[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Compatibilitate neoni - catfish  XML
Forum Index » Characidae
Author Message
johnnywal
Junior member

IP:

Salutari,

Fiind in curs de cercetari pentru amenajarea unui acvariu cu characidae, am si eu o intrebare: ce specii de "catfish" se preteaza pentru o convietuire pasnica impreuna cu un card de neoni? Ma gandesc la dimensiunile pestelui (fundul acvariului e de 60x30cm) precum si la alegerea unei specii intalnite in mediul natural al neonilor.
angelfish
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu cred ca exista probleme privind compatibilitatea cu neonii.In general pestii "catfish"sunt pasnici doar daca nu vrei sa-l alegi pe asta
image
Regula se aplica ca si la pestii de mijloc si suprafata adica 1cm peste/l de apa
[Yahoo!]
harry-ab
Member

IP:

Pentru siguranta neonilor tai foloseste doar Corydoras pe post de "catfish". e preferabil. Nu te risca la pesti din subfamiliile Ictaluridae sau Loricaridae. Sunt o gramada de "catfish" care abia asteapta sa "gaseasca" un neon adormit, tine cont multe specii sunt numai nocturne sau si nocturne.
[Yahoo!]
johnnywal
Junior member

IP:

Exact! De marimea lor imi era teama si mie. Citisem pe undeva de niste Ancistrus care raman mici (prin urmare nu cred ar "atenta" la integritatea neonilor). Stie cineva despre ce e vorba?
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Corydoras, Ancistrus, Loricaria sunt trecuti la "catfish"si nici unul nu ti-ar crea probleme la neoni. Imi e teama ca atunci cand vorbesti de ancistrusul mic gandindu-te ca exista si unul mare ...acel Ancistrus mare nu-i Ancistrus Poate fi un plecostomus de exemplu care intr-adevar creste si la dimensiune adulta mai rareste din neoni noaptea, cand il roade stomacu` Ancistrusul altfel este un ierbivor in esenta care nu s-ar strica la peste decat cand pestele e imputit, deci
Dar tot un catfish cu adevarat util acvariului tau, declarat oficial ca unul dintre cei mai buni mancatori de alge, cu dimensiuni de pana la 4 cm, de o delicatete ireprosabila este Otocinclus affinis Eu pe asta ti l-as recomanda. Esti in Viena acolo se gaseste cu siguranta si poate ne ti si pe noi la curent

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Marti
Senior member
[Avatar]

IP:

am in acvariul meu (27 litri) de vreo patru ani neoni si ancistrusi si n-am vazut niciodata fugareli intre cele doua specii...
[WWW]
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

si eu tot Otocinclus affinis iti recomand
aproape toata ziua misuna pe frunzele plantelor, mancand alge si face o treaba de exceptie
am si un ancistrus...dar el parca e mai lenes prefera sa stea ascuns pe buturuga lui, la umbra, si isi face aparitia mai mult cand mai cade ceva mancare pe fund. dar si el rade din algele de pe geamuri si de pe buturugi, locuri de care oto nu prea se ating (cel putin la mine in acvariu)
un alt avantaj al ancistrusului (desi e subiectiv) este infatisarea lui, care mie mi se pare mult mai interesanta decat cea a unui oto. dar asta depinde total de gusturile fiecaruia
eu am un acvariu la fel ca cel pe care vrei sa-l cumperi tu (60X40X30 LXHXl), populat cu oto, un mascul ancistrus si neoni. aveam si un mascul Apistogramma cacatuoides, dar din pacate a sucombat in mod misterios (l-am gasit mort, asa pur si simplu, fara sa fie ceva in neregula cu parametrii apei, iar toti ceilalti pesti sunt sanatosi) acuma asta e, eu sper ca a ajuns intr-un loc mai bun

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
johnnywal
Junior member

IP:

Multumesc pentru raspunsuri!
La ceva de dimensiunea lui Oto ma gandeam, intr-adevar. Prin preumblarile mele am vazut ieri si niste Ancistrus hoplogenys mici si draguti Vanzatorul zicea ca vor mai creste (fisa lui de la magazin mentionand o lungime adulta de 8 cm). Rasfoind pe net am gasit insa ca pot ajunge in mod normal pe la 15cm si chiar nu as vrea sa ma trezesc in acvariu cu niste animale de asemenea dimensiuni. De aceea vroiam ceva care "ramane mic" si se pare ca Oto e favorit pana acuma, desi Ancistrusii mi se pare mai interesanti din punct de vedere comportamental .
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

ai putea lua si-un Ancistrus in cazul asta. iar cand creste mare il duci inapoi la magazin. eu asta voi face cu al meu daca va creste la dimensiuni monstroase

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
arathemis
Member

IP:

Johnywall, ai PM

Plants should populate aquariums. Algae are not plants.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Characidae
Go to: