Uite am zis sa ascult sfatul celor avansati si sa citesc cat mai mult. Si ce am aflat:
Trebuie monitorizat la sange duritatea apei, PH-ul, kH-ul, CO2, Fe, Fosfati, Nitrati, nitriti, cantitatea de lumina, etc. CO2 nu poate fi reglat bine decat cu o instalate automata, care e musai sa fie conectata la un PH controller (caci e o legatura directa intre CO2 si PH-ul apei), de asemenea pentru plante trebuie alte neoane, Fluora, cu un spectru cat mai bun pt. plante, dar! care sa se vada bine, trebuie sa-ti iei ceva de controlat cantitatea de lumina, samd. iar instalatia de CO2 bine ar fi sa fie una scumpa, oricum trebuie mai toate furtunele schimbate caci acidul carbonic risca sa le arda..................... A, si nu mai zic, trebuie evident apa curatata de toate impuritatile, folosindu-se procesul de reverse osmosis, da, apa RO.
GUYS!!
Singura mea parghie de control o sa fie un bec ON/OFF si un filtru extern!
Chiar m-ajuta sa stiu cat de jalnic o sa fie setup-ul meu

? Suna demoralizant de-a dreptul.
Cati dintre voi ati stiut totul de la inceput, si ati luat-o riguros ?
Oricum, hai sa zic.. e ok totusi ca am retinut 2 reguli de baza. Ciclul azotului musai precum si schimbatul apei saptamanal, dar nu mai mult de 30%. Da, si ca nu se spala nimic cu sapun sau cu apa de la chiuveta.
Insa

parca m-am demoralizat asa brusc.