[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cate plante in foreground?  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Am o dilema si ma adresez in special plantistilor si aquaskeipistilor

Am in foreground Pogostemon helferi si Lilaeopsis brasilensis. Ambelor le merge excelent.

Lilaeopsis-ul totusi, cu stolonii lui, se intinde mai repede ca distanta, asa ca foarte curand o sa ajunga si in zona in care se afla Pogostemon-ul.

Ma intreb in primul rand daca e o idee buna sa las Lilaeopsis-ul sa "invadeze" spatiul intim al Pogostemon-ului atat din punct de vedere estetic cat si ...nu stiu cum sa zic... tehnic. Adica nu sunt convins ca vreau sa aflu ce se intampla cand 2 plante concureaza exact pe aceleasi resurse (lumina, spatiu si nutrienti din sol).

As putea sa tai toti stolonii care se apropie la o distanta oarecare de planta "adversa". Ca sunt relativ putini acum. Dar pe termen (mai) lung e viabila metoda? Avand in vedere ca nu sunt nici chinez si nici batran, daramite ambele... Ma uit la zona in care covorul de Lilaeopsis e deja format si ma gandesc cu groaza ca va trebui sa tai multe zeci de stoloni la fiecare schimb de apa.

O alta idee, mai radicala ar fi sa renunt de tot la una dintre cele doua.

Sau sa le las in pace sa interactioneze, sa se imprieteneasca , sa colaboreze etc...

Pareri, sugestii?

Multumesc.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Val wrote:Pareri, sugestii?
O bagheta de sticla sau plastic care sa opreasca planta sa ajunga pe unde vrei sa nu creasca face minuni . E suficintent sa iasa bagheta 1-1,5 cm afara din sol si sa intre 2-3 cm in sol.
Planta covor indisciplinata nu va reusi sa sara gardu' . Sper ca n-o sa sape tunel pe sub gard , Glossostigma nu poate, Lilaeopsis nu stiu.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

O planta din cele 2 are o crestere mai rapida ca cealalta
Deci planta care va creste mai repede va castiga teren
si in timp o va extermina pe "concurenta '
Daca nu intervii la planta care creste mai repede prin taieri repetate ,cealalta va avea de suferit
Tu alegi

Ogar batrin dar.... cu miros fin
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Multumesc.

Am sa folosesc ideea Faraonului si o sa pun un "gard" in jurul helferi-ului.
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

pune o piatra si o sa vezi ca vor trece peste ea.

Solutia corecta este folosirea foarfecei.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: