Barabula wrote:Dar m-am bazat pe faptul ca: 1. Produsele Tetra, in general, sunt apreciate printre acvaristi, 2. este totusi o firma (cred, mare) specializata in producerea de "accesorii" pentru acvaristica si poate o mica atentionare si din partea lor ar fi fost, undeva, in instructiuni, prezenta.
Sint de acord cu tine ca produsele Tetra sint de calitate

.
Din pacate, experianta mea (si a altora) la folosirea produselor impotriva algelor spune ca de cele mai multe ori si plantele au de suferit. Uneori mai mult, alteori mai putin.
Mi s-a intimplat ca dupa folosirea Alguminului sa nu mai cresca nici o planta saptamini bune in acvariu' respectiv.
De asemenea, uneori, am obtinut rezultate bune cu Alguminu' - algele au disparut si plantele n-au avut de suferit.
Drept urmare folosesc Algumin doar in cazuri disperate in care nici o alta metoda nu da rezultate. Si cind il folosesc nu pun doza recomandata de producator, pun doar un sfert in prima zi, a doua zi mai pun un sfert.
Nu stiu in ce conditii Alguminu' devine toxic pentru plante

. Am observat ca toxicitatea e mai mica daca se fac schimburi de apa inainte de folosire, da' poate e doar coincidenta.
Avind in vedere experienta proprie si experientele altora parerea mea e ca in anumite conditii, substantele impotriva algelor distrug plantele. Care-s acele conditii mi s-ar parea corect sa apara scris pe ambalaju' respectivelor produse. Din pacate n-am vazut asa ceva nicaieri

.