[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Primul acvariu marin -Resita  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

E ruginit... si al meu a ruginit, arata la fel.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
elven
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

senzorul ala iti otravea apa cu rugina !!!!
eu de fiecare data imbrac senzorii in silicon pentru a preveni asa ceva....soate-l si inlocuieste-l si imbraca-l in silicon de acvarii pt a nu coroda pe viitorul.

My "Black Water" reef 300L
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28045.page
image
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

Acu`zic sa nu exageram.
Rugina = oxid de fier
GFO (Granular Ferric Oxide) = tot oxid de fier = folosit cu succes pentru reducerea fosfatilor din apa la acvarii de apa sarata si nu numai.
Zic sa-l lasi in apa pe cel oxidat daca functioaneaza.
Problema era daca componenta era din cupru sau alte aliaje pe baza de cupru si rugina spune ca nu-i cupru

This message was edited 1 time. Last update was at 20/11/2015 17:58:06

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

in loc de silicon mai bine trage un tub termocontractabil peste (dupa ce curesti rugina si usuci bine). Il lipesti la cald la un capat si incalzit pana 3-4 cm peste tubul termocontractabil al lor

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

+1 @Lucian
ciprian
Senior member
[Avatar]

IP:

Lasa-l bre' asa.. i-ti reduce si fosfatul.......Cand nu mai functioneaza iei altu'.......
elven
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Marea majoritate a obiectelor metalice nu sunt safe pentru un acvariu ! in primul rand de unde stiti din ce material este facut invelisul senzorului ?
Otelul in general e facut din fier + alte metale care in general sunt foarte toxice in mediu acvatic, cu precadere in acvariile noastre al caror volum este foarte mic si nu are unde sa se dilueze concentratia de toxine. Eu am avut ocazia sa vad de 2 ori bazine marine facute praf din cauza unei scurgeri de genul.

1)Bazin de 60 litri care a mers excelent pana cand tipul s-a gandit sa isi cumpere un termometru din comert cu sonda. A introdus-o in apa si dupa ceva vreme a inceput sa se umple de alge si sa ii moara absolut orice peste baga. Desi schimba apa saptamanal si ingrijea bazinul la fel ca inainte.
2) Un bazin de 4000 litri intr-un perete. Avea sticla doar pe fata si restul peretilor era beton armat. Betonul a fost acoperit cu un background facut dintr-un plastic special ok pentru mediu acvatic. Problema e ca pe alocuri s-a crapat fundalul si apa a ajuns unde era zidit si pe anumite zone se scurgea rugina din armatura. La fel toti ziceau ca nu e nici o problema cu rugina in acvariu.....doar ca dupa ceva vreme au inceput sa moara pesti

This message was edited 3 times. Last update was at 20/11/2015 19:52:34

My "Black Water" reef 300L
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28045.page
image
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

Otel = fier + carbon ( sub 2,1% -peste e fonta)
Cu siguranta problemele pe care le are in bazin nu se datoreaza sondei corodate, din punctul meu de vedere.
As merge pe varianta propusa de Lucian, lipirea cu silicon nu va fi perfecta, orice particula de praf face ca el sa nu adere pe sonda.
Robi, sunt tuburi termocontractibile care au liant pe interior, devine lichid-vascos la caldura si se intarseste la racire, daca nu gasesti iti trimit cu placere

This message was edited 1 time. Last update was at 20/11/2015 20:00:43

robygym
Senior member
[Avatar]

IP:

Ok, ms baieti am inteles sfaturile voastre , deocamdata nu-l mai bag si si o sa-i caut o folie peste si rezolv problema. In acavariu nu cred ca sunt afectate vietuitoarel, singurul care mi-a decedat in ultimul timp e doar cleaner shirimp-ul, posibil sa-i fi venit vremea lui.
Va salut si sa aveti ape limpezi !!!
[Email] [Yahoo!]
robygym
Senior member
[Avatar]

IP:

Va salut, de ieri m-am suparat pe acvariu ca nu reusesc posfatii sa-i tin sub control, si am oaresce fluctuatii, am decis sa renunt la nisip. Dupa ce l-am scos din acvariu am ramas masca la cata mizerie a reusit sa acumuleze. Decizia am luat-o dupa ce , cu ceva timp in urma am vazut acvariul lui Laurentiu care este fara nisip in el si arata impecabil. Cred ca fara nisip o sa am fluctuatii mai mici ai parametrilor din apa,sper...
[Email] [Yahoo!]
Cristi
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Nisipul se poate aspira, nu trebuie neaparat scos. Nu uita de contributia lui la stabilitatea biologica a sistemului.

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
robygym
Senior member
[Avatar]

IP:

M-am gandit si la asta, o sa vad o perioada cum merge si daca nu -mi place cum merg lucrurile o sa -i gasesc loc ,ori inapoi in acvariu o fac un refugiu in sump. Stiu ca o sa si cam moara, dar cresterea coralilor si porioadele cand vad ca nu le place ceva ma cam dispera.
Si faza cu aspiratul am incercat-o dar fiind mic acvariul si asezarea pietrelor destul de intinsa ,am rupt multi corali cand aspiram nisipul si si asa cresc greu.

This message was edited 2 times. Last update was at 29/11/2015 16:56:23

[Email] [Yahoo!]
ciprian
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu zic sa pui nisipul inapoi....E o parte din filtrare, e casa unei multitudini de organisme si fauna care i-ti hraneste celelalte vietuitoare.. e o veriga din lantul trofic.
Nu cred ca e sursa problemelor tale. Acumuleaza particule daca nu ai scormonitori dar nu-i periculos...La mine daca-l agit nu mai vad nimic in bazin dar fosfatul si nitratul e 0.
Bafta.

This message was edited 1 time. Last update was at 30/11/2015 13:19:42

Laurentiu A
Member
[Avatar]

IP:

ciprian wrote:Eu zic sa pui nisipul inapoi....E o parte din filtrare, e casa unei multitudini de organisme si fauna care i-ti hraneste celelalte vietuitoare.. e o veriga din lantul trofic.
Nu cred ca e sursa problemelor tale. Acumuleaza particule daca nu ai scormonitori dar nu-i periculos...La mine daca-l agit nu mai vad nimic in bazin dar fosfatul si nitratul e 0.
Bafta.

De cand am inceput sa studiez partea de substrat parerile, indiferent de forumurile de prin state, sunt cam 50-50% pentru sau impotriva substrat. Foarte multi acvaristi cu multi ani de experienta in spate au declarat ca le pare rau ca nu au scos mai repede nisipul. Altii au reusit sa pastreze acvarii impecabile cu substrat, fie adanc sau mai putin adanc. Ideea de baza este ca nici un acvariu nu este ca altul. Partea de filtrare oferita de un substrat este de luat in considerare doar atunci cand discuti de DSB. Daca ai un SSB consider ca este necesara mentenanta periodica, parerea mea. Eu am decis sa renunt la acest nisip pentru ca nu am vrut sa mai adaug inca un element instabil in ecuatie. Plus inca ceva ce sa imi dea de lucru. Daca discutam de filtrare cred ca poti sa adaugi cateva kg de piatra sau alt sistem de export si esti mult mai castigat. Daca tine se aspect, aici indiferent ca este bun sau rau o sa faci asa cum o sa fie mai placut vizual pentru tine.
ciprian
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu tine doar de filtrare,, am zis ca ajuta, eu unul, i-l tin pentru multitudinea de vietati pe care le adaposteste...si ca fapt divers am si DSB, dar cum ziceai nici un sistem nu seamana cu altul...nu am fost impotriva ..doar ca eu il consider deosebit de util.......
robygym
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc baieti ptr pareri, teoretic stiu ce face nisipul ,doar ca decizia, repet, am luat-o deoarece foarte greu am loc sa-l sifonez cum trebuie. E un test pe o perioada sa vad daca merge mei bine o sa-l las asa ,daca nu nisipul e inca in casa si-l pot pune inapoi. Eu nu aveam decat 2-3 cm nu era un start foarte gros. Va salut si sa aveti o zi frumoasa!
[Email] [Yahoo!]
robygym
Senior member
[Avatar]

IP:

Va salut,
Are cineva cunostinta de o sursa de unde pot lua o cantitate mai mare de carbune activ, adica sa pot lua 5-10 kg la un pret acceptabil?
Va salut si multumesc anticipat
[Email] [Yahoo!]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

robygym wrote:Va salut,
Are cineva cunostinta de o sursa de unde pot lua o cantitate mai mare de carbune activ, adica sa pot lua 5-10 kg la un pret acceptabil?
Va salut si multumesc anticipat

Dc ai nevoie de asa mult?

My nano reef

[Email]
robygym
Senior member
[Avatar]

IP:

Vreau sa impart cu un prieten de aici ,si nu vreau sa cumpar cate o cute de 250 g la luna si tot sa dau bai pe transport.
[Email] [Yahoo!]
robygym
Senior member
[Avatar]

IP:

astazi mi-au venit aditiile de la red sea coral colors 4. Intrebare pentru cei care-l folosesc: daca 1 ml pe saptamana e un dozaj ok ptr 100 l de apa ,ptr ca nu am teste pentru ce-mi cer asemenea aditii?
Va salut
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: