Author |
Message |
Piranha_1983
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2007 21:05:33
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Piranha_1983
Junior member
IP:
|
*Am un acvariu de 54 L Aquatlantis care era echipat cu filtru (care merge permanent) + incalzitor,care merge doar acum pt k am ridicat temperatura la 29-30 grade C. Pietris cumparat de la mgazin nu mai stiu firma.
*Saptamana trecuta un prieten a "capatat" boala grisului (cel putin asa zice el) si i-am imprumutat plasa de scos pestii pe care a folosito
*Duminica am achizitionat dintr-o piata cu animale(Iasi - piata Chirila) 2 Ramirezi + 2 sanitari (lungi ca niste serpisori cu dungi maro pe alb) + 2 guppi + niste plante nush exact denumirea,cert e ca sunt cu tulpina ; in acvariu aveam deja 3 neoni , 4 zebre roz-portocaliu, 2 betta, 2 ciclide africane (galbeni ,se obsserva o tenta de dungii verticale mai deschise la culoare iar pe marginea aripioarei de sus o dunga neagra),2 sanitari albi,2 sanitari ventuze si 2 pestisori cu capul rosu si coada pestrita (alb cu nebru; cu aceasta ocazie sa-mi zica si mie cineva ce specie e)
*Luni (10 dec) am observat pe un sanitar (nush exact specia ) niste puncte mici albe.avand deja cateva detalii de la prietenul meu despre boala grisului am inceput sa caut alte semne si pe alti pesti, avand ceva puncte cei 2 Ramirezi pe care ii achizitionasem cu 1 zi in urma
Am schimbat aprox 20 % din apa cu apa direct de la robinet fara alt tratament ( mai schimbasem apa sambata (8 dec) tot in proportie de 20 % cu apa de la robinet
*Marti (11 dec) punctele albe au aparut si la alti pesti (2 betta, 1 neon, 2 Ramirezi pliiiini de puncte, sanitarii ventuze si cei negri) ; fara urme de puncte zebrele, guppii, si o ciclida avea un punct dar azi nu mai are nimic
Am luat 2 pastile Sera baktopur (recomandata de o vanzatoare la un pet-shop) dar inca nu am pus-o in acvariu.
Pestii hraniti cu purici cumparati din piata si inca un ip de hrana ca niste bobite mici de 2-3 mm care cad pe fund dak sunt deranjate de la suprafata apei
Intrebari :
1.e posibil sa fi luat boala prin ciorpac (plasa de scos pestii) ; plasa a stat 2-3 zile pe masuta dupa ce a folosito prietenul meu si din cate am citit nu se transmite decat prin apa
2.cum pot reface pestii fara pericol sa apara pe viitor
3.pot dezinfecta acvariul ? sau e foarte posibil sa apara pe viitor la alti pesti eventual achizitionati
Astept un raspuns de la cei care au trecut prin asta,sau au cunostinte despre aceasta boala.Incerc in acest moment sa fac si cateva poze
|
|
 |
Piranha_1983
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2007 21:12:23
|
Piranha_1983
Junior member
IP:
|
Pestii sunt activi singurii foarte apatici si care stau la suprafata apei (banuiesc ca de la temperatura apei ) sunt 2 betta
|
|
 |
ozi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2007 21:49:29
|
ozi
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/01e00f2f4bfcbb7505cb641066f2859b.jpg)
IP:
|
nu cred ca vei primii sfaturi de la nimeni, deoarece ai facut o ciorba de pesti de ne apuca pe toti dureri de cap. am numarat cam 23 de pesti in 54 litri  este suprapopulat acvariul, mi se pare si normal sa se imbolnaveasca pestii. eu banuiesc ca deja ai avut si decese, dar nu vrei sa le recunosti. iar daca ai fost norocos si inca nu ai avut, vor venii in curand
cauta Ghidul Incepatorului la sectia de articole de pe site si citeste-l.
degeaba ti-ar sugera cineva un tratament pt a trata grisul, deorece pestii tot nu se vor simti bine, si se vor inbolnavii de altceva.
in acvariul pe care il ai tu, poti tine maxim 10 pesti micuti. o sugestie ar fi: 2 ramirezi, cei 3 neoni, si mai poti cumpara inca 3 (pt ca se simt mai bine in carduri de minim 5) si 2-3 sanitari. ATAT!!! restul du-i inapoi la petshop, poate ai noroc si capeti ceva bani inapoi. sau daca ai portofel dolofan, mai cumpara inca un acvariu pentru restul pestiilor
asta daca-ti pasa de pesti, daca nu...e treaba ta.
|
fuga prin porumb face porcul mai mistret |
|
 |
Piranha_1983
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/12/2007 01:30:52
|
Piranha_1983
Junior member
IP:
|
am avut 1 neon care a murit subit....cauze necunoscute
stiu ca am cam surapopulat dar...acu nici sai arunc nu pot,iar de dus inapoi nu cred k se mai poate,mai ales k acum sunt bolnavi.
pe mine ma interesa cum pot scapa de boala grisului (pesti si acvariu);eventual pun pestii separat in alte 2-3 acvarii mai mici de 15 litri si ii tratez acolo....dar vreau sa dezinfectez bine acvariul asta de 54 L .se mai poate ? pt k mi sa zic ca boala asta ramane in acvariu chiar dak se vindeca pestii
|
|
 |
andras
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/12/2007 03:20:03
|
andras
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1057089645475cb5a7c014d.jpg)
IP:
|
Daca intradevar ai boala grisului, mareste temperatura apei la 27 de grade, dar gradat, si trateaza cu sera costapur conform prospectului. Te costa cca 12 lei. +curentul :-)
Succes
pt viitor sa ai numai max 3 specii intr-un acvariu, ideal este 1-2 si pe biotopuri
|
|
 |
andras
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/12/2007 03:25:19
|
andras
Senior member
IP:
|
|
|
 |
Piranha_1983
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/12/2007 18:50:27
|
Piranha_1983
Junior member
IP:
|
ms pt sfat
pt dezinfectarea acvariului si a plantelor,pietrisului ce imi recomandati ...asta dupa ce se vindeca pestii
apropo : pe un ramirez au aparut 2 pete rosiatice(sangerinde) pe partea din fata a abdomenului
|
|
 |
andras
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/12/2007 01:19:49
|
andras
Senior member
IP:
|
Ozi are dreptate, ai o ciorba si suprapopulatie acestea sunt problemele majore. Cumva - tu stii cum - adapteaza-te la 54 de litrii. Alfel orice efect benefic dupa dezinfectare va dura doar cateva saptamani. Accentul este pe legiile acvaristicii si pe marirea imunitatii pestilor. Prima data trebuie sa faci conditii.
Cat despre dezinfectare se poate cu hipoclor (domestos) dizolvare 1/20, 6-8 ore. Umpli acvariul 1/5 parte, pui toate lucrurile in el, si periodic speli sticla la care nu ajunge apa. pt plante max 3 minute dar si asa rezista cu greu, unele mai firave le pierzi. Trebuie pe urma sa clatesti totul foarte bine. Trebuie sa le clatest pana nu mai simti mirosul de clor. Dupa aia lasi 24-48 ore la uscat.
Totusi nu-ti recomand aceasta metoda, nu ai condiiile necesare. Pestii ar trebui sa le pui inapoi numai dupa cateva zile bune, dupa ce in prealabil ai tratat apa acvariului reciclat cu Sera Nitrivec.
In plus ce faci cu pesti si ei ar trebui tratati in acest timp, in alt acvariu. Se adauga si stressul etc. etc.
Iti recomand sa le tratezi asa cum sunt, dar tinand cont de sfaturile pe care ti le-am dat la inceput.
Intra intr-un magazin de pets mai mare si cere o brosura de la Sera cu bolile pestilor, este gratis. Astfel vei putea sa diagnostisezi si singur boala si remediul. O sa te coste putin.
|
|
 |
bobby8791
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/12/2007 12:58:20
|
bobby8791
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1087250089475dbe18e665a.jpg)
IP:
|
Salut!
Imi cer scuze ca intervin si eu in discutie peste voi si in topicul altuia, dar ma intereseaza si pe mine lucrurile care le-ati discutat aici, pt ca banuiesc ca am reusit si eu sa umplu acvariul cu boala grisului. In fine voiam sa ma dumireasca "andras" un pic mai mult si pe mine (eu fiind incepator in ale acvaristicii) cu ce a vrut sa spuna aici :
pentru viitor sa ai numai max 3 specii intr-un acvariu, ideal este 1-2 si pe biotopuri
.
Cum adica : " ...pe biotopuri" ??
Multumesc pt intelegere .
|
omul cand nu are ce face isi face probleme ... |
|
 |
Piranha_1983
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/12/2007 13:37:49
|
Piranha_1983
Junior member
IP:
|
ai dreptat si deja m-am hotarat asupra caror specii sa ma axez
mai intai vreau sa tratez pestii pe urma vad si de acvariu
|
|
 |
scorpyon18ro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/08/2008 12:22:35
|
scorpyon18ro
Junior member
IP:
|
eu am folosit protazol este foarte buna in 5 zile am scapat in proportie de 90% de boala e foarte eficienta te sfatuiesc sa folosesti si tu
|
none |
|
 |
|