[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ACVARIU 180L  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ttavi
Member

IP:

De curand de ziua mea am primit un acvariu nou de 180L. Ca dimensiuni are 100cmx40cmx45cm. poate sunt paranoic dar am citit pe forum despre acvarii nu cu mult mai mari ca si dimensiuni construite din sticla de 10mm. Acvariu meu este din sticla de 5mm. Voiam sa intreb cat este de sigur. Nu as vrea sa am vreo surpriza. daca are vreo importanta este un kit de la EHEIM luat de la Hornbach. cu filtru intern incalzitor Jager de 300W si tuburi de 30W.

PS imi cer scuze daca nu am postat bine. Rog moderatorul sa mute topicul unde trebuie.

tavi...........MULTUMESC ANTICIPAT!
[Email] [Yahoo!]
ttavi
Member

IP:

Rectific: incalzitor Jager de 150W

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Acvariu tau Eheim n-o sa se sparga, am incredere in ei . E obligatoriu sa-l pui pe o masa serioasa = plana si solida.
Cred ca-s slefuite muchiile si geamu' pare mai subtire decit e .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

La dimensiunile alea, o grosime a geamului care sa te scuteasca de neliniste ar fi fost de 8mm.
Din ce stiu eu, pe cutie scrie geam de 6mm.
Asta nu inseamna ca ce ai tu o sa se sparga, ci ca ar trebui sa fi foarte atent in ceea ce priveste cel putin doua lucruri:
- evitarea lovirii lui;
- mare atentie la suport: suprafata perfect plana + polistiren/izopren sub fundul acvariului. Fundul "ar fi dispus" sa cedeze primul (la dimensiunile date, optim ar fi fost de 10mm), asa ca nu te aventura nici cu prea multe pietre pe acolo.
In aceste conditii, n-ar trebui sa ai probleme cu el, sticla e totusi de buna calitate.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
ttavi
Member

IP:

are ca suport o bucata de pal(material de mobila) perfect plana cu dimensiunile de 1200x40(acopera toata suprafata). Sticla este posibil sa fie de 6mm si sa fi pierdut 1mm prin slefuire.

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

ttavi wrote:are ca suport o bucata de pal(material de mobila) perfect plana cu dimensiunile de 1200x40(acopera toata suprafata). Sticla este posibil sa fie de 6mm si sa fi pierdut 1mm prin slefuire.

Problema e ca palul nu amortizeaza shocurile. De asta ti s-a recomandat polistiren.
ttavi
Member

IP:

Momentan acvariul despre care vorbeam este pus la ciclat. Intentionez sa-l populez cu ciclide africane lacul Malawii. As dori sa stiu daca este necesar sa achizitionez un filtru extern si daca da cam care ar fi cel mai bun raport pret/caliatate. Din cate am citit acesta ar fi Tetratec EX700. Ca informatie suplimentara vreau sa spun ca in acest tanc voi avea 3 filtre interne: cel care a venit cu acvariul EHEIM Aquaball, Eheim max60L si Eheim max45L

[Email] [Yahoo!]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

ttavi wrote:Sticla este posibil sa fie de 6mm si sa fi pierdut 1mm prin slefuire.
Nu l-a pierdut, pentru ca e slefuita doar pe canturi, dar cantul ala rotunjit da impresia ca geamul e un pic mai subtire decat in realitate. Inteleg ca n-ai stand, asa ca ai grija si pe ce pui bucata aceea de pal, astfel incat sa ramana "perfect plana" si cu 200 kg pe ea.

ttavi
Member

IP:

Este plana.... Este asezata pe blatul de la barul din camera, pe care atunci cand l-am facut am avut grija de lucrul acesta, este in proportie de aprox 95% facut la bula(nivela)

[Email] [Yahoo!]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

ttavi wrote:Intentionez sa-l populez cu ciclide africane lacul Malawii.
Din acest punct de vedere, adaugarea unei greutati suplimentare (pietre pentru decor) ar putea deveni o problema pentru rezistenta fundului. Obligatoriu sa pui ceva material "absobant" si intre pietre si fundul acvariului.

ttavi wrote:As dori sa stiu daca este necesar sa achizitionez un filtru extern si daca da cam care ar fi cel mai bun raport pret/caliatate. Din cate am citit acesta ar fi Tetratec EX700.
Este necesar. TetraTec Ex1200 sau Eheim 2226. E recomandabil sa ai debitul filtrarii cam de 5 ori mai mare ca volumul acvariului. Cel de care amintesti tu ar fi bun pentru un acvariu plantat.

ttavi wrote:Ca informatie suplimentara vreau sa spun ca in acest tanc voi avea 3 filtre interne: cel care a venit cu acvariul EHEIM Aquaball, Eheim max60L si Eheim max45L
In cazul tau, chiar te complici cu aceste filtre, pe langa faptul ca iti mananca din spatiul si asa destul de mic pentru un acvariu cu africani. Eventual il poti lasa acolo doar pe cel cu volumul cel mai mare al masei filtrante (banuiesc ca toate au doar burete) + filtrul extern.

ttavi
Member

IP:

Cam despre ce material absorbant vorbesti? Am un substrat de 3-4cm de pietris de 2-4mm.

[Email] [Yahoo!]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Credeam ca vrei sa le dedici un decor clasic din pietre.
Citeste aici ca sa intelegi la ce am vrut sa ma refer.
In alta ordine de idei, pietrisul ala e prea grosier pentru Malawi.
"Rasfoieste" posturile de la sectiunea Cichlidae, macar sa-ti faci o idee despre ce si cum e cu africanii.
O sa gasesti multe raspunsuri la intrebarile nepuse inca.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: