[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
2 scalari morti in doua zile  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
florin_niky
Member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor.
Nu am mai postat de mult din lipsa de timp. Scuze.
Am ajuns sa am un acvariu de 180L plin de verdeata si sanatate.
Pana la un moment dat toate mergeau struna. Pesti fericiti, apa cristal, plantele cresteau frumos.
Sambata m-a sunat sotia mea sa-mi spuna ca un scalar din 4 era mort. Nu se vedeau alte semne de boala la ceilalti 3. Decedatul fiind alb si plin de melci. Am rugat-o sa-l ia de acolo sa schimbe cam 15 L de apa si sa puna un pic de AquaSafe. Asa a facut. Am ajuns acasa ieri dimineata si totul parea ok. Astazi ma suna iar si-mi spune ca a mai murit un scalar. Nu stiu ce sa fac cand ajung acasa.
Mentionez ca scalarii au/aveau 2.5 ani. Filtru Tetratec EX700, lumina corespunzatoare, hrana fulgi Sera si mai nou Tetra.
In acvariu mai sunt vreo 9 neoni si de curand la insistentele sotiei am mai luat 6 moly de la un amic. Este posibil ca odata cu ele sa fi introdus in acvariu si vreo boala.... Ce tratament sa aplic celor 2 scalari (pereche) ramasi in viata?

Va rog sa ma ajutati.
Va multumesc.
[Email] [WWW]
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

florin_niky wrote: Ce tratament sa aplic celor 2 scalari (pereche) ramasi in viata?

Va rog sa ma ajutati.
Va multumesc.

Tratamentul se aplica dupa stabilirea diagnozei, nu inainte!
Iar diagnoza,...? Din ce ne-ai relatat, nici o sansa!

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.
florin_niky
Member
[Avatar]

IP:

Se pare ca situatia a reintrat in normal.
Acum nu stiu ce sa fac, sa mai cumpar alti 2 scalari sau sa-i las decat pe astia care au ramas in viata (pereche) ?
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

florin_niky wrote:Acum nu stiu ce sa fac, sa mai cumpar alti 2 scalari sau sa-i las decat pe astia care au ramas in viata (pereche) ?
Pastreaza perechea si nu mai lua alti scalari . E o fapta de bun simt acvaristic sa acorzi 180 litri unei perechi de scalari .

Poze: smilie ... Poze cu plante
florin_niky
Member
[Avatar]

IP:

Pastreaza perechea si nu mai lua alti scalari . E o fapta de bun simt acvaristic sa acorzi 180 litri unei perechi de scalari .

OK
[Email] [WWW]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: