[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Compatibilitate pesti - 60 litri  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
nea_gu
Junior member

IP:

Vreau sa salut initiativa celor care au facut acest site, respectiv acest forum.
Am nevoie de putin ajutor din partea dumneavoastra.
M-am uitat pe tabelele de compatibilitati, dar eu nu stiu denumirea pestilor pe care ii am.
Pe scurt, eu am un acvariu de 60l, in care am urmatorii pesti:

- 2 carasi de vreo 10 cm, cu tot cu coada
- 2 scalari
- 1 sanitar cu ventuza (nu stiu ce denumire are) de vreo 6 cm
- 1 sanitar (cred ca se numeste corydoras)
- 1 betta
- 1 peste care isi schimba culoarea.

Problema pe care o am, este ca unul din carasi este cam umflat, si sta multa vreme cu burta in sus. Pe amandoi ii am de 1 saptamana. Timp in care nu au mancat cine stie ce.
De mancare le dau TetraMin, fulgi, si Sera, granulate. Acestea din urma sunt 4 tipuri de mancare, dar care cade pe fundul acvariului. Am vazut chiar cum unul din carasi a inghitit o bobita, dupa care a scuipat-o.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Stiu ca o sa ma acuzati ca am o babilonie de pesti.
Va multumesc.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu o vei scoate niciodata la capat cu ce ai acolo. In 60 de litri ai enorm de multi pesti (tinand cont de dimensiunile la cere vor ajunge) si mai sunt si incompatibili. Am o simpla curiozitate, daca tot ai postat in acest topic: Link-urile de mai sus le-ai citit? In plus intereseaza-te de fiecare specie pe care o ai, si vezi ce conditii le sunt necesare. Volum apa, temperatura, ph. Macar astea.
Si cred (sper sa nu gresesc) ca nu ar trebui sa mai postezi deocamdata, pana cand un moderator nu va muta discuti la coltul incepatorului.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Va trebui sa dai carasii si scalarii pentru ca fiecare din ei are nevoie de 50l apa.Se fac foarte mari si sunt chinuiti in acvariul tau mic,plus ca sunt total incompatibili intre ei.Carasii se tin singuri in general,la fel si betta.Sanitarul cu ventuza se va face si el prea mare pentru acvariul tau probabil.Corydorasii sunt pesti de banc,ar fi bine sa ai minim 6(ceea ce in acvariul tau nu prea e indicat).Pestele care isi schimba culoarea nu stiu ce este,pune o poza cu el poate il identificam.
In concluzie va trebui sa renunti la o buna parte din pestii tai sau sa mai faci macar 2 acvarii mari daca vrei carasi si scalari.In 60l apa poti tine pesti de talie mica(care nu depasesc 4-5 cm la maturitate) si nu multi...maxim 10.

Until you find someone worth dying for, you never really live.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: