O sa postez tot aici ca s-a vazut in poze.
Deci... cum spui si tu, viulian, apa e putin tulbure. Am citit articolul cu apa tulbure de pe site si nu prea se aplica nimic in cazul meu.
Situatia mai in detaliu: apa are o foarte foarte usoara tenta galbuie si asta se vede numai la schimbarea de apa. In acvariu nu se observa. Suspensii in apa nu sunt, dar pare putin putin albicioasa. Daca ma uit pe laterala, in lungimea acvariului... are o tenta alba, dar fara sa fie laptoasa sau cu suspensii de orice fel. Vad pana in partea cealalta fara nici o problema, se vede totul foarte clar doar cu putin putin alb amestecat.
Am testat si parametrii:
pH - 7
kH - 4
NO2 - 0
NH4 - 0,1
t - 26 de grade
Duritatea totala nu am mai masurat-o, ultima data era 7. Acvariul este nou, ciclarea terminandu-se acum aproximativ o saptamana, poate putin mai mult. Este populat cu 9 pesti: 4 scalari, 4 velifera si un crowntail. Si mai am si 4 neritine. Ii hranesc de 2 ori pe zi, dimineata si seara cu artemia congelata pe care in prealabil o dezghet si o clatesc cu apa din acvariu. Surplus de mancare... nu prea ramane ca mananca cu pofta.

Si nici multa mancare nu le dau (parerea mea...).
Plante... am scris mai sus. Substratul este luat de la Hornbach. Pietris de 3-4 mm, nimic special din pacate.
Apa nu am mai tratat-o cu nimic semnificativ in ultima vreme. Am adaugat foarte putin Ammovec si-atat. Apa mai are o chestie ciudata: daca dau drumul la filtru sa-mi traga aer si sa-mi bage in apa, face ceva spuma care e persistenta. Nu multa, doar intr-un colt unde bate filtrul. Pelicula de praf nu am... De asemenea, daca agit apa (cu o seringa de exemplu - trag apa in seringa si o "injectez" inapoi, se formeaza multe bule foarte mici de... gaz care se ridica incet spre suprafata. Dar parca mai multe decat ar fi normal.
Tinand cont de toate astea, puteti sa-mi dati un sfat? Daca mai trebuie detalii, shoot!
Scuze ca am iesit de pe topic. Eventual, po sa postez inca o data intrebarea intr-un alt topic la alta categorie. Dar pentru ca s-a vazut in poze ca e putin tulbure apa... m-am gadit sa intreb aici.
Deci daca aveti vreo idee, help! Vreau sa ajung si eu la o apa de-aia cristal.