azi am avut in sfarsit timp sa ma apuc de curatatul filtrului exterior , problema nu era sa scot filtrul ci furtunele , acvariul fiind intrun corp de mobila iar furtunele scoase prin niste gauri facute in spatele mobilei. in fine acvariul este setat de circa 2 luni , 2 luni jumate din care o luna ciclare fara pesti . de cand au aparut pestii au aparut si primele probleme cu algele ,sa specific si nr pestilor pentru o imagine mai de ansamblu
-5cory
-7 zebre
-7 barbus tetrazona
-7 neoni
alga sau algele cu care m-am procopsit sunt cred cele brune iar pe plante arata ca niste perisori , se depun pe orice aproape mai putin substratul sau poate nu vad eu.sa revin la filtru l-am curatat nu au fost probleme o mai facusem odata in urma cu 2 3 saptamani , destul de curatel in schimb furtunele extrem de jegoase . am procedat asfel am legat o piulita de un fir de guta nr 50 (noroc ca sunt pescar si nu duc lipsa de asa ceva

)iar la capatul celalalt o bucata de burete, nu va vine sa credeti ce am scos de acolo marmelada de alge ,aratau ca niste muci maro

. sper sa nu repet aceasta operatiune la fiecare 2 luni. mersi lu porcu a mers de minune faza cu amorsarea filtrului :-)