[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Va saluta din Timisora inca un novice  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
ovyman
Junior member

IP:

In primul rand va salut, respect maxim pentru tot ceea ce face-ti.
In al doilea rand sa ma prezint ma numesc Carabet Ovidiu, 27 ani din Timisoara
Acu sa-mi incep si eu povestea, acum vreo trei ani m-a prins si pe mine microbul acvaristic, dar din anumite motive nu l-am urmat ( in primul rand frica de necunoscut). Iarna asta n-am mai rezistat tentatiei si am zis ca nu poate fi dracu asa negru. Am plecat sa-mi achizitionez un acvariu mic ceva de genu 15 l asa de inceput, tot ce am gasit pana in 20 l erau urate cu "spume" si destul de scumpe asa ca m-am hotarat sa i-au un AquaEl Clasic60 de 54l. Am la el un filtru AquaEl FAN1 plus, termometru AquaEl Comfort Zone si un neon aquaEl F1518/D. Ok pana aici toate bune, din ce am mai citit stiu ca un acvariu trebuie ciclat, am folosit 3 plicuri cu solutii ( imi pare rau dar chiar nu mai stiu numele acestora ) si l-am lasat vreo 7-8 zile sa mearga cu toate aparatele in el. Dupa aceeia am decis sa pun ceva plante in el, nestiind absolut nimic despre plante am cumparat Egeria Densa si Alternanthera reinecki. Duapa o alta saptamana am cumparat si ceva pesti 5 neoni, 3 moly, 2 sanitari si o ventuza. Cam o luna nici o problema a mers destul de bine acvariul dupa aceia mi-a murit un moly, dupa alte trei zile m-am umplut de alge brune in decurs de o saptamana am reusit sa scap de ele cu schimburi dese de apa, lumina mai multa si la sfatul unui acvarist un peste care e cel mai mare mancator de alge brune. Am mai primit cadou inca 2 scalari si un rechin pitic cred ca pangasius e de fapt denumirea lui. Datorita unor probleme medicale luna februarie si jumatate din martie nu m-am mai ocupat asa mult de acvariu si m-iau murit ceilati moly si rechinu, am cumparat 3 gupy care in decurs de 2 saptamani au murit si ei, a si am uitat plantele au murit si ele egeria a mers foarte bine la inceput dupa 2 luni n-a mai mers, cealalta nu a mers deloc nestiind ca e o planta destul de pretentioasa. Cand am vazut dezastru din acvariul meu, am hotarat sa fac totul dinou am schimbat toata apa am spalat toate echipamentele ( din prostie in prostie ) am cumparat din nou alte plante Anubias pitic, Echinodoris amazonious (cred ca asa ii zice ) Echinodorius osiris, Vallisneria, si la sfatul unui vanzator care mia spus ca neonul meu nu e bun am cumparat un Flora Glow a mers bine o saptamana pesti care au mai ramas se simtiau destul de bine, dupa o saptamana am mai luat 6 gupy, dupa o zi am vazut la un neon botul umflat si alb parca avea un graunte de pietris in gura nu i-am data asa multa importanta a doua zi dimineata 2 neoni morti, dupa 2 ore... dar s-o mai scurtez pana la sfarsitul zilei mi-au murit toti pesti in afara de cei 2 sanitari. Am facut o criza de nervi. Am fost la o cumpana de drumuri am vrut sa arunc acvariul pe geam si sa renunt la tot stresul, dar iubesc prea mult pesti si tot ce tine ei asa ca m-am hotarat sa mai incerc odata, de data asta am hotarat sa apelez la experti asa am ajuns aici.
Ce ma sfatuiti sa fac, spuneti-mi ce greseli am facut nu va sfiiti sa-mi spuneti ca sunt paralel cu acvaristica chiar sunt daca am reusit sa omor 20 pesti in decurs de 2 luni, si spuneti-mi va rog in legatura cu echipamentul care il am trebuie sa schimb ceva?
Multumesc si scuze ca am facut un roman dar, am vrut sa va spun toata povestea.
Stima si respect
[Email]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

salut, bun venit.
Problema cu pestii , cred ca ai avut-o din cauza ciclarii acvariului, Nu a fost ciclat.
citeste bine aici de 2, 3 ori si daca nu intelegi mai pune intrebari.
http://www.acvariu.ro/content/section/4/29/
in special partea cu acvarii publice.
Apoi poti da si ceva detalii la cum fertilizai, lumina.
vampirex
Member
[Avatar]

IP:

salut si bine ai venit pe forum !!!

invatacel ... dar plin de entuziasm
[Email] [Yahoo!]
ovyman
Junior member

IP:

pentru fertilizare folosesc PlantaMin, iar ca lumina folsesc acum FloraGlow inainte foloseam neonu din dotarea acvariului AquaEl F15T8/D
[Email]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Salut, bine ai venit.

Pestii ti-au murit pentru ca acvariul ala nu e ciclat si nici nu o sa fie vreodata. Bacteriile care se ocupa cu nitrificarea traiesc in apa, dar au nevoie de un suport cu o buna circulatie ca sa formeze colonii. Acest suport este filtrul. Fan1 este un filtru cu o suprafata filtranta muuult prea mica. Nu poate oferi suport unui numar suficient de bacterii. Desi ca debit poate fi ok pentru un acvariu mic, ca si suprafata filtranta e complet neajutorat.

Cu un acvariu mic am inceput si eu (si multi de aici). Dar chiar si la cei 30 de litri ai mei aveam un AquaEl Fan3. Ala mare. Debitul lasat la maximum imi misca si pietrisul din substrat dar, din fericire, la filtrele mai maricele, debitul este reglabil.

De asemnea poti observa si singur un tipar al mortalitatii. Pestii au inceput sa moara cand au inceput sa fie stresati din motive de incompatibilitate intre specii si / sau suprapopulare. Pai... scalari in 50 de litri?? Pangasius in 50 de litri? No way.

Plantele nu stiu de ce nu ti-au mers, probabil fertilizare incorecta, incompleta, lipsa de CO2... De asemenea plantele alea nu sunt chiar potrivite pentru 50 de litri. Echinodorusii sunt plante imense. Au nevoie de spatiu.

Iti recomand sa citesti Ghidul incepatorului, Ciclul azotului, Compatibilitate pesti si Volulmul acvariului si numarul pestilor. Poate unele le-ai citit deja. Oricum esti un incepator care deja stie despre ciclare. Bravo. Asta e de laudat. Mai rar asa ceva.

Bun, acum, in alta ordine de idei, asta e un topic de prezentare, ca sa stie fiecare cam cu cine sta de vorba. Incearca sa formulezi probleme punctuale si sa intrebi la sectiunile corespunzatoare. Asa vei obtine raspunsuri mai la obiect si mai rapide.

Toate cele bune.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit. Esti pe maini bune

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
ovyman
Junior member

IP:

Va multumesc frumos ca m-ati primit
Val am uitat sa precizez ca scalari erau pitici si pangasis era de 4cm. si o ultima intrebare ai zis ca nu e bun deloc Fan1 , te rog recomanda-mi alt filtru.
Promit ca asta e ultima intrebare care o postez aici
[Email]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

ovyman wrote:Val am uitat sa precizez ca scalari erau pitici

Dar n-o sa ramana asa

Bine ai venit

galeria mea
[Email] [WWW]
LUPmic
Senior member

IP:

Bine ai venit !!! Despre filtru , intai vezi ce bani ai si apoi te hotarasti la un extern sau tot intern.
[Email] [Yahoo!]
ovyman
Junior member

IP:

adriancalotescu wrote:Bine ai venit !!! Despre filtru , intai vezi ce bani ai si apoi te hotarasti la un extern sau tot intern.

Momentan raman la unul tot intern nu stiu daca se merita investitia la unul extern pentru un acvariu de 54l.
[Email]
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Salut,Acum nu merita (poate) dar pe viitor ...........exista diferente deosebit de mari intre filtrarea ce ti-o poate oferii un filtru extern si unul intern...dar totul se rezuma la cati banii esti tu pregtit sa investesti in acvariul tau....

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
alexnbv
Membru de baza

IP:

Bine ai venit...mult succes in continuare!

Acvariu 126
[Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: