[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu din lemn?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Am citit pe vechiul forum despre constuirea unui acvariu din lemn , cu geam doar in fata.Mi se pare foarte interesant si ma bate gandu sa fac asa ceva deoarece ma pricep sa lucrez cu lemnul , este mult mai ieftin decat sticla(mai ales ca lemnul sau cel putin o parte il am deja) , pare mult mai rezistent .Sunt destule motive pentru care mi-ar placea sa am un asemenea acvariu si de-aia ma bate gandul serios sa-mi fac unul dupa ce scap de examene si restante. Sau daca nu reusesc macar sa incerc.Problema cea mai mare este ca nu stiu de unde sa fac rost de rasina necesara acoperirii lemnului care sa-i confere impermeabilitate.Deasemnea m-ar interesa la ce pret se gaseste aceasta pentru ca scopul contruirii unui acvariu din lemn este reducerea costurilor.
Cei care au informatii , inclusiv eug4you daca mai activeaza si pe noul forum sunt rugati sa posteze aici.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
akademik_79
Senior member
[Avatar]

IP:

Regreta. El este omul care vrea sa faca acelasi lucru. Poate reusesti sa iei legatura cu el

Engels and Marx are responding the FAQ's...
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Cory
Member
[Avatar]

IP:

Ca o mana de ajutor:

http://www.malawicichlidhomepage.com/panis/plywoodtank.htm
tipul asta a construit cu lemn tratat pentru cofraje

http://www.athiel.com/lib6/tank.htm
din cate am vazut aici e vorba de vopsea de piscine

http://www.wetwebmedia.com/diytksfaqs.htm
era sugerata inlocuirea rasinii cu folie PVC; am mai vazut pe undeva cum tankul (era unul enorm pus in gradina) a fost acoperit cu sticla mai subtire
Iti urez succes!

I shut my eyes in order to see...
Cortez
Junior member
[Avatar]

IP:

johnny6600 wrote:Am citit pe vechiul forum despre constuirea unui acvariu din lemn , cu geam doar in fata.

Am eu in lucru unul din asta, la stadiul de proiect si calcul costuri.
Acvariul este de colt cu partea din fata curbata din plexic termoformat .. sau cel putin in stadiul asta e proiectul acum.

johnny6600 wrote:Problema cea mai mare este ca nu stiu de unde sa fac rost de rasina necesara acoperirii lemnului care sa-i confere impermeabilitate.

Poti incerca la cei care imi fac mie acvariul www.antim.ro. O sa vezi niste produse de-ale lor din lemn rezistente la apa (niste lavoare) dar stiu ca rasinile pe care le vrei sunt considerate "substante periculoase" si ai nevoie de autorizari speciale din partea autoritatilor de mediu ca sa le poti importa si/sau utiliza.

johnny6600 wrote:Deasemnea m-ar interesa la ce pret se gaseste aceasta pentru ca scopul contruirii unui acvariu din lemn este reducerea costurilor.

Nu sunt convins ca pretul este mai mic ba din contra. Cel putin daca vrei fata curbata cum vreau eu. Si parca mai scriai pe undeva pe aici ca te-ar interesa. :-)

Oricum am inteles ca imbinarile sunt diferite de cele din sticla pentru a putea fi sigur ca acvariul rezista presiunii si nu se desface. Lipit dupa aceleasi proceduri nu tine sigur, chiar lipit cu rasina epoxy.

Pentru mai multe detalii contacteaza-i pe cei a caror adresa ti-am dat-o sau asteapta sa avansez cu proiectul si iti mai dau eu detalii.

CESSANTE CAUSA, EFECTUS CESSAT
[Yahoo!]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu stiu ce sa fac , problema mea este rasina, o sa ma mai informez si daca gasesc ceva va anunt si pe voi.Cel de pe frumul vechi se pare ca e din Belgia asa ca nu ma ajuta cu nimic , eu vroiam sa stiu de distribuitori din Romania.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
Cortez
Junior member
[Avatar]

IP:

johnny6600 wrote:Nu stiu ce sa fac , problema mea este rasina

Pai ai vorbit cu cei din LINK?...ca de avut rasina sigur au dar nu stiu daca ii convingi sa iti vanda

[Yahoo!]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu am gasit nici o adresa de mail sau link pe pagina lor , sunt eu chior sau am vre-un plugin lipsa?

johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Bagati o geana aici sa vedeti de ce imi plac asa mult acvariiile din lemn.
http://www.cichlid-forum.com/articles/diy_1700g_tank_2.php

Cortez
Junior member
[Avatar]

IP:

johnny6600 wrote:Nu am gasit nici o adresa de mail sau link pe pagina lor , sunt eu chior sau am vreun plugin lipsa?

era un CONTACT in stanga jos, cu adresa, cu mail, telefon mobil etc.

[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: