younut , aquarium meu are 240 l . Skimmer , 2 filtre . pompa de apa , UV , yara , yara , yara . Nu are nici o luna de zile .

La cit timp sa schimb apa si cit sa schimb ?

Scuza-ma Man . Pun un miliard de intrebari . Ar fi super daca mi-ai raspunde la toate . Apreciez ..

Bafta Man

Achilles Jonson - US
yonutzzz_92
Member
[Avatar]

IP:

Salut.
Iti recomand schimburi saptamanale de 20l.
Cat de mare era alinitatea? Valorile ok sunt: 1.023-1.027.
Acvariul arata ok, dar ... nu-mi place fundalul, iti recomand unul albastru sau negru.
Bafta.

Nano 30l
[Email] [Yahoo!]
US_Marine
Junior member
[Avatar]

IP:

Yonut ,

Ai mare dreptate cu fundalul . Am sa-l schimb . E de tot porcul .Yonut , am crescut cai pina acum ...Hi..Hi..Hi..

Aquarium meu este acoperit . Este o problema ? Ma gindesc sa cumpar un set de lampi suspendate . Nu stiu unde sa gasesc . Si ma gindesc sa cumpar miine si ceva corali .
Nu-mi doresc pretentiosi . Ma sperie gindul cu testele ( eu nu reusesc sa tin PH OK ) . Imi poti recomanda ceva ? Salinitatea este de 1.023.

Chiar acum am sa fac un test . Daca mai stai online am sa-ti sciu ce parametri am .

Achilles

yonutzzz_92
Member
[Avatar]

IP:

Salinitatea e ok, poti chiar sa o cresti la 1.024-1.025, lagat de capac se poate spune ca este o problema, impiedica schimbul de gaze, indicat ar fi o lampa suspendata.
Ma gandeam ca o sa vrei corali, asa ca pana iti iei o lampa (daca iti vei lua) mai baga 2 neoane, acvariul este inalt, iti recomand 2x20000k si 2x10000k. De preferat a fi sa mai astepti macar 2 saptamani, dar daca stai prost cu rabdarea poti sa bagi 2-3 polipi de zoanthus, si o mushroom, dar nu mai mult si vezi cum se simpt.
Tine minte, acvaristica marina e diferita de cea de apa dulce (personal o consider mai usoara), daca ai rabdare nu vei avea probleme daca te grabesti posibil sa ai.

Nano 30l
[Email] [Yahoo!]
US_Marine
Junior member
[Avatar]

IP:

Yonut ,

Luminile de la Aquarium :

JBL Solar Ultra Marin Blue -LT 24W T5 -HQ

Anubias White Light 24 W 10000 K

Teste ;

PH - 8.7

NH3-NH4 -- 0.mg/l

Astep un raspuns de la tine Yonut .

Multumesc f.foarte mult

Achilles Jonson -US
yonutzzz_92
Member
[Avatar]

IP:

Neonul JBL e bun, de anubias light nu stiu nimic.
PH e cam mare; de la ce firma sunt testele? Folosesti apa de osmoza?

Nano 30l
[Email] [Yahoo!]
US_Marine
Junior member
[Avatar]

IP:

Yonut ,

In primul rind multumesc foarte mult pt rapidul raspuns . a

Testele sint de la SERA . Imi da pin ala 8.5 , dar eu cred ca-i 8.7 . adica e un albastru putin mai inchis . Nu e 9.0.

Si apa ..Pai nu stiu ce-i aia Osmoaza. Ce-i de la pet mi-au zis sa pun apa de la robinet cu bacterii si chestii de clor .

Am schimbat acum 2 zile doar 4-5 litri . Am sare Dupla , dar nu am pus sare . Salinitatea era mai mare si doar am scazut-o . Atit .

Ce parere ai de lumini ?

Multumesc

Forum Index » Pesti marini
Go to: