Author |
Message |
cusorica
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/02/2009 00:24:06
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
cusorica
Junior member
IP:
|
esti posibil ca pestii sa isi mai piarda din culori????auzisem ca in functie de hrana si le intensifica....
am un caras auriu care la inceput era alb cu portocaliu....de un timp de vreme e alb complet cu o foarte usoara noanta de portocaliu(mai ca nu se observa)...este asta o boala??sau este doar din cauza alimentatiei???este adevarat ca tubii(tubifex) ii ajuta foarte mult sa isi dezvolte un colorit frumos???
va multumesc....
|
cusorica |
|
 |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/02/2009 00:33:49
|
ReBella
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d010396ca8abf6ead8cacc2c2f2f26c7.jpg)
IP:
|
Carasii isi pot schimba culorile pana ajung la maturitate.Unele culori dispar(de exemplu negru) si altele le iau locul(auriu,portocaliu,alb,etc.).Insa se schimba din cauze genetice,fara ca pestele sa fie bolnav.Hrana vie poate ajuta la intensificarea culorilor,insa ai grija cu tubii,iti pot omori pestii daca nu ii cureti cum trebuie (si nici nu stii din ce surse provin).
|
Until you find someone worth dying for, you never really live. |
|
 |
cusorica
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/02/2009 00:38:58
|
cusorica
Junior member
IP:
|
tinand cont ca locuiesc in Irlanda si astia aici nu comercializeaza tubii mi-ar fi cam greu sa fac rost de ei.....exista altceva care le-ar putea intensifica culorile???sa inteleg ca produse bazate pe sange???auzisem de la niste prieteni din ro ca isi mai hraneau pestisorii cu ficatel de pasare congelat si apoi dat pe razatoare....ei ziceau ca , cresc foarte frumos si culorile sunt de altfel foarte frumoase
se gaseste aici un fel de gel ca si hrana pentru pestisori...ei zic ca ar fi bun....voi stit ceva in legatura cu asta?????
va multumesc
|
cusorica |
|
 |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/02/2009 00:47:00
|
ReBella
Ultrahigh member
IP:
|
Incearca sa gasesti macar o sursa de hrana vie pentru pestii tai(de exemplu grindal,poti tine chiar tu o cultura).De asemenea hrana congelata este apreciata daca este de calitate.Cu cat meniul va fi mai divers,cu atat mai bine pentru pesti.Hrana uscata de la Hikari este si ea o optiune buna.NU le da ficat de pasare.Iar la carasi nu trebuie sa lipseasca vegetalele din alimentatie(mazare fiarta si decojita,salata,etc.).Spirulina este foarte buna si poate intensifica culorile.
|
|
 |
cusorica
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/02/2009 00:55:08
|
cusorica
Junior member
IP:
|
ce este grindal-ul???cum se poate obtine??cum se poate cultiva???voi ce fel de mancare folositi???cred ca imi este cam greu sa gasesc ceea ce imi ziceti voi aici in irlanda dar in 2 saptamani vin in romania.
sunt din valcea si stiu ca este un magazin cu acvarii....nu am prea multe detalii despre dotarea respectivului magazin dar totusi daca ma ajutati cu cateva nume poate le voi gasi....
mentionez ca am un mixt de pesti tropicali(xypho,gupy,platy,moly,2neoni) printre care se strecoara si 3 carasi...
va multumesc
|
cusorica |
|
 |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/02/2009 01:13:50
|
ReBella
Ultrahigh member
IP:
|
Cred ca topicul asta ar trebui mutat la Coltul incepatorului
Aici ai detalii despre cateva culturi http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=148&highlight=grindal si aici discutii despre grindal http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=133&highlight=grindal.Hrana congelata sigur gasesti si acolo,de la noi ai putea procura cativa viermi grindal eventual,pentru a incepe cultura(daca nu poti face rost de acolo).Restul le gasesti cu usurinta(mancare uscata,spirulina,vegetale,etc.).Insa acei 3 carasi au nevoie de 150l apa singuri,ca sa traiasca decent la maturitate.Nu se tin cu alti pesti,doar carasi cu carasi.Si neonii sunt pesti de banc,ar trebui sa ai minim 6.Mi-e teama sa intreb cati litri are acvariul tau...gandeste-te bine ce vrei sa faci cu carasii pentru ca vor muri mai devreme sau mai tarziu daca nu le oferi conditii decente de trai care incep cu un acvariu mare.
|
|
 |
cusorica
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/02/2009 01:20:42
|
cusorica
Junior member
IP:
|
acvariu are 84 de litri....am auzit de carasi....ma gandesc serios sa ii dau...in ceea ce priveste neonii stiam ca sunt prea putini 2 dar totusi am zis s mai astept un pic...sa vad macar daca astia imi vor trai....nu as fi vrut sa iau dintr-odata multi si apoi sa ii vad murind pe rand....
ms mult pt raspuns.....si sory pt unele intrebari....dar sunt incepator....
|
cusorica |
|
 |
|