[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nelamuriri Betta  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Radu SG
Unripe member

IP:

Salut!
Am primit de curand un peste Betta cadou iar pe langa ce am gasit pe internet as avea mai multe intrebari.
1. E mascul sau femela?
2. Daca e mascul pot pune o femela cu el impreuna sau invers? Am inteles ca masculii sunt agresivi.
3. Am inteles ca temperatura este foarte importanta si se pot imbolnavii si pentru 2,3 grade diferenta. As vrea sa stiu care e temperatura optima pe aceasta specie. 28C sau 32C?
4. Care este cea mai buna hrana pentru ei? Fulgi sau granule?
5. Am inteles ca au nevoie de intimitate la fel ca oricare alta specie. Ce recomandati? Mai multe plante sau este ok ce am eu in poza?
6. Cat de mare trebuie sa fie acvariul? Momentan il tin intr-un acvariu de 6L.
Sunt incepator si nu stiu, iar cei de la magazin din punctul meu de vedere dau niste informatii de care nu sunt siguri pe ei sau sunt eronate total. Mi-au zis ca traiesc bine merci si intr-un acvariu de jumate de litru.
Multumesc in prealabil pentru amabilitate!
[Thumb - 1.jpg]

[Thumb - 2.jpg]

DraghiciC
Junior member

IP:

Salut! Bine ai benit pe forum.

1. Este un mascul veiltail full red.

2. Masculii sunt in general agresivi, mai ales cu alti masculi de betta. Sub nici o forma nu pot aupravietui doi masculi adulti in acelasi acvariu. Femele pot fi adaugate intr-un acvariu cu un mascul, dar numai la acvarii de peste 60 de litri, pentru ca acolo femelele pot fugi, se pot ascunde si agresivitatea va fi portionata catre toti pestii din acel acvariu, nu doar impotriva unei femele. Deci pe scurt, nu poti adauga o femela.

3. Da, temperatura apei este importanta. Nu trebuie sa existe variatii mai mari de 2 grade in 24 de ore. Asta inseamna ca si atunci cand schimbi apa trebuie sa pui apa cam la fel de calda. Betta se reproduc la 28-30 de grade Celsius, insa pentru o viata lunga si sanatoasa se pastreaza la 25-26 de grade. Vara nu e nevoie de incalzitor, insa iarna probabil ca da. Oricum monitorizeaza temperatura cu un termometru. Temperatura de 32 de grade nu e recomandata niciodata.

4. Intrebarea e gresita. Nu conteaza daca sunt granule sau fulgi. Eu prefer granulele ca sunt mai usor de numarat cand il hranesti. 4 granule pe zi in medie. La fulgi, e mai greu sa portionezi. Ce fel de mancare? Orice cu un continut ridicat de proteine. Exista granule de betta, granule de discus, tetramin original. Eu prefer sa variez, nu in fiecare zi acceasi mancare. Frecventa ideal a hranirii: 1 data pe zi, 6 zile pe saptamana.

5. Da, orice peste are nevoie de intimitate. Ce ai pus tu in acvariu, nu are nici o treaba cu mediul lui natural de viata. Ideal e sa-i oferi ce are el in salbaticie, adica un substrat cu multe plante naturale, curenti slabi sau deloc, zone umbrite si zone de odihna. In actualul tau setup, probabil va supravietui, dar nu va fi fericit.

6. Poate supravietui in 6 litri, dar recomandat ar fi macar un 24 de litri. De ce? Pentru ca acolo ai avea loc de un filtru intern mic sau filtru cascada, de substrat si plante, poate chiar colegi de apartament (dar nu alti pesti betta).

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: