Ooo, lume noua !
Va multumesc domnilor, ma bucur ca va place.
Anul viitor se anunta consurs puternic asa ca trebuie pregatire din timp ca la noi, marinarii, nu-i ca la verdeata, astazi plantezi si maine-i d-un metru
Am turnat astazi si fundul, a iesit foarte fain, maine pozaru ;)
Il mai las pana poimaine dupa care-l bag la apa, spalari cate va fi cazul.
Sper ca pana in weekend sa-l bag la ciclat
Shubi wrote:... Anul viitor se anunta consurs puternic asa ca trebuie pregatire din timp ca la noi, marinarii, nu-i ca la verdeata, astazi plantezi si maine-i d-un metru ...
Asta-i o problema, ce naiba?
Conteaza CINE numara voturile, tu chiar nu stii?
Super misto , dooaaar ca.... as scoate plate-ul ala , si as bricola...ceva gen "ramuri" care sa plece..atat din vertical cat si orizontal...
O sa ai zone moarte (fara lumina indeajuns) ...pe dedesupt... , mai ales cand or sa apara coralii pusi pe acel plate..
Eu am construit ceva de genul, si stiu ca asa am patit...
LE : o sa trebuieasca ...cu pompa de valuri in mana ..sa speli toate rocaria aia , caci o sa adune mizerie la greu...
This message was edited 2 times. Last update was at 11/11/2014 13:41:00
- imi place cum a iesit... natural, firesc.
- pietrele nu arata ca fiind "puse cu mana", ceea ce e de bine,
- ti-ai lasat zona de umbra (sub plate-ul ala), ca s-o umpli de ciuperci si sa ne imbolnavesti - margini frumos finisate, neregulate.
Una peste alta, sa te vaz cum pui "valurile"... acolo e smecheria, sa poti sa "speli" piatra si sa nu lasi detritusul sa intre in ea.
Ma bucur ca va place iar daca situatia o va cere, mai putem modifica.
Rockscape-ul nu e definitivat, pe plate va mai veni o formatiune dar deocamdata n-o pun pana nu se usca smecheria calumea.
Pompe nu-i problema de pus chiar si pe sticla din fata si inlaturate la pozat.
Roca cimentata permite si asezarea jos a pompelor de valuri, ma gansesc sa bag 2 pompe mici (stanga/dreapta) in spatiul ramas jos acolo unde a ramas sticla goala.
Astea le vedem pe parcurs, deocamdata sa se usuce cimentul, de maine apa, schimburi multiple 2 zile, spalare chiar si cu o pompa de presiune, dupa care urmeaza ciclarea, cateva saptamani bune. In timpul ala nu stau aiurea, ma pun pe incropit lampa cu leduri, filtre, alte echipamente.
This message was edited 1 time. Last update was at 11/11/2014 14:20:15
Foarte frumos Calin. Mie imi place. In completare vei avea nisip pe fund?
Cat despre valuri si detritus...stai calm. Cu pompa in mana o data pe saptamana. ;)
Daca ai la indemana o pompa "de presiune", e chiar indicat sa-i dai o spalare "cu jetul".
Intorci acvariul cu capu'-n jos si-i tragi cu jetu'-n nas... sa vezi ce iese din piatra aia, n-o sa-ti vina a crede!
Superb!!!!!, cred ca-mi iau si eu un cub eheim cu latura de 60 ,d-ala cusump , fac un fundal d-asta (nu eu) si il tin fish only pana cand fac o lampa buna si schmb sumpul.
Arata super .. felicitari, acu sa-l vedem cu apa.
2 intrebari:
Ce reteta ai folosit sa lipesti pietrele ( ciment+sare+spartura sau cm25) ?
Bazinul va fi unu exclusiv cu sps ?
reefer wrote:Super misto , dooaaar ca.... as scoate plate-ul ala , si as bricola...ceva gen "ramuri" care sa plece..atat din vertical cat si orizontal...
O sa ai zone moarte (fara lumina indeajuns) ...pe dedesupt... , mai ales cand or sa apara coralii pusi pe acel plate..
Eu am construit ceva de genul, si stiu ca asa am patit...
LE : o sa trebuieasca ...cu pompa de valuri in mana ..sa speli toate rocaria aia , caci o sa adune mizerie la greu...
E din Korea (banuiesc ca de nord) mosu , daca nu ai inspiratie fa si tu copy/paste Acu serios, incearca sa faci niste ramuri ca sa ai pe ce aseza acoporele
This message was edited 1 time. Last update was at 12/11/2014 00:25:22
Plm, o sa ziceti ca-s carcotas si ca am reminescente din vremea cichlidaelor...
Pentru ce, "atata munca cu pietrele" alea?
Deoarece, in filmul #2, nu se mai vede NIMIC din tot acel rockscape (intr-adevar, foarte misto!).
Dupa mine, un bazin reusit e acela care pune in armonie totul: pietre, corali, pesti etc... acolo, in filmul ala, eu vad doar niste corali (frumosi, nimic de zis!) ingramaditi... atat!