[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Melcisori mici in acvariu nou-nout  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ciacob
Junior member

IP:

Salut

Acvariul meu e nou-nout, e inca in ciclare, si are deja niste melcisori minusculi in el Au venit cu plantele din cate imi dau seama, si-au crescut binisor in cateva zile.

Am intrebat niste acvaristi, care mi-au recomandat sa iau niste Botia maracanthus, ca o sa se linga pe bot cu respectivii melcisori...

Problema e ca acvariul meu e micut (58L), iar Botia maracanthus se fac foarte mari la maturitate (am citit ca pot ajunge si la 15-20 cm), deci e exclus sa-i pot tine in acvariul meu micut.

Tipul mi-a zis ca nu-i obligatoriu sa-i pastrez, pot sa-i tin pana isi fac treaba si pe urma pot sa-i donez, dar cred ca o sa-mi para rau sa ma despart de ei...

SI ACUM INTREBAREA: exista un peste mai mic care mananca crustacee, care sa zicem creste undeva pe la 4-5cm la maturitate, si pe care sa-l pot lasa in acvariu impreuna cu neoni -- pentru ca eu de fapt vreau sa-mi fac un acvariu de neoni?

Mersi mult pentru orice raspuns.
[WWW] [Yahoo!]
florin_niky
Member
[Avatar]

IP:

Au venit cu plantele din cate imi dau seama, si-au crescut binisor in cateva zile.

Cu siguranta. De obicei platele se recomanda a fii foarte atent spalate inainte de introducerea in acvariu, dar chiar si asa mai pot ramane cateva oua, suficiente pt a umple acvariul ulterior de melcusori simpatici.
Problema e ca acvariul meu e micut (58L), iar Botia maracanthus se fac foarte mari la maturitate (am citit ca pot ajunge si la 15-20 cm), deci e exclus sa-i pot tine in acvariul meu micut.

Nu cred ca e cea mai comoda solutie. Nici pt tine si nici pt pesti.

Eu zic ca nu are sens sa te complici cu pesti provizorii si alte metode.
Tu deja te-ai hotarat asupra pestilor ce vor popula acvariu (parca zicei neoni) asa ca nu are sens sa-ti strici planurile pt niste melci.

Eu personal am scapat de ei prim metoda "digitala" , adica ii culegi cu mana. Si ai sa vezi ca dupa un timp, dupa ce se mai "aseaza" si acvariul acesti melcisori nu o sa mai reprezinte o problema.

Multa bafta
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Melcii nu fac nimic rau in acvariu, dimpotriva. Atentie doar sa nu fie exagerat de multi.

Poze: smilie ... Poze cu plante
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cel mai enervant cu astia mici rau de tot e ca se baga prin filtre si curat mult mai des filtrele in ultima vreme, decat inainte.

In rest, da, curata foarte bine sticla / plantele.. mai ales cand sunt multi si fomisti
[WWW]
ciacob
Junior member

IP:

Sorry...

DAR: azi am vazut, pe langa melcuti -- care s-au inmultit exponential, si am vazut si oua depuse pe geam -- si un viermisor (si el minuscul, dar foarte rapid), care se deplasa foarte interesant prin apa.

Asa ca am cedat nervos si am luat Sera Snail ex. Si o sa mai repet procesul si dupa o saptamana, cand vor ecloza ouale

...Ceea ce ma face un criminal in serie cu sange rece. Ma rog, nu chiar atat de rece... Spectacolul melcutilor in agonie a fost unul greu de privit.

BTW: a(vea)m si eu niste smocuri de obligeana pititca, care acum parca stau sa dea coltul... Oare melcutii sa fi fost de vina?
[WWW] [Yahoo!]
ciacob
Junior member

IP:

ciacob wrote:Si o sa mai repet procesul si dupa o saptamana, cand vor ecloza ouale

Si o sa reiau din nou procesul de ciclare, pentru ca Snail ex distruge si coloniile de bacterii, dupa cum se feresc ei elegant sa zica in prospect...
[WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ciacob wrote:a(vea)m si eu niste smocuri de obligeana pititca, care acum parca stau sa dea coltul... Oare melcutii sa fi fost de vina?
Dupa cum spuneam in alt topic legat de planta asta, cred ca melci-s nevinovati .......
Acuma scoate toti melcii morti ca altfel se imputesc .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
ciacob
Junior member

IP:

Update

Nu stiu ce s-a intamplat cu noua generatie din cei care au supravietuit din oua, ca par complet imuni la SnailEx. Si oricum, nu ma mai simt nici eu OK stiind ca pun otravuri cu pestii inauntru...

Cred ca as gazdui o pereche de Botia circa o luna, dar mai tinerei asa, ca altfel n-as avea loc pentru ei... Problema e ca n-a gasit Botia pe la nici un magazin... Cineva?
[WWW] [Yahoo!]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut!

Am un acvariu de 45l in el au aparut un numar marisor de pui de melc pe geam (aprox 10) dupa ce am luat niste plante noi. Prezinta acestia o problema serioasa, sau pot sa ii tin de decor ?

(Sunt dispus sa ii culeg si cu mana, nu vreau sa bag alte otravuri in acvariu deoarece si asa am f multe probleme pe care le voi detalia intr-un thread nou dupa ce ma voi documenta mai mult, ca sa nu intreb prosteste ce au intrebat si altii deja).

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Deocamdata nu prezinta, dar in timp o sa te agaseze (sau cel putin pe mine nu m-au tratat frumos). S-au inmultit.. Ma rog, de la un punct nu cred ca se mai inmultesc, dar problema este ca puii lor mici vor fi absorbiti prin filtre, se baga prin reactorul de CO2, etc.

Asa ca acuma cum vad unu cum il scot Mi-e suficient un pomacea.
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: