[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Moarte suspecta......sau crima  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Flavius_
Member
[Avatar]

IP:

Deci sa incep cu inceputul. Am un acvariu diversa de 54 l curb, iluminare led, 20 de leduri, restul sau ars....din banda de led de 2.5m, va urma sa o schimb, filtru aquael fan 1 plus, nu am incalzitor, dar temperatura e intre 24 si 27 întotdeauna, nu am pompa de aer.....(poate asta e o problema), am substrat quartz negru, granulatie mica(pietris), un echinodorus (nu foarte sanatos, are puncte negre, dar e ok, se reface, l.am luat de la pet shop acum 3 saptamani. In acvariu am 2 corydoras albino, un sae, un platydoras costatus, 3 neoni albastri(unul de 2 saptamani jumate cumparat, 4 negri si 2 carasi cometa( sunt mici, stiu ca va fi o problema cand vor fi mari, dar asa am luat acvariul (acum jum?tate de an). Sa trecem la subiect. De curând au murit 2 pesti. Un sanitar gen ventuza(nici pleco si nici ancistrus, nu stiu sigur ce era si un hasemania nana. Sanitarul de obicei se alerga cu sae.ul prin acvariu( sanitarul il alerga pe sae-matur) a fost o moarte brusca. Am plecat la 12 de acasa si cand am revenit la 7 erau morti. Mentionez ca am curatat acvariul cu o luna înainte din cauza unei infectii. Acesta e complet ciclat deoarece am luat un filtru de la alt acvariu. De obicei pestii mai stau la suprafata cu gurile deschise. Test de apa nu am facut. E de duritate medie. Faza cu gurile pestilor la suprafata cica ar fi de la intoxicatie de la aluminiu, daca nu ma însel, dar nu cred deoarece pun biotopol înainte de fiecare schimb de apa. Pâna acum a fost tot ok. Accept orice critica. Înafara de faza cu carasi......Stiu, nu e ok cum ii tin, dar momentan ii mai las asa, când vor cre?te va fi o problema. L.e. e a doua oara cand scriu mesajul.....s.a sters......daca am uitat sa scriu ceva, amintiti.mi, scuzati greselile de ortografie....

This message was edited 4 times. Last update was at 07/03/2019 00:12:20

[Email] [Yahoo!]
Desauron
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare, cand pesti inoata aproape de suprafata cu gura este din cauza oxigenarii insuficiente, si fac val la gura sa se oxigeneze apa din gura lor. Prin valuirea apei, se oxigeneaza apa. Si planta pe care o ai se ocupa de oxigenarea apei, dar nu pare sa faca fata.

Si stresul omoara pestii, si probabil datorita infectiei trecute, o fi avut organismul slabit, si ramas slabit de la oxigenare insuficienta, a facut efort prin alergare + oxigenare mica = deces.

Indraznesc sa iti sugerez sa bagi mai multe plante care oxigeneaza apa, sunt plante de suprafata care oxigeneaza apa in proximitatea lor, si plante de mijloc sau substrat care oxigeneaza in proximitatea lor.

Sper ca parerea mea umila te va ajuta, iti urez bafta.
Flavius_
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc, probabil voi pune o pompa de aer, deoarece carasii m?nânc? tot, am pus plante de suprafata, au disp?rut.......probabil voi pune o bucat? de anubias din cel?lalt acvariu.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: