[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
sfaturi pt un incepator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
popescu.cristian10
Member

IP:

sal,mai am o mica problema,ce sfaturi imi dati ce sa fac cu bettanul cand hranesc ceilalti pesti?are o pofta prea mare de mancare si are deja acea specifica[nu stiu cum sa ai spun gusa]cand mananca manca ca un nehalit si nu vreau totusi sa pateasca ceva,vreau cumva sa facsa il tin nemancat eventual 1 data pe saptamana,plus ca vreau sa manince mai putin,dar nici nu vreau sa il stresez,deci cam ce propuneti?mentionez ca ai hranesc 1 data pe zi,nu le dau mult.
[Yahoo!]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

E cam greu. Stiu cum e ca si eu am betta cu corry. La mine cand a facut gusa l-am lasat flamand 3 zile sa isi revina. Daca mananca prea mult poate sa moara de constipatie.

Solutia care functioneaza la mine:
- mancare specifica pentru betta, care sta la suprafata
- mancare specifica pentru corry, granule foarte mici care se scufunda repede
- cand ii hranesc cu o mana iau 5 bobite pentru betta si cu cealalta iau cateva granule pentru corry. Pun in apa intai pentru betta o bobita, caci el e cel care ma urmareste si imi ia bobitele din mana. Astfel i-am captat atentia si ii dau pe rand cele 5 bobite. Intre timp introduc in apa in coltul opus granulele pentru corry, care ajung pe substrat inainte de a termina betta de mancat, iar acesta nu se duce sa manance pe substrat.

Nu mai stiu ce pesti ai tu pe langa betta, dar trebuie sa gasesti o solutie, ca altfel poti sa ii blochezi sistemul digestiv

This message was edited 1 time. Last update was at 14/02/2012 20:57:21

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
popescu.cristian10
Member

IP:

ok,mersi,am sa incerc sa fac cumva pana revine la normal sa ai dau o zi mancare 1 zi pauza,trebuie sa il pacalesc cumva,mai am noni rasbora arlechin si corry,am mancare 2 feluri la fel ca tine mancare betta si mancare pt ceilalti pesti,ms pt sfat.
[Yahoo!]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Cu corry e mai usor ca ei mananca de pe substrat. Cu ceilalti e mai greu ca ei mananca in zona mediana. Eventual tot asa cu amandoua mainile deodata sa incerci. Dar pentru asta trebuie sa fie obisnuit betta sa iti manance din mana, ca sa te poti juca cu el 2-3 sec pana ii eliberezi bobita.

Ce mai poti incerca e sa ii introduci o oglinda cateva minute ca sa ii distragi atentia de la ceilalti pesti... Asta daca il inghesui intr-o margine de acvariu

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

ideea cu oglinda mi se pare interesanta si cred ca poate da roade. Eu as mai pune mancarea in doua locuri diferite astfel sa nu ajunga imediat dintr-o parte in cealalta, si i-as hrani si mai putin dar mai des, cel putin de 2 ori pe zi. Stii si tu cum este cand vii flamand acasa, te indopi pana...Daca ai manca mai des nu ai mai fi hamesit si ai manca mai putin. La ei e acelasi lucru asa ca dandu-le de mancare mai des sunt mai linistiti si se formeaza un instict daca ii hranesti cam la aceeasi ore. Opinia mea...

This message was edited 1 time. Last update was at 15/02/2012 02:03:50

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
popescu.cristian10
Member

IP:

ok,va multumesc pt idei,am sa le pun in practica,cea cu oglinda mi se pare interesanta si la fel cu cele 2 locuri de hranire.
[Yahoo!]
popescu.cristian10
Member

IP:

sal,nu sunt multumit de filtru meu,am un filtru resun sp-900l,as vrea sa il schimb,ce sfaturi imi dati,cel pe care il am nu prea filtreaza bine apa,sunt nevoit sa scimb foarte des[la 3-4 zile]as vrea sa iau unul care are abs mai mare si refulare mai mica,voi ce ziceti?ceva sfaturi?acvariu are 56 litri[40l brut].

This message was edited 1 time. Last update was at 20/02/2012 19:10:37

[Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

popescu.cristian10 wrote:sal,nu sunt multumit de filtru meu,am un filtru resun sp-900l,as vrea sa il schimb,ce sfaturi imi dati,cel pe care il am nu prea filtreaza bine apa,sunt nevoit sa scimb foarte des[la 3-4 zile]as vrea sa iau unul care are abs mai mare si refulare mai mica,voi ce ziceti?ceva sfaturi?acvariu are 56 litri[40l brut].

Este ciclat acvariul?

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
popescu.cristian10
Member

IP:

da acvariu e ciclat,nu ajungeam mebru,daca nu stiu ce inseamna ciclarea acvariului.........
[Yahoo!]
popescu.cristian10
Member

IP:

vreau sa achizitionez creveti,aveti cumva ideie cumva daca or sa reuseasca sa scape de betta?aveti cumva acesta combinatie?sau ceva asemanator?pe langa betta care e cam curios si nu stiu daca or sa supravietuiasca,mai am noni si rasbora arlechin,nu cred ca acestia sunt o problema,iar plante am destule zic eu pt creveti,inclusiv moss,deci ceva sfaturi?
[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

ce zici de un eheim 2010? eu am model 2008 pentruca am un acvariu de 20l si sunt f multumit

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
popescu.cristian10
Member

IP:

ms de sfat,am achizitonat deja filtru fluval u2,sunt foarte multumit de el,ceva sfaturi in legatura cu creveti........,si ce parere aveti despre easycarbo?a folosit cineva asa ceva?ce probleme pot aparea?

This message was edited 1 time. Last update was at 24/02/2012 16:37:50

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: