[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sticla mai veche poate ceda mai usor?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
MihaiCalin
Membru de baza

IP:

Am obtinut sticla dimensionata exact pentru un acvariu, cu dimensiunile 115L/48l/50h cm. Sticla are grosimea de 10 mm. Avand in vedere ca a fost un chilipir, si ca inca se mai vad urmele de chit pe o laterala, imi dau seama ca provine de la o vitrina ceva.
Credeti ca asi avea probleme folosindo?...intentionez sa renunt la 15 cm in lungime....deci va avea 110/48/50.
[Email] [Yahoo!]
Sicmar
Junior member

IP:

Sticla, daca nu are defecte de fabricatie, poate fi folosita si de stranepoti.
[Email] [Yahoo!]
Gabriel
<'))))<
[Avatar]

IP:

Am avut un acvariu facut cu 8ani in urma pe care l-am dezlipit si lipit de doua ori. Prima data a fost dupa vreo 5ani. Nu incepuse sa curga dar siliconul pe care l-am folosit la prima asamblare nu era special pt acvariu (deh - nu exista inca pe toate drumurile).
Acum aproape un an l-am desfacut iar pentru ca am vazut cu ochii mei cum la umplere la schimbul de apa se deforma partea frontala si am zis ca siliconul nu mai este elastic ca sa preia solicitarile plus ca nu avea nici un fel de intaritoare (era un acvariu de dimensiuni standard 80 x 40 x 30 latime din sticla de 6mm).
Dupa lipire si adaugare de intaritoare i l-am dat cumnatului meu sa il duca la munca pentru ca eu imi facusem deja unul mai mare. S-a fisurat partea frontala in doua luni.

Nu pot sa trag o concluzie din cele de mai sus dar iti pot spune ca sticla - la fel ca orice alt material - din cauza tensiunilor/fortelor/momentelor ce apar in ea de-a lungul utilizarii ei - "imbatraneste" fara ca acest lucru sa fie evident sau vizibil. Explicatia este lunga si merge pana la nivel molecular.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: