[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
serpae tetra gata sa depuna  XML
Forum Index » Characidae
Author Message
swatantar
Junior member

IP:

Am si eu o nelamurire....am un Juwel Rekord 60 cu dotarile standard in care am 2 ancistrus mici, 3 kuhlii si 4 serpae tetra (2m+2f dupa calculele mele). De vreo 4 zile am observat ca o femela de Serpae s-a rotunjit bine si sta intr-un loc ceva mai ferit in vreme ce 2 masculi o protejeaza si in acelasi timp se lupta pentru suprematie, motiv pentru care par foarte stresati de orice miscare din jurul acvariului. Problema e ca maine ar trebui sa fac schimbul saptamanal de apa. Sa schimb apa sau sa astept sa depuna?! Si....ar trebui sa mut femela acum din acvariu sau numai icrele dupa ce sunt depuse (asa am citit pe un site in care se descria specia)? Ce sa fac ca sa fie "nasterea" mai usoara?
Ati reusit sa ii inmultiti pana acum? Sunt sanse sa supravietuiasca pestii mici daca nu ii scot din acvariu (asta in ideea ca se intampla cat nu sunt acasa)?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

swatantar wrote:Sunt sanse sa supravietuiasca pestii mici daca nu ii scot din acvariu (asta in ideea ca se intampla cat nu sunt acasa)?
Chiar daca esti acasa nu vad cum ai putea scoate icrele.
Probabil ca pestii o sa haleasca icrele care oricum n-au sanse prea mari pentru ca sint fotosensibile.
Ar trebui sa prinzi momentu' depunerii si dupa ce se termina sa scoti toti pestii si sa stingi lumina.

Poze: smilie ... Poze cu plante
swatantar
Junior member

IP:

Asta cu scosul icrelor am citit-o pe un site care vorbea despre breeding la Serpae si ma gandeam sa sacrific planta. Dar chestia asta cu fotosensibilitatea mi-a dat planurile peste cap. Din punctul meu de vedere asta e cel mai important aspect de mentionat. Ori e un lucru pe care il stie toata lumea si eu sunt prea incepator, ori e o informatie pe care o gasesti doar la cei care au avut de a face cu asa ceva. (thanks, by the way). Sunt cam dezamagit. Am sanse minime de reusita si mare nevoie de noroc. Pot sa fac ceva sa imi mares sansele?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

swatantar wrote:Ori e un lucru pe care il stie toata lumea si eu sunt prea incepator, ori e o informatie pe care o gasesti doar la cei care au avut de a face cu asa ceva. (thanks, by the way). Sunt cam dezamagit. Am sanse minime de reusita si mare nevoie de noroc. Pot sa fac ceva sa imi mares sansele?
Informatia cu sensibilitatea la lumina e disponibila pe net, sa vezi cum o iau la goana puii de citeva zile sa se ascunda cind incerci sa te uiti la ei cu lanterna .
Ai nevoie de noroc sa mai gasesti icre pe planta, daca se intimpla scoate-o cu apa din acvariu si bag-o intr-un recipient cu aerare, bineinteles la intuneric.
Daca nu reusesti ....... mai incerci la depunerea urmatoare .

Poze: smilie ... Poze cu plante
swatantar
Junior member

IP:

Am si eu 2 intrebari:

1. Cam cat dureaza din momentul in care femela se "rotunjeste" si isi delimiteaza un teritoriu al sau un acvariu in care nu mai lasa pe nimeni pana la momentul depunerii (in medie, bineinteles);

2. Femela are vreun instinct care ii spune ca trebuie sa depuna icrele intr-un loc mai intunecat?

Multumesc anticipat!

Forum Index » Characidae
Go to: