[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Tropheus duboisi - m-am indragostit de acest peste  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Asa cum o spune si titlul, m-am indragostit de acest peste. Si pentru ca pe forum sunt doar 3 posturi in care este amintita aceasta specie, doua de vanzari si unul cu peturi din Debrecen, m-am gandit ca poate ar fi util un topic despre aceasta specie. Poate ca sunt pe forum ciclidari africanisti care poseda aceasta specie si ar fi utila impartasirea experientelor personale.
Eu unul intentionez un resetup (de fapt e in lucru ) al unui Rio 180 in care sa introduc o mica colonie de duboisi. Da, stiu, e cam la limita inferioara ca volum si suprafata, dar o colonie de 7-8 pesti, 1 mascul si restul femele se pot simti bine chiar si intr-un astfel de acvariu. Bineinteles ca m-am documentat serios despre cresterea lui T. duboisi: alimentatie strict vegetala, agresibitate sporita fiind necesar un singur mascul la o astfel de colonie, neasocierea cu alte specii de africani, background, apa dura, ceva plante (Valisneria, Anubias), merg si ceva lemne
Daca sunt insa printre noi posesori de T. d. ii rog sa ne expuna aici parerile si experientele lor.
Apropo, mai incolo voi fi interesat si de achizitionarea unor puiuti, dar voi anunta asta intr-un topic separat.
Multumesc
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

minnardy wrote:Daca sunt insa printre noi posesori de T. d. ii rog sa ne expuna aici parerile si experientele lor.
Desi nu sint posesor imi permit sa scriu . Am considerat ca n-am conditii pentru ei si nu i-am achizitionat.
In Baia Mare se gasesc destul de des, chiar simbata asta a mai aparut o tura. D-astia punctati plus Ikola si Bempa.

Din pacate sint cumparati de indivizi care nu se informeaza despre necesitatile lor, care habar n-au ce-i aia duritate sau pH. Evident ca sint bagati in acvarii cu multe alte specii de cichlidae africane, de regula 4-8 Tropheusi printre alte 30-40 cichlidae de diverse specii. Deznodamintu' e clar: in 90% din cazuri mor dupa maxim 2-3 luni .
In atentia celor care intentioneaza sa-i achizitioneze: daca nu-i puteti tine doar pe ei in acvarii cit mai mari si in numar suficient sa formeze o colonie, mai bine nu-i luati . Din acest punct de vedere asemanatori discusilor.

Poze: smilie ... Poze cu plante
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Sunt niste pesti extraordinari ... la noi in Bucuresti exista un mare impatimit al acestor pesti ... e vorba de Liviu Serbanescu ... cred ca tine tropheusi de peste douaj' de ani ...

Succes cu ei !

... nu le da mancare bogata in proteine, ca se umfla ca oaia-n lucerna !
... ai grija la apa lor !
... tine-i separat de alti pesti !

Later edit : ... uite cateceva de citit : http://www.tropheus.ro/

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Cichlidae
Go to: