daca nu este uscata in nici un caz in acvariu! o sa puterezeasca si o sa iti umple apa cu toate balariile posibile, sau incepe sa iti faca struguri :-)
tine-o si tu pe calorifer ca sa se usuce mai repede dai niste lofituri de cutit de unde este taiata si prin parti( o sa te ajute si sa se prinda muschiul mai usor pe ea) dupa ce se usuca bine (si moare) o bagi la fier in apa cu o solutie saturata de sare(inainte sa o bagi le fiert decojesti ce poti dupa ea) o ti la fiert o ora da'la fiert adica sa scoloteasca apa..

... o scoti mai decojeti ce a mai ramas pe urma o mai bagi la fiert pana nu mai iese tanin din ea , dupa ce ai terminat cu supa de batz, o ti intr-un borcan butoi (ce ai numai sa incapa ) intre-o saptamana si doua saptamani sa mai elimine din tanin si din sarea acumultata(apa e bine sa o schimbi zilnic) dupa ce a stat si la butoi o cureti frumos cu o perie si gata ti-ai facut buturuga mopan!
dupa tehnica asta eu mi-am facut buturugi din radacini de salcie si creanga de salcam super dragute..
ps pentru amatorii din bucuresti parcul tineretului ofera o varietate de craci si radacini destul de mare

)