[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
CO2  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Salut!

Spuneti-mi si mie cate ceva despre CO2 DIY.
Vreau sa spun impresii, nu cum se face si care-i reteta. Detaliile astea le gasesc pe forum. Probabil gasesc si impresii, dar vroiam feedback mai recent, mai proaspat.

Ideea e ca nu mai am rabdadre sa astept dupa o instalatie decenta. Vreau sa incep cu una din asta pe moment si vroiam sa va intreb daca da randament. Adica isi face treaba bine? Sau macar acceptabil?

Stiu ca o fertilizare Dupla ar merita ceva mai decent, dar...

A si ... cam cat de mare e riscul? Tinand cont ca eu dorm in camera cu acel acvariu.

Daca tot suntem aici: ce e de preferat? Un difuzor ceramic sau un reactor? Acvariul are aproximativ 150 de litri net. (100 x 40 x 50).
[WWW] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Pentru o instalatie DIY categoric un reactor activ, cu powerhead care sa-ti zapaceasca bula de CO2....drojdia de CO2 nu-ti asigura atata presiune incat sa impinga bula prin membrana unui difuzor pasiv.
Despre instalatia home made de CO2...buna pana la un moment dat...nu poate insa rivaliza cu una profi completa. Dar, temporar poate contribui pozitiv alaturi de Dupla la bunastarea plantelor tale.
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Io am uitat cit de mare e acvariu tau , nu stiu daca un difuzor ceramic poate face fata. In mod clar un reactor cu powerhead e mai puternic decit unu' ceramic.

gengiskhan wrote:Stiu ca o fertilizare Dupla ar merita ceva mai decent, dar...

E aproape o blasfemie ce vrei tu sa faci , da' e mai bine cu CO2 DIY decit fara.
Cea mai mare problema e lipsa constantei debitului de CO2.

Concluzia e sa folosesti CO2 DIY doar pina iei ceva ca lumea. Vezi sa nu cumva sa devina asta improvizatia ce tinde sa devina permanenta .

Poze: smilie ... Poze cu plante
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:Io am uitat cit de mare e acvariu tau

Adica... e mic? Sau e mare?

Porcu wrote:E aproape o blasfemie ce vrei tu sa faci

si

Porcu wrote:Vezi sa nu cumva sa devina asta improvizatia ce tinde sa devina permanenta .

O sa-l rog pe domnu' faraon sa-mi ierte "blasfemia" :p si promit ca voi trece cat de curand la o instalatie profi. :p
[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: