[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
alga maro a revenit!!  XML
Forum Index » Alge
Author Message
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

salut,
ca si in acvariul vechi, in cel nou de 200l a reaparut aceea alga maro care i-mi acopera ca o rugina frunzele plantelor si am vazut-o depusa chiar si pe pietris in unele locuri. cum scap de ea ???? este o vietate care o maninca?? a-si pune chiar si un crocodil in acvariu daca a-si sti ca m-a scapa de ea!!. Ce a-si putea sa fac??

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

"Din fericire algele astea cam trec de la sine in 1-2 luni, dar e important sa fie curatate de pe frunze (se iau usor cu mana, ca o pulbere de rugina, sau Ancistrus sau Otto care da, acest gen de alge le rade cu placere) pentru ca altfel frunzele slabite sunt secundar atacate de alte alge mai agresive. Continua cu schimbarea de apa, nu foarte multa lumina de la inceput (0,50,7w/l este de ajuns), plante multe cu crestere rapida, pe parcurs le mai razi daca nu iti plac." Citat INTROS
[Email] [WWW]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Pot sa confirm ca Intros a avut dreptate. Dupa doua luni in sfarsit algele maronii mi-au disparut.
Am mai avut setup-uri, dar niciodata nu m-am confruntat cu o asemenea invazie de alge maronii. Dupa cele citite (surplus de silicati, fosfati si lumina necorespunzatoare) cauzele putea fi urmatoarele:

a. Am sticla slefuita la margini si in unele parti chiar in forma de semicerc. Desi am spalat bine acvariul, cred ca mi-au ramas destule particule fine (praf de sticla - silicati) pe sticla plus ca subtratul meu fertil este acoperita cu nisip (iarasi silicati).

b. Pt ciclare am inceput sa adaug mancare, si desi imi parea putina cred ca a ridicat nivelul de fosfati.

c. Lumina la inceput mai mica de 0,5W/l, pe urma prea multa. M-am oprit la 0,6W/l si a fost benefica. Am scos tubul de 840, dar n-am dat prea multa lumina cu spetrul spre albastru. Am folosit o combinatie de 3000K, 6500K si 8500K.

d. Prea putine schimbari de apa.

e. Am inceput sa introduc CO2 si fertilizant, dar moderat. Astfel plantele au inceput sa creasca.

f. Am pus si algocid (Algovec de la Sera), dar numai a treia parte din cel recomandat, si n-am mai schimbat apa timp de o saptamana.

Pana la urma cu sifonari dese, curatare, si lumina corespunzatoare am reusit sa scap de ele.

Am mentinat aceste lucruri pt incurajarea acelora care o sa se confrunte cu asemenea situatii.
[Email] [WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

La mine nu a fost ceva special - am 'zvarlit' un ancistrus in acvariu, i-a luat 3 zile sa se acomodeze, iar a 4-a zi acvariul era aproape bec

Din pacate INTROS a avut dreptate: "frunzele slabite sunt secundar atacate de alte alge mai agresive." asa ca ... sa vedem.
[WWW]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Sotiei mele nu-i place acistrusul, asa ca n-am avut de ales. :-)
[Email] [WWW]

Forum Index » Alge
Go to: