Bine v-am gasit ,
Am uitat sa imi fac o scurta prezentare .
Totul a inceput cu un betta luat din impuls in decembrie anul trecut tinut intr-un bol cu pietris colorat si o bila de cladophora .
In februarie am trecut la primul meu acvariu mai mare (60x30x30) si am inceput sa citesc mai mult si sa incerc sa invat ( din pacate cel mai bun mod sa invat pentru mine este din greseli )
Intre timp am mai primit si un Nano Cube de 30 L .
Populatia in acvariile mele acum :
54l - Ciorba de peste cu multa carne
- 1 Betta (primul)
- 2 ancistrus Rio paraguay
- 10 neoni (pe care i-as muta in acvariul acesta)
- 5 platy (si inca vre-o 5 pui din ce am vazut , nu am facut separarea femelelor daca traiesc , traiesc)
- 9 corydoras hastatus
- 3 melci neritina si 2 ramshorn
- 9 creveti amano (atat am pus, nu am mai facut numaratoarea de atunci )
30 l - Tocanita
- 1 betta
- 9 microrasbora galaxy
- 2 L181 ( inca mici)
- 1 tylomenia
- 1 neritina
- creveti red cherry , nu stiu un numar
Ambele acvarii sunt foarte bine plantate .
Filtrare :
Ciorba - 2 bureti
Tocanita - filtru intern Dennerle si 1 filtru cascada
Pierderi pana la acest moment :
- 2 SAE ( 1 la inceputuri banuiesc spike de amoniac , 1 la 1 luna dupa un schimb de apa , 2 guppy , 3 briggitae , 4 neritine ( le-am pierdut dupa ce am mutat acvariile dintr-o locatie in alta), 2 microrasbora ( la 1 zi dupa transport)
Am atasat buletinul de apa , schimbul il fac saptamanal cu aditie de Seachem Prime .
@Eversad
Ambele mele acvarii au fost ciclate fish in , cu multe schimburi de apa si analize constante ale apei .
Cat despre "Help algee" eu vad algele ca parte din viata normala a unui acvariu , atata vreme cat nu sunt doar alge nu vad o problema cu ele .
Nu sunt super incantat de dimensiunile acvariului ( prea ingust din punctul meu de vedere) dar imi va fi folositor ca si manual de invatare , Idealul meu ar fi 100x50x50 , vreau acum sa imi asigur filtrarea , lumina (achizitii cu acvariul ideal in minte) si sa vad cum este mentenanta la un acvariu mare (daca ma tine spatele la atatea galeti

)
Cam atat momentan , mai revin