[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
buturuga inca verde(sau nu indeajuns de uscata?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

salut tuturor! Intimplator , aproape de locul meu de munca este (era )un cimp cu vita de vie, multa si batrina; cimp pe care au decis sa il replanteze. cu niste utilaje asemanatoare cu un plug dar cu brate m-ai subtiri si m-ai lungi au pieptanat terenul in lung si in lat tragind la marginea cimpului stive intregi de buturogi de vita de vie, :-) care de care m-ai frumoasa si m-ai intortocheata!!!am ales 10(zece) , le-am pus deoparte iar din 10 doua sunt superbe si le-am luat acasa, insa doar una va fii aleasa.
intrebare: daca nu prea este uscata (dar sta la fund) si o fierb mult ,mult pot sa o pun in acvariu intr-o zi doua??

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
ZOLA
Member
[Avatar]

IP:

daca nu este uscata in nici un caz in acvariu! o sa puterezeasca si o sa iti umple apa cu toate balariile posibile, sau incepe sa iti faca struguri :-)
tine-o si tu pe calorifer ca sa se usuce mai repede dai niste lofituri de cutit de unde este taiata si prin parti( o sa te ajute si sa se prinda muschiul mai usor pe ea) dupa ce se usuca bine (si moare) o bagi la fier in apa cu o solutie saturata de sare(inainte sa o bagi le fiert decojesti ce poti dupa ea) o ti la fiert o ora da'la fiert adica sa scoloteasca apa.. ... o scoti mai decojeti ce a mai ramas pe urma o mai bagi la fiert pana nu mai iese tanin din ea , dupa ce ai terminat cu supa de batz, o ti intr-un borcan butoi (ce ai numai sa incapa ) intre-o saptamana si doua saptamani sa mai elimine din tanin si din sarea acumultata(apa e bine sa o schimbi zilnic) dupa ce a stat si la butoi o cureti frumos cu o perie si gata ti-ai facut buturuga mopan!
dupa tehnica asta eu mi-am facut buturugi din radacini de salcie si creanga de salcam super dragute..
ps pentru amatorii din bucuresti parcul tineretului ofera o varietate de craci si radacini destul de mare)

oto si crevetii lui
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Amnesia
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Parerea mea...
Te duci intr-un magazin de specialitate... dai aprox. 10-30 de lei noi pe-o radacina autentica de mopan. Cu asta n-ai treaba... E uscat. NU trebuie fiert. Sta singur la fund... tine mult timp.. nu face "muci" pe ea.... E mai comod asa. Ai sa ai de furca cu via aia.
[Email] [Yahoo!] [MSN]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Dap, eu am dat 10RON pe un mopan simpatic si mic, l-am tinut 2 zile la inmuiat (acuma nu stiu daca a fost Placebo sau nu, dar prima zi mi s-a parut o tenta mica de galbui in apa) dar a doua zi cand am scurs apa a fost bec. Si am 'montat-o' imedat.
[WWW]
Amnesia
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Hm.... Tanin-ul acela care "iese" din cioata este bun pentru apa si pesti. Deci nu-ti fie frica ca se face apa mai galbuie.. zi mersi ca nu s-a facut cola Eu de obicei le pun de indata ce le achizitionez. Doar o clatire in prealabil cu apa fierbinte de la robinet (just in case).. si gata
[Email] [Yahoo!] [MSN]
ZOLA
Member
[Avatar]

IP:

eu zic ca mopanul se merita doar in acvarii mici , daca vrei unul mai lung este destul de scump...si nici nu se gaseste asa usor,plus ca daca ai pos ochii pe ceva atunci poti incerca sa il faci singur
taninul nu este asa de sanatos cum crezi tu;)

oto si crevetii lui
[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: