[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Denitrol, ciclare, help!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
iCm.
Junior member

IP:

Am un acvariu de 126L. Primul. Filtru din set Eheim aquaball 2210. Ulterior va fi inclocuit cu un tetratec ex700 insa il voi pastra si pe cel intern pentru o suprafata mai mare pentru bacterii ( din cate am inteles trebuie sa-i fac si niste modificari insa voi intreba mai multe detalii cand va veni momentul).

Am umplut acvariul cu apa acum 3 zile. Direct de la robinet (nedecantata) am dat drumu la filtru am pus aqua safe si l-am lasat sa mearga pana acum.

Acum am pus Denitrol 15ml, si din cate inteleg eu germana pe spate zice sa adaug intr-o doza mai mica zilnic timp de 9 zile in continuare substanta. Am inteles bine?

Pestii sunt deja primiti cadou asa ca m-ar interesa daca as putea sa-i pun in acvariu daca nu maine macar poimane si daca ii afecteaza cu ceva adaugarea de denitrol (am 2 carasi aurii mici - primiti cadou). Momentan am numai pietris si maine poate ma duc sa cumpar niste plante. Filtrul extern va veni peste o luna.

Alte sfaturi pentru a grabi ciclarea? nu de alta dar saracii stau intr-un bol si o duc tare greu.

La multi ani si sper ca ati digerat sarmaua si v-a trecut mahmureala
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

nu stiu sa iti zic multe la ce ai intrebat tu, dar mie baietii de la zooplus mi-au dat 2 fiole cu bacterii, ei ziceau ca le-au folosit intr-un acvariu la care i-au dat drumul in 2 zile. Eu am bagat pesti in al meu din ziua 15 si am in continuare 0 la NO2 si dabia acum am atins 25 la NO3, amoniacul nu am cu ce sa il testez, dar banuiesc ca am trecut de faza critica conform graficului la amoniac si din moment ce nu apare NO2 banuiesc ca bacteriile isi fac treaba. (acum ar trebui sa inchei ca vacaroiu: "parerea mea") :-)

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
mmdiscus
Junior member

IP:

In bol concentratia de NH3 si NO2 este uriasa asa ca cel mai mic rau este sa bagi pestii in acvariul mare,ii vei hrani cit mai putin si continui cu adaugarea de bacterii denitrificatoare.
Succes
iCm.
Junior member

IP:

mmdiscus asa m-am gandit si eu cu mintea mea de incepator.. sa aleg raul cel mai mic. Apa din bol este schimbata zilnic ca dupa 12h stau la suprafata saracii. Singura problema este ca pe Denitrol scrie ca se pot introduce pestii dupa 24-48h.. nu inteleg exact poate se refera ca in 24-48h ciclizarea "se intampla" si concentratia de bacterii nitrificatoare este "suficienta". Altfel nu as vedea de ce solutia respectiva cu culturi de bacterii pentru ciclizare ar fi daunatoare pentru pesti. Corectati-ma daca gresesc.

Alte opinii? Ii bag duminica pe carasei in apa? - atunci ii recuperez ca sunt in grija la cineva eu fiind plecat zilele astea. Sper ca mai traiesc :nueu: [/i]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

iCm. wrote:Acum am pus Denitrol 15ml, si din cate inteleg eu germana pe spate zice sa adaug intr-o doza mai mica zilnic timp de 9 zile in continuare substanta. Am inteles bine?
Alte sfaturi pentru a grabi ciclarea?...
Pentru urmatoarele 9 zile mai pune cate 5 ml zilnic. In prospect zice ca poti incepe sa bagi pestii treptat (nu toti o data) dupa 48 de ore. In niciun caz acvariul nu e ciclat in 48 de ore, substantele acestea ajuta "startul". Baga cei doi pesti in acvariul mare, nu ca ar fi foarte indicat dar cu siguranta o vor duce mai bine ca in bol. "Supradozarea" cu Denitrol nu are efecte daunatoare asupra pestilor.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: