Relatia pH-KH-CO2 este influentata si de alte chestii care se pot afla in apa, gen fosfati, tanini, acizi organici, plante in
descompunere sau bacteriile nitrificatoare si altele. Datorita unora dintre aceste chestii e posibil ca valorile testate de
pH sau KH sa nu fie cele corecte. In acest caz cel mai sigur indicator este indicatorul permanent de CO2, folosit obligatoriu
cu solutie nediluata in apa bazinului. Daca acest tester are culoarea verde, nivelul de CO2 din apa este cel optim.
Presupun ca acesta este si cazul lui Robert. Totusi trebuie vazut ce iti da acea valoare a KH-ului de 21, daca testul indica
corect.
O zi buna,
Dragos
This message was edited 1 time. Last update was at 11/12/2011 14:07:53
Imi cer scuze pentru neatentia mea, dar am facut testele gresit. adica am pus in loc de 5 ml de apa, 10.
Am refacut testul si am asa:
KH - 11
Gh- 16
Multumesc Aco, ca m-ai lamurit cu testul.
Am scos toata Marsilea pentru ca nu-mi placea cum arata cu 2 feluri de gazon, iar Marsilea era asezata prea simetric. Am pus HC peste tot.
Am scos si tufa care se formase in partea stanga de Sagitaria.
This message was edited 1 time. Last update was at 24/12/2011 13:33:07
Superb Robert! Un mic colt de "Eden".. Am urmarit toate filmuletele si m am si abonat la canalul tau de YT ca sa fiu la curent cu evolutia "gradinii"
Mai ca mi vine si mie un dor de plantate , uitandu ma la minunatiile astea Ohh, Doamne!
Tine o tot asa!
Bafta multa!
Cristian
This message was edited 1 time. Last update was at 06/04/2012 14:04:37
"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."
Am facut aseara un mic filmulet. Am tuns pentru prima data si gazonul de HC.
Intre timp am achizitionat si un Ph controller. Un Dennerle Evolution Deluxe. Momentan este setat la 6.60. Plantele merg bine, iar pestii se comporta normal tinand cont ca am KH 11.
Recomand vizionarea HD 1080p.
This message was edited 4 times. Last update was at 30/04/2012 08:06:13