Salut!
Daca mi se permite, o sa fac un topic compus: niste poze + o intrebare cu o mica problema.
Mai intai problema: imi hraneam scalarii cu artemia congelata, luata de la Hornbach. Toate bune si frumoase pana s-a terminat.

Unul din ei a inceput imediat sa manance granule de la Hikari (cred ca se cheama micro wafers) sau Hikari Discus. De ce am eu Hikari Discus si nu am discusi... e alta poveste. Asa, revenind. Problema e cu al doilea scalar care de cand nu am mai avut artemia nu a mai mancat deloc. Cred ca are cam 2 saptamani! Am incercat cu larve de musca congelate negre, rosii, cu daphnia congelata, granule de tot felul. Nimic. Si era putin mai mare decat celalalt, acu s-au schimbat locurile. Pe de alta parte, se comporta perfect normal, il fugareste putin pe celalalt, e activ, nu pare deloc bolnav. Nu stiu ce sa-i fac sa manance. A ajuns foarte slab (nu slabit!). Daca aveti vreun sfat... shoot! A, am uitat sa precizez ca am cautat artemia congelata sau oua peste tot si nu am mai gasit.
Si acum niste poze:
El este Hammy, SAE-ul meu foarte cuminte care a mancat toate algele din acvariu:
Aici este acelasi hammy cu un ... var mai indepartat, ca din pacate e un false SAE:
El e unul din scalarei, cel care mananca si e cuminte:
Un anubias urcat pe buturuga si cu niste pete mici maro pe ici pe colo...
Si cam atat. Pozele sunt putin intunecoase si au o tenta galbuie...
Daca vrea cineva sa-si dea cu parerea... eventual sfaturi. Nu am nici o poza cu acvariul in ansamblu din pacate. La galerie sunt poze vechi.