[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sfaturi pentru un incepator.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
mutecs
Junior member

IP:

Decorul este din poliestiren "decupat", acoperit cu ciment, si apoi date cateva straturi de rasina.
stefanp
Moderator

IP:

mutecs wrote:Va mai stresez cu o intrebare... Am vazut ca pana pun pestii, ca sa grabesc ciclarea pot ridica temperatura la apa la 30 grade C. Nu o sa afecteze plantele ?
O alta intrebare este despre lumina... Eu deja i-am programat lumina sa mearga in intervalele 9-13 si 16-22. Pot lasa lumina mai mult aprinsa ? Ajuta mai mult plantele ?

Da, cresterea temperaturii va mari ritmul dezvoltarii bacteriilor.
Dar temperatura la care vrei sa ajungi tu e prea mult pentru plante.
Lasa la 24-25 de grade Celsius si e ok. 2,3 grade in plus nu o sa faca o mare diferenta in ceea ce priveste timpul ciclarii.

10 ore cat ai acum mi se pare si-asa mult pentru primele zile ale unui acvariu, deci nu mai mari.
Apropo, cati wati ai acolo? nu mai retin

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
mutecs
Junior member

IP:

Am doua neoane de 39 W.
mutecs
Junior member

IP:

O sa postez niste poze cu stadiul actual. Am mai pus niste plante in acvariu, m-am chinuit s-a prind moss-ul si fern-ul pe cioata aia si sa agat si ricia fluitans deasupra . Pe viitor cred ca o sa imi trebuiasca inca o cioata sau una mai mare. Si au "venit" primii locatari ai acvariului, 4 bucati de albino corydoras. Imi place de ei ca sunt activi si voiosi, insa ma cam supara ca imi scot niste fire de "gazon" si trebuie sa le replantez . Dar ii iert ca sunt mici .

Am totusi o intrebare... mai am niste solutie de "ciclare", EasyStart pentru bacterii. O mai pot folosi dupa ce am bagat pestii sau o sa ii afecteze ?

image
image
image
image
image
image
stefanp
Moderator

IP:

mutecs wrote:

Am totusi o intrebare... mai am niste solutie de "ciclare", EasyStart pentru bacterii. O mai pot folosi dupa ce am bagat pestii sau o sa ii afecteze ?

Poti sa o folosesti cu incredere, nu va afecta pestii, din contra!
Eventual nu folosi doza recomanda la startarea bazinului, ci imparte in doze mai mici si adauga o data la saptamana sau o data la doua saptamani.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Anubiasul ala din dreapta leaga-l de o cioata sau de o piatra, nu il lasa in substrat ca putrezeste.
M ai dat gata cu marea albastra din colt. Imi pare rau sa ti spun dar parerea mea e ca e un mare kitsch.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
mutecs
Junior member

IP:

As vrea sa bag si niste pietre in acvariu. Si vreau sa le asez ca un "pod" sa spun asa. Problema e ca nu prea e stabil si ma gandeam daca as putea "lipi" pietrele cu superglue sau altceva fara sa introduc chimicale in acvariu...
mutecs
Junior member

IP:

Am decis sa ascult sfaturile voastre si sa scot pietrisul albastru si alb, insa si pentru ca se amestecau si cel alb se cam "murdarise" . Pietrele nu le-am mai "lipit" pentru ca am auzit ca e cam toxic superglue-ul asa ca am incercat sa le asez cat mai stabil.
Nu va uitati la capac, o sa il schimb in curand, cand mai dau un pic de banuti

image
image
image
image
image

This message was edited 1 time. Last update was at 26/03/2015 13:59:34

Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Arata mai bine dar ce nu inteleg eu de ce te chinui sa faci poduri, rauri etc artificiale. Crezi ca in mediul natural in balti, lacuri, rauri etc sta cineva sa aseze pietrele asa cu mana.
Daca vrei sa arate cat mai natural aseaza pietrele ca si cum ar fi cazut, s-au rostogolit singure.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
mutecs
Junior member

IP:

Am si eu nebuniile mele. Nu stiu daca ai observat dar imi place ca totul sa fie la locul lui... Stiu ca pe parcurs cand vor incepe plantele sa creasca si sa se dezvolte o sa am de lucru sa le tin in frau, insa sper sa fiu destul de calm si sa am timp sa le "aranjez" sa fie aratoase .
Nu prea imi plac acvariile "olandeze", parca asa se numesc, unde sunt multe plante si dau acvariului un aspect asa "inghesuit". Cel putin asta e parerea mea.
Lemon
Senior member
[Avatar]

IP:

Iei un scaun, o galeata de pietre, te urci pe scaun si golesti galeata in acvariu.
Cum cad, asa sa ramana...
Glumesc...

Podul ala nu arata urat, insa pietrele sunt prea mici pentru ce vrei tu sa iasa acolo, trebuie sa fie cam la jumatate din inaltimea acvariului.

Cryptic Cherries - West-Africa river
mutecs
Junior member

IP:

Din pacate cam astea is cele mai mare pe care le-am putut gasi . O sa mai caut pe parcurs.
stefanp
Moderator

IP:

Te felicit pentru schimbarea pietrisului!

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
mutecs
Junior member

IP:

O mica problema. Mi-au aparut niste alge cred, pe decor e ca o mazga verzuie. Am redus deja lumina de la 10 ore pe zi la 8 ore (10-13 ; 16-21). Ma gandeam sa sterg cu un burete ceva mazga aia de pe decor, e bine ce fac ? Daca iau un otto va curata si decorul sau mananca doar alge gen "fire".
stefanp
Moderator

IP:

Cauta pe net dupa cyanobacterie. Seamana?
Sau mai vezi si green dust algae.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/03/2015 14:43:18

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
mutecs
Junior member

IP:

Credca e vorba de Cyanobacterie. Am facut si niste poze dar nu am aparat performant.
image
image
image

O sa incerc dupa meciul cu Halep sa curat un pic decorul si ce mai vad eu. Maine o sa incerc sa iau un Otto. E bun pentru algele astea ? Trebuie sa mai iau si Easy Carbo ?
stefanp
Moderator

IP:

Mie mi se pare ca sunt niste fire acolo, nu o mazga.
Sper sa nu fie thread algae...e scarboasa.

Ai putea sa pui un clean up crew: Oto, SAE, amano shrimp.
De asemenea, curat-o cat mai bine si rapid (vezi sa nu pierzi bucatele prin apa). Poti incerca sa dai cu seringa in zona respectiva cu niste apa oxigenata.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
mutecs
Junior member

IP:

Da is ca niste fire, care sunt prinse de laterala. Insa si pe decor era ceva verzui... dar se vedea foarte putin. Deja am curatat tot, si maine dimineata ma duc sa iau un Oto.

Daca pun apa oxigenata nu afectez pestii ?Adica sa nu pun prea multa... sa fac alte prostii...
stefanp
Moderator

IP:

Opreste filtrul 5 minute, ca sa nu fie curenti de apa si ia o seringa de 5 ml si da in zona respectiva.
Nu se va intampla nimic rau

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
mutecs
Junior member

IP:

K mersi o sa fac tot maine ca nu am apa oxigenata in casa.

LE: Puteti sa imi recomandati pe cineva de pe forum care imi poate face un capac la comanda ? As dori cineva care are credibilitate, si a mai facut si altora. Mersi anticipat.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/03/2015 22:45:07

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: