[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Tylomelania spec  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
Alokt
Member

IP:

Domnilor, m-am lovit la un mod extrem de brutal de urmatoarea problema:

Am achizitionat 10 buc din mai sus specificatul, sunt niste melci fascinanti, dar dupa cum urmeaza imobili:
- In acvariu cu substrat nisipos au mobilitate foarte mica.
- In acvariu cu substrat "nobil", datorita greutatii mici a particulelor care nu ii ofera sprijin, mobilitatea este ZERO.
- Crevetii au sarit pe ei de parca era ultima lor masa si insista pe ideea ca respectivele creaturi sunt cina.

Daca are cineva vreo idee sau experienta cu acest tip de nevertebrate, va rog nu ezitati sa ma luminati si pe mine.

album1, album2, album3, album4
alef0
Member
[Avatar]

IP:

Imi place ca esti destul de exact.

Incearca sa observi, daca poti, mobilitatea melcanilor in urmatoarele conditii:
- noaptea sau lumina foarte slaba;
- substrat din nisip fin, granulatie 0.5 - 1 mm, dar si pietre buturugi vechi, pline de bioderma dintr-un acvariu mai vechi;
- temperatura undeva la 26 - 29 grade;
- mincare: o coaja de cartof, banana, castravete, etc. (oparite in prealabil, si asta numai pentru asi pierde flotabilitatea si a se duce la fund), nu mai mare de 3 - 4 cm patrati;

Crevetii si eventualele alte vietati sunt numai "curioase" de noii locatari si nu cred ca le poate face rau.
[WWW]
Alokt
Member

IP:

Ultimele detalii:
- Tilomelania este vivipar, am 3 pui
- In acvriile cu temperaturi normale nu se descurca, mai exact mi-a murit la 24 C
- In bazinul in care tin Barcalaya, unde apa este la 32 C o duc foarte bine.
- Prefera si se dezvolta frumos daca este hranit preponderent cu hrana proteica
- Calciul este un adaos obligatoriu, apa cat mai dura si cu adaos de calciu.
- In apa cu duritate medie spre mica si fara adaos de calciu i se deterioreaza cochilia foarte tare.
- Datorita ritmului lent ajung mai greu la hrana, deci bucati mai mari cu solubilitate redusa sunt optiunea cea mai buna.

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Alokt wrote:In bazinul in care tin Barcalaya, unde apa este la 32 C o duc foarte bine.

De ce tii Barclaya la 32 C? Nu-i prea mult? Unu' din puii de la tine s-a facut enorm in sarcofag la 27-28 C .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Alokt
Member

IP:

Porcu wrote:
Alokt wrote:In bazinul in care tin Barcalaya, unde apa este la 32 C o duc foarte bine.

De ce tii Barclaya la 32 C? Nu-i prea mult? Unu' din puii de la tine s-a facut enorm in sarcofag la 27-28 C .

Planta No 1 o am de 7 ani si de tot atatia ani sta in temperatura respectiva.
Am obisnuit-o asa pentru ca la un moment dat planuiam Discusi, dar dupa ce am realizat ca nu am sursa de apa cu o duritate decenta, am renuntat la idee. De 7 ani, planta sta pregatita pentru Discusi ;).

calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Scuze de offtopic, dar nu m-am putut abtine!!! :-)
Barclaya -ului nu-i o planta sanatoasa "la cap"...sau la bulb Cred ca nu exagerez deloc daca afirm ca are coronamentul pe o suprafata de 60 x 60 cm, inaltimea tot cam asa, iar culoarea....eu nu am vazut niciodata o asa culoare la o planta , chit ca am vazut plante de acvariu pe unde am umblat, multe de tot.
Este o planta magnifica...

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: