[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Primul acvariu...sugestii  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Doggy18
Unripe member

IP:

De curand am achizitionat primul acvariu si anume:

Acvariu: Juwel Rio 180: 101x41x50
Incalzitor: 200 W
Pompa de recirculare cu biofiltru 600 l/h
Iluminare: Juwel High-Lite T5 2x45 W, 895 mm, Day + Nature
Substrat: pietris granulatie 2-4, pietris granulatie 6-8
Decor: fundal de roca, radacina de mangrove 50 cm, nuca cocos

Aceasta este o poza de actualitate: http://img261.imageshack.us/img261/5027/dsc02073kz9.jpg

As vrea sa stiu daca astea sunt unele din plante: Anubias nana, Cryptocoryne balansae, Echinodorus cordifolius si poate le mai identificati si pe celelalte + muschii

Acvariu e in ciclare de 2 sapt si azi am pus primii pestisori si anume 4 Ancistrus si 2 Cory. Vreau sugestii de amenajare plante/pesti. Ms.
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Vad Cabomba, Anubias, Ludwigia, Elodea .......
Cryptocorna care se vede in fata cred ca e wendtii "green", in nici un caz nu e balansae. Bilele verzi sint Cladophora aegagrophila.
Nu vad Echinodorus cordifolius.

Plantele de acelasi fel pune-le grupate, Cabomba, Elodea, Anubias si Ludwigia le-ai impartit in mai multe locuri si nu-i estetic. Fixeaza Anubiasu' pe buturuga.

Trage buturuga mai la stinga sa imparta acvariu' in raportu' de aur, nu se potriveste lipita de geamu' lateral.

Scoate bulele de aer ca scot din apa CO2-u' si asa putin (nu zici c-ai folosi vreo scula pentru CO2 ).

Poze: smilie ... Poze cu plante
Doggy18
Unripe member

IP:

Am CO2 dispenser de la Tetra (se vede pe dreapta tubul). Si asa am 29 grade in acvariu cu capacul deschis, daca mai inchis si aerisirea ....
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Doggy18 wrote:Am CO2 dispenser de la Tetra (se vede pe dreapta tubul).
Intr-adevar acuma il vad ....... nu vreau sa te dezamagesc da' acea scula pentru CO2 nu e suficienta, furnizeaza o cantitate de CO2 infima pentru necesitatile unui acvariu de 180 litri. Daca-ti permiti, ia-ti o instaltei de CO2 cu butelie, sau macar fa una bazata pe sticla cu drojdie si zahar, informatie gasesti pe forum .
Chiar daca-s 29 C in acvariu, poti inchide aerisirea, ai pesti putini si nu vor suferi de lipsa de O2. Plantele isi vor face treaba.
Daca poti monta niste ventilatoare de computer care sa bata spre suprafata apei vei reduce temperatura cu 1-2-3 C ceea ce va fi spre satisfactia plantelor.

florin_niky
Member
[Avatar]

IP:

Salut

Ce bine ar fii sa inceapa toti ca tine.
Acvariu mare, ciclare 2 saptamani, BRAVO.
Nu stiu ce sa zic despre pietrisul ala de 6-8 mm, e destul de grosier si o se va stranga cam mult kk pe acolo.
Nu te grabii cu introducerea pestilor. Documenteaza-te asupra cerintelor fiecaruia.
Cu plantele te-a edificat MA.(doar e tata lor)

Multa bafta in continuare.

PS: Voi cei din CT poate va plimbati un pic pe faleza si mai educati hotelierii si carciumarii, ca ce am vazut prin acvariile lor m-a cam speriat. Rechin de Marea Neagra alaturi de carasi aurii si petris colorat asezonat cu scoici. Super tare. Si cand l-am intrebat pe chelner de ce combinatia asta, omul a zis ca "asa-i place lu` sefu".
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

florin_niky wrote:Rechin de Marea Neagra alaturi de carasi aurii si petris colorat asezonat cu scoici.
....... si io care credeam ca scalarii cu Pangasius si cu carasi reprezinta combinatia suprema ....... vad ca limitele prostiei sint impinse departe ....... beyond imagination .......

florin_niky
Member
[Avatar]

IP:

vad ca limitele prostiei sint impinse departe ....... beyond imagination .......

Te invit la o tura pe litoralul romanesc

On topic:
Referitor la temperatura din acvariu ai mai multe solutii:
1. Coller-ele de calculator fixate in capac
2. Chiller special de acvarii.
3. Aer conditionat in camera respectiva.

Eu am adoptat var 3 si functioneaza foarte bine.

Sa nu incerci treaba cu gheta, pet-uri inghetate sau schimburi de apa, ca o sa ai variatii destul de mari de temp si rezultate de moment.
[Email] [WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: