[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
HAI HELOU :)  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
none
Junior member

IP:

Ma numesc Iordache Silviu Gabriel din Bucuresti am 25 de ani si pot sa spun ca nu mai am acvariu in casa de 7 ani..
Un prieten avea un acvariu si nu mai avea chef sa-l ingrijeasca si l am luat eu...(intentionand sa-mi fac unul de mai mult timp)
Este un acvariu de dimensiunile 49/41/27 cu substrat de nisip fin amestecat cu pitris....filtru Aquael fan 2 si incalzitor tot aquael 50w...din cate am inteles acest filtru este cam puternic pentru dimensiunile acvariului ...dar il tin la volum mic si cu furtunasul acela afara ca sa bage aer..ca iluminare are 2 neoane ...
Este populat de 6 Tetrazona + 4 Albino Ancistrus + 2 Corydoras Albino si cativa melcisori micuti de 2-3 mm .
Plantele sunt din aceeas specie dar nu o stiu dupa nume...
Mancarea pentru pesti este Tetra Pro Crips.
Ce ma deranjeaza la cei 6 sumatranusi este ca sunt foarte speriosi..si se streseaza foarte repede (se albesc dungile ) si cand sunt pe langa acvariu se ascund printre plante.....si cand tin ambele neoane aprinse parca nu prea le convine.... nu stiu ce sa zic...sunt maricei au 1 an toti pestii..au si buturuga...si se mai baga dupa ea...
Am facut poze dar nu vad buton de attach files
Cum ar trebuii sa tin jetul de apa si aer de la filtru sa bata? daca il dau mai tare parca curentul e prea puternic...eu il tin aproape de minim si sa bata pe diagonala acvariului...se pot gasii bureti mai fini? cel in interior are gaurile mai mari parca sa zic eu...si apa nu e cristal...( are 6 zile de functionare non-stop)
MULTUMESC ANTICIPAT
[Email] [Yahoo!]
florin_niky
Member
[Avatar]

IP:

Lasa filtrul sa functioneze la capacitate maxima. Jetul de apa trebuie orientat catre luciul apei. Dupa vreo 2-3 saptamani o sa re rezolve si treaba cu claritatea apei.
Pestii care-i ai tu acolo sunt un pic stresati datorita mutarii acvariului.
Este absolut normal ca orice peste sa fie stresat de aprinderea si stingerea brusca a luminii. (In natura nu se intampla asa)
Poti incerca 2-3 prize programabile cu care sa aprinzi si sa stingi neoanele pe rand la interval de 30-60 minute, imitand pe cat posibil rasaritul si apusul soarelui.
In miezul zilei poti face o pauza de lumina de 1-2 ore imitand un cer innorat.
Toata treaba este sa reusesti sa creezi un biotip cat mai real. (lumina, decor, filtrarea apei, plante, substrat, hrana etc)
Multa bafta.
[Email] [WWW]
none
Junior member

IP:

Am pozitionat filtrul la 1.5 cm de luciul apei (adica gaura pe unde iese apa) si am scos furtunul acela pe unde tragea aer...acum face valurele...sper ca sunt suficiente pt oxigenarea apei tinand cont si de pestii pe care ii am....si l- am dat la maxim... e ok cum am procedat? Multumesc!
[Email] [Yahoo!]
none
Junior member

IP:

Curentul de apa mi se pare cam mare...sau e ok asa?
[Email] [Yahoo!]
florin_niky
Member
[Avatar]

IP:

Eu zic ca e ok.
Poti sa pui si o poza ca sa vedem mai bine ce a iesit.
[Email] [WWW]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

pentru a pune poze o sa copiez mesajul pe care m-i l-a trimis mie Axi 777 pe pm si in care mi-a explicat pas cu pas cum s-e face, si i-i multumesc inca o data :
From: axi777
To: clauss
Posted: Sat Mar 15, 2008 8:27 am
Subject: Salut
Salut, am vazut ca vrei sa pui poze, am sa-ti explic in cateva randuri care-i procedura.
1. In coltul din dreapta sus ai un text " galerie foto" dai click acolo
2. se deschide o alta pagina de internet, si in centru in partea superioara apar 3 optiuni: Create / order my albums si Modify my albums si My profile - Tu vei alege prima optiune
3. Apesi butonul "New" si in linia de mai jos scrii numele albumului foto pe care doresti sa-l creezi (pui o denumire semnificativa pentru pozele pe care le va gazdui albumul )
4. apesi butonul "Apply modification" ca sa creezi albumul, va apare o casuta de dialog in care vei alege "Yes" apoi "Continue".
Pana acum ai creat un album foto, urmeaza sa adaugi poze in albumul nou creat. Pentru asta procedezi in felul urmator:
Faci fotografia cu aparatul, si le transferi pe calculator (asta difera de la aparat la aparat foto/telefon), dupa care:
1. Alegi "Upload file"
2. Alegi "Browse" din dreptul cifrelor 1.2...
3. Cauti fotografia pe calculatorul tau
4. repeti pasii 2-3 de cate ori ai nevoie
5. Apesi butonul "CONTINUE"
Acum ar trebui sa apara textul:
"Successful Uploads
uploads were successful.

Please click 'Continue' to add the files to albums."
6. Alegi din nou "CONTINUE"
7. In partea din dreapta ai o casuta in care poti adauga un text care sa fie o scurta descriere a fotografiei, poti completa daca vrei.
8. Alegi din nou "CONTINUE"
9. Alegi din nou" CONTINUE"
Acum ai reusit sa pui poze in album (si vei repeta pasii ori de cate ori vei dori aceasta)
Ca sa vezi ce poze ai in albume apesi butonul " My gallery" din meniul din partea de sus.
Ca sa pui pe forum procedezi astfel.
1. De la "my gallery" alegi fotografia dorita din prima sectiune;
2. Dai click pe ea;
3. Copii adresa de sus (din bara de adrese a explorerului tau de internet
(de ex la mine e : http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=1023)
4. o scrii in post-ul in care vrei sa apara

sper sa i-ti fie de folos :-)

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

none wrote:Curentul de apa mi se pare cam mare...sau e ok asa?
Numa' tu poti spune daca e prea mare curentu' de apa. Daca pestii sint deranjati de curent ....... pune-l pe minim.
Am senzatia ca pesti sint stresati de spatiu' limitat din acvariu.

Poze: smilie ... Poze cu plante
none
Junior member

IP:

Multumesc clauss!
Calitatea pozelor nu e foarte buna..(le-am facut cu ajutorul unui poket pc)

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=13456

Ceva pareri?
[Email] [Yahoo!]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

e frumos, iar daca vezi ca pestii evita sa stea in zone in care este m-ai puternic curentul,atunci i-i deranjeaza,iar daca stau si in acea zona atunci e OK
[Email] [Yahoo!]
none
Junior member

IP:

curentul este in partea de sus a apei...l am pus sa bata in diagonala....pestii nu prea urca la suprafata...nu i am vazut..decat corydoras mai tasnesc la suprafata sa mai ia cate o gura de aer....
[Email] [Yahoo!]
florin_niky
Member
[Avatar]

IP:

Salut.
Pare usor cam mare curentul, dar asa cum spunea si MA doar tu poti sa vezi cel mai bine printr-o atenta urmarire a pestilor.
Oricum problema cea mai mare este dimensiunea acvariului vs filtru si nr pestilor.
[Email] [WWW]
none
Junior member

IP:

din cate am observat...filtrul este pentru acvarii mai mari...iar pestii...credeti ca e aglomerat? eu nu as zice tinand cont de pestii care stau pe fund ....mai mereu nemiscati
[Email] [Yahoo!]
florin_niky
Member
[Avatar]

IP:

Eu zic ca e cam micut acvariul pt numarul si tipul de pesti care-i ai acolo.
Daca tot a reinviat microbul, de ce nu incerci unul mai mare.
Sau mai da cuiva din pesti.
Oricum dimensiunile acelui acvariu sunt putin cam ciudate.
Nu vreau sa te superi. Nu te critic. Eu eram praf cand m-am apucat de acvaristica. In 12 litrii aveam aproape 20 de pesti. Tipul din piata zicea ca e ok domnle merge.....
Dar cu timpul am inteles ce trebuie facut (zic eu) si am facut.
Vezi pe la Hornbach (fara intentia de a face reclama) au preturi destul de ok la acvarii cu tot ce le trebuie. Sau incearca sa-ti faci unul (satisfactia e maxima).
Multa bafta si asteptam vesti/intrebari.
[Email] [WWW]
none
Junior member

IP:

si eu ma gandeam sa mai dau din pesti......ma gandeam sa scap de sumatranusi...prea stresati...numai cand sting lumina atunci se plimba in voie peste tot..in rest zici ca intra in fibrilatii unu langa altul...deci e clar ca sunt stresati....ii mai tin poate se adapteaza....de schimbat nu il schimb inca...vreau sa mai acumulez niste experienta....si dupa...
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

none wrote:si eu ma gandeam sa mai dau din pesti......ma gandeam sa scap de sumatranusi...
Do it . Repede pina nu te razgindesti .

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Despre noi
Go to: