[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cum se pot usca puricii?  XML
Forum Index » Hrana
Author Message
tino
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut
Are cineva idee cum se pot usca puricii?am incercat sa pun pe o placa de plexiglass la soare insa dupa ce s-au uscat au devenit o masa compacta,atit erau de lipiti unii de altii.Am incercat sa ii pun pe ziar ,aceeasi problema plus ca s-au lipit de hirtie de n-am m-ai putut sa- i desprind de hirtie. Are careva idee cum se procedeaza?Mercic anticipat.
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Nu se pot usca acasa.
Procedura pe care o cauti se numeste liofilizare.
Renunta la idee, gasesti in comert o gramada de sortimente de hrana.
In afara de asta, purecii uscati sint o hrana fara prea mare valoare.

Daca vrei sa-i pastrezi baga-i in congelator .

Poze: smilie ... Poze cu plante
tino
Junior member
[Avatar]

IP:

Mercic mult de raspus Porcu.totusi,vreo metoda mai "romaneasca" nu stie careva?Nu cred ca toti puricii care se vind in Obor au fost uscati folosindu-se echipamente high-tech ,in vid si la temperaturi de -50 grade celsius.
[Email]
alef0
Member
[Avatar]

IP:

tino wrote:Mercic mult de raspus Porcu.totusi,vreo metoda mai "romaneasca" nu stie careva?Nu cred ca toti puricii care se vind in Obor au fost uscati folosindu-se echipamente high-tech ,in vid si la temperaturi de -50 grade celsius.

Nu mestere. Nici decum.
Se usuca pe fisii de tifon (tesatura sintetica) intinse pe rame de lemn, acolo, liga balta, imediat ce au fost prinsi. La soare si vint (icel). Ce Dumnezeu'... stie toata lumea.
Dar nu-ti recomand. Sunt cam caca-maca.
[WWW]
lukaboy
Senior member
[Avatar]

IP:

toata lumea spune ca puricii uscati sunt cam echivalentii pufuletilor... de ce ai vrea sa iti "construiesti" pufuleti?

sunt atatea tipuri de mancare, incat puricii ar trebui cel mult administrati vii...

Dar alegerea e la tine, nu poti obliga pe cineva sa treaca strada daca nu vrea!

http://www.seachem.ro
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

alef0 wrote:Se usuca pe fisii de tifon (tesatura sintetica) intinse pe rame de lemn, acolo, liga balta, imediat ce au fost prinsi. La soare si vint (icel). Ce Dumnezeu'... stie toata lumea.
Cunosc metoda de pe vremuri de uscare a purecilor , problema e cu pastrarea calitatii. Fara liofilizare am senzatia ca-si pierd valoarea, doar nu se chinuie aia de nebuni sa-i prepare-n vid si frig .

Poze: smilie ... Poze cu plante
tino
Junior member
[Avatar]

IP:

multumesc tuturor pentru sfaturi,o sa incerc,sper sa-mi fie utile,mercic frumos inca odata.
[Email]
harry-ab
Member

IP:

Parerea mea...decat sa incerci sa ii usuci mai bine ii congelezi. Prin congelare se pastraza mai bine calitatea hranei, plus ai sansa sa omori la minus 24 de grade diversi paraziti pe care i-ai putea introduce in acvariu.
[Yahoo!]
tino
Junior member
[Avatar]

IP:

inca o chestiune,din ce am citit,e o discutie ampla despre calitatea puricilor ca si hrana pentru pesti insa,din ce am vazut pe net,suna cam asa:

Nutritional Value
The nutritional content of Daphnia varies with age, and what its been eating. The protein content is usually around 50% of dry weight. Quite the opposite from Artemia, adults normally have a higher fat content than juveniles, about 20-27% for adults, and 4-6% for juveniles. Some species have been reported to have protein contents exceeding 70%. Live Moina are about 95% water, 4% protein, 0.54% fat, 0.67% carbohydrates, and 0.15% Ash. The fatty acid composition of food is important to the survival and growth of fish fry. Omega-3 highly saturated fatty acids are essential for many species of fish. Moina cultured on bakers yeast are high in monoenoic fatty acids. By using what is called w-yeast (yeast enriched with cuttlefish oil), Moina will contain very high levels of Omega-3 fatty acids. Moina can take up lipids very easily from the emulsion, but there is a side effect to this, apparently it also slows productivity, so this emulsion should only be fed to a batch separate from the main growout colony. Commercial formulas are available in pet supply houses for the enrichment of Artemia, Rotifer, and Daphnia cultures.

http://web.cecs.pdx.edu/~davidr/discus/articles/daphnia.html

ceea ce insemna,din cite imi dau seama ,ca nu e foarte diferita ca si continut de multe fixuri care se gasesc pe piata,parerea mea... ))
[Email]
harry-ab
Member

IP:

Intradevar "pufuletii" cum au fost numiti mai sus sunt o hrana controversata. Sub forma uscata cred ca nu am mai hranit pestii cu asa ceva de cel putin 15 ani,si inclin sa cred ca prin uscare, mai ales inproprie, purecii de balta pierd din calitatile nutritive, totusi chiar si la discusi le-am oferit cate doua-trei mese pe saptamana de daphnia congelata cand am avut ocazia sa prind mai multa. Niciodata vie discusilor, doar africanilor care mi se par mult mai rezistenti si nici nu am avut probleme cu ei din aceasta cauza.
[Yahoo!]

Forum Index » Hrana
Go to: