[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Icepator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
marusanu
Junior member

IP:

Salut
Ma numesc Marius si de cateva saptamani sunt fericitul posesor al unui acvariu de 250 l populat cu 12 discusi de 9 10 cm, cateva plante cativa neoni si 2 cory.
Mai nou dupa ce am tot vizitat forumul in calitate de `vizitator` m-am indragostit de acvariile de ciclide si deja imi nutresc in cap ceva proiecte legate de malawi.
Dar eu zic ca mai am de citit.
marusanu
Junior member

IP:

...
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

marusanu wrote:...

Asta ce vrea sa insemne?
marusanu
Junior member

IP:

vrea sa insemne ca nu inteleg cum am ajuns eu cu userul dumnealui
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

marusanu wrote:vrea sa insemne ca nu inteleg cum am ajuns eu cu userul dumnealui

Pai si tu cine esti?
marusanu
Junior member

IP:

aparent am acelasi nick dintrun motiv total neinteles de mine.. eu imi alesesem nicku Lupoaica
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Si acuma, eu, daca scriu un post, cui ii este adresat???
Ca vroiam sa zic ca 12 discusi de 9-10 cm in 250 l e enorm de mult si nu le vor merge bine...
Cat despre Malawi....welcome into the club...discutam, analizam, dar ca prima idee...bazin cat mai lung si cat mai lat, nu neaparat inalt, fara probleme legate de alge, lumina, substrat....doar filtrare foarte buna, apa dura, pietraraie si...sticla rezistenta!!!
[Email]
marusanu
Junior member

IP:

Am zis ca cei 12 discusi sam se bucure de card si de avantajele lui urmand ca cei mai cei sa ramana( banuiesc ca 2 perechi ) si restul pe traseu.
Legat de ciclide de malawi ma tot gandesc cum s-o corup pe nevasta mea sa mai accepte un acvariu imens in casa.
Ca pentru un incepator ce ciclide imi sugerati sa aleg ca inac nu le stiu si va trece ceva pana le voi invata.
Multumesc anticipat.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Sa inteleg ca tu esti Lupoaica? Mai stai 2 secunde pe forum te rog, sa vad daca pot face ceva, pentru ca nu stiu de ce s-a produs incurcatura asta....

Later edit - ai iesit dupa forum prea repede. Lasa, se va remedia miine, daca vei intra. Cel putin incercam.
marusanu
Junior member

IP:

nu eu sunt marusanu
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Legat de ciclide de malawi ma tot gandesc cum s-o corup pe nevasta mea sa mai accepte un acvariu imens in casa.
Ca pentru un incepator ce ciclide imi sugerati sa aleg ca inac nu le stiu si va trece ceva pana le voi invata.

Legat de prima fraza, invata de la aia mai "old-man"-i...deci, ce parere ai? (discutie cu sotia)...vrei sa schimbam mobila in sufragerie? - Daaa, ar fi misto sa o facem in ianuarie. - Dar ce zici, nu ar merge bine un Juwel Rio 400 aici? Renunt la ala cu gurami (n.r. are 180 litri) - Iar, alt acvariu in casa???? - Pai, da renunt la ala de gurami iar tie iti aduce Moshu un iPhone.- Da? No bine atunci...unde vrei sa-l pui? - Uite, colea-'sa.
Ai priceput acum cum e cu convingerile feminine? :-)
La a doua fraza: clar, mbune!!! Satisfactiile iti vor fi uriase!!! Da un search pe google sa vezi ce inseamna mbuna si apoi mai dezvoltam ideea....dar te gandesti la un acvariu de minim 120 L x 50 l ....inaltimea nu conteaza asa mult!
[Email]
marusanu
Junior member

IP:

e bine ca nu trebuie sa o mituiesc, am educat-o de al inceput astfel incat sa nu am probleme iar i phone-le nu cred ca e pe gustul ei , mai repede fro 3 4 perechi de blugi(apropo ieri dimineata eram in dressing si in timp ce cautam hainele ma pune dracu sa ii numar perechile de blugi: 26)
De mobila nu mi-as face probleme ca am un atelier de profil, singura problema ar fi adca merg in aceasi incapere (35 mp ) 2 acvarii mari si diferite si un lcd imens . Ma gandesc ca nu mai stii la care sa te uiti.
Ar mai fi o varianta la etaj, da schimbul de apa il fac cu apa adusa din oras ca inca nu sunt conectat la retea(nu esista pe strada)si ma gandesc ca ar fi prea mult disconfort.
As mai putea renunta la primul acvariu , dar ...
Clar trebuie o varianta pentru amandoua , mai ales acum ca am reusit sa o fac pe nevastamea sa puna mana pe mixtura si sa hraneasca discusii din mana.
Poate acum cu zilele astea libere sa pot lua o decizie la rece.
Craciun fericit! :o
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

marusanu wrote: 1. e bine ca nu trebuie sa o mituiesc, am educat-o de al inceput astfel incat sa nu am probleme
2. singura problema ar fi adca merg in aceasi incapere (35 mp ) 2 acvarii mari si diferite si un lcd imens . Ma gandesc ca nu mai stii la care sa te uiti.

1. NU e bine!!! Trebuie mituita ca sa se inchida gura...mai tarziu pot apare discutii...ca eu am fost si tu ... . Cer-i sigur e sigur si raul trebuie taiat de la radacina, iar sansele ptr o astfel de atitudine post-acvaristica trebuiesc rase de la inceput!
2. Incap: acvariile unul langa altu (sihur ai un perete de 5 metri lungime, cel putin), adica, unul in prelungirea aluilalt, ceva mai jos, iar plasma atarnata sus, deasupra lor....dintr-o privire, vezi totul!
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: