[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Apa tulbure in acvariu nou  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
milucarmen@yahoo.com
Unripe member

IP:

Buna, sunt noua aici si in lumea aceasta si am o problema. Am cumparat un acvariu 130 l impartit in 2 parti adica 65l/ 65l si apa nu comunica intre ele. Am pus pietris ca substrat in fiecare parte, pietris pe care l-am spalat bine inainte, cite 3 plate in fiecare parte, filtrul si incalzitor si cateva decoratiuni din ceramica si am adaugat in apa o solutie de dedurizare a apei, noi avand put nu apa curenta de la retea. Am facut ceva gresit, trebuia sa spal si mai mult pitrisul sau ce s-a intamplat? Va multumesc daca ma puteti ajuta
[Thumb - acvariu.jpg]

marian1606
Junior member
[Avatar]

IP:

esti 100% sigura ca cele doua compartimente nu comunica intre ele? cand le-ai umplut, nu a curs dintr-unul in altul?

Sunt incepator, nu ma baga in seama.
ID Sorin
Junior member

IP:

Eu vad 4 optiuni:
1. Ori nu ai spalat suficient de bine substratul (nu te supara)
2. Careva din componentele acvariului lasa ceva in compozitia apei
3. Verifica ce scrie pe eticheta solutiei adaugata in apa, daca nu cumva tulbura apa din perspectiva reactiilor chimice care se petrec tocmai in procesul ptr care solutia e destinata
4. Daca 3 nu e valid, atunci poti avea ceva tocmai in apa din put care reactioneaza cu solutia ce ai adaugat-o in acvariu. (Poti elimina aceasta optiune facand un test la scara mica: 2 lt de apa cu cantitatea volumetrica aferenta de solutie; totul pus intr-un flacon). Compozitia si calitatea apei e importanta (lucrez tangential cu apa si cunosc astfel de reactii chiar daca pe compozitia solutiilor nu e mentionata o astfel de reactie/rezultat).

Sorin
milucarmen@yahoo.com
Unripe member

IP:

Mul?umesc o sa fac un test al apei ?i apoi o sa schimb apa si o sa sp?l nisipul nu stiu cum dar o s-o fac cumva, în sensul c? trebuie s? il scot din acvariu

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: