[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepator acvaristica  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
galaxy
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut . Sunt incepator in acvaristica . Totul a inceput saptamana trecuta,am mers la petshop pentru a cumpara mancare pentru porcusorii de guineea , ca de obicei am mai stat sa admir animalutele dar de data asta am vazut intr-un bol un peste betta foarte frumos , nu mai vazusem acolo pesti betta asa frumosi , erau numai vailtail dar acesta era un crowntail ,mi-a placut foarte mult . Intreb vanzatoarea daca are un bol ca cel in care era el de vanzare ,a zis ca da ,am cumparat un bol de un litru (la fel ca cel in care era el) , mancare sera bettagran (a costat 8 lei ,era si mai ieftina dar am zis ca odata cumperi un betta asa frumos), tetra aquasafe ,mincioc , pietris (punga 2,5 kg) , doua plante artificiale .
Ajuns acasa caut pe net info despre betta dar am mai gasit si cateva info in plus si anume despre aclimatizare si despre mai multe chestii , am verificat daca al meu chiar e crowntail cautand pe net info despre betta ,mi-a dat si tipuri de coada ,deci doamna de la magazin nu m-a mintit.
Am pus apa in bol ,am pus aquasafe in ea si am lasat punga cu pestisorul plutind in bol ,apoi am pus cate putina apa din bol in punga cu pestisorul ,am lasat 10 minute ,iar am pus apa din bol in punga (asta de 3 ori) si apoi am pus pestisorul in bol ,deci am facut aclimatizarea .
A doua zi pestele era ok dar totusi mie mi se parea ca bolul e mult prea mic asa ca am luat un borcan de muraturi de 5 litri ,am pus si acolo pietris (spalat foarte bine),apa ,aquasafe ,una dintre plante (cea care era intreaga ,pe cealalta am taiat-o ca sa intre in bol ) si apoi am pus pestisorul in borcan.
Bolul l-am lasat cu pietrisul ,planta si apa in el si l-am pus (bolul) pe gura borcanului (asa am facut un capac ca sa nu sara pestisorul),pe bol am pus o lumina cu leduri ( cu telecomanda ) .,.,-.-'.
Pestele este si acum la fel de activ ,vine dupa deget ,mananca ,e ok . Nu dau multa mancare doarece nu vreau sa se murdareasca apa .
Pana acum am schimbat o singura data apa(2 litri,pe asta am lasat-o 12 ore la declorinat apoi am pus aquasafe ).
Astept sfaturi , critici si orice informatie .
Orice sfat e binevenit ,orice informatie e binevenita .

Salut forumisti de treaba ! :-)
galaxy
Junior member
[Avatar]

IP:

Poza 1
[Thumb - IMG_20180830_161942.jpg]

galaxy
Junior member
[Avatar]

IP:

Poza 2
[Thumb - IMG_20180830_161937.jpg]

galaxy
Junior member
[Avatar]

IP:

Poza 3
[Thumb - IMG_20180830_161936.jpg]

galaxy
Junior member
[Avatar]

IP:

Poza 4
[Thumb - IMG_20180830_161932.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 30/08/2018 15:23:45

galaxy
Junior member
[Avatar]

IP:

Poza 5
[Thumb - IMG_20180830_161905.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 30/08/2018 15:24:14

Cozmastie
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit.Betta e un peste usor de intretinut,dar eu Iti recomand urmatoarele:ia un acvariu de 10-15L,e suficient,mai mare s ar pierde betta ul prin el.Va trebui sa schimbi apa des pentru ca nu ai un filtru sau macar o pompa de aer.Iti vor trebui plante adevarate,deoarece aduc multe beneficii acvariului,plus sanasele de a se accidenta pestele(sa se taie in mare parte)sunt reduse la 0.Daca iei acvariu(nu bol),ia un filtru de tip hang on,va fi suficient pentru volumul dat.Ca decor ar merge niste buturugi/pietre,spala le bine DOAR CU APA.Echinodorus Bleheri,Anubias,Java Fern,Bucephalandra,Christmas Montagnei,Cryptocoryne,acestea sunt plante de tip easy,adica sansele sa le pierzi sunt minime,fiind usor de intretinut.Citeste articole despre:Ciclarea acvariului,Ciclul azotului,Lumina,Echipamente.

image
galaxy
Junior member
[Avatar]

IP:

[Thumb - IMG_20180830_170847.jpg]

galaxy
Junior member
[Avatar]

IP:

Cozmastie wrote:Salut si bine ai venit.Betta e un peste usor de intretinut,dar eu Iti recomand urmatoarele:ia un acvariu de 10-15L,e suficient,mai mare s ar pierde betta ul prin el.Va trebui sa schimbi apa des pentru ca nu ai un filtru sau macar o pompa de aer.Iti vor trebui plante adevarate,deoarece aduc multe beneficii acvariului,plus sanasele de a se accidenta pestele(sa se taie in mare parte)sunt reduse la 0.Daca iei acvariu(nu bol),ia un filtru de tip hang on,va fi suficient pentru volumul dat.Ca decor ar merge niste buturugi/pietre,spala le bine DOAR CU APA.Echinodorus Bleheri,Anubias,Java Fern,Bucephalandra,Christmas Montagnei,Cryptocoryne,acestea sunt plante de tip easy,adica sansele sa le pierzi sunt minime,fiind usor de intretinut.Citeste articole despre:Ciclarea acvariului,Ciclul azotului,Lumina,Echipamente.

M-am orientat putin .
Sa imi spuneti daca este ok filtrul asta : https://m.emag.ro/filtru-cascada-crystal-hang-on-nr-1-ef075/pd/D89N5JBBM/?X-Search-Id=09901d5c41d22519d33c&X-Product-Id=34414182&X-Search-Page=1&X-Search-Position=10&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view si acvariul asta : https://m.emag.ro/acvariu-ocean-free-32x18x24-cm-volum-13-8-l-at582/pd/DGYG2JBBM/ ca sa stiu sa dau comanda .
Totusi nu pot sa cumpar doar filtrul si sa il atasez de borcan?

Florin82
Membru de baza

IP:

Sunt bune. Apasa ferm pe "Adauga în cos" si gata. Uita de borcan. Filtrul e construit pentru acvariu nu pt borcan.
galaxy
Junior member
[Avatar]

IP:

Florin82 wrote:Sunt bune. Apasa ferm pe "Adauga în cos" si gata. Uita de borcan. Filtrul e construit pentru acvariu nu pt borcan.

Deja sunt in cos , apas finalizare comanda .
Ok atunci ,macar sa fie fericit.

Flavius_
Member
[Avatar]

IP:

ma bucur pentru acel betta =))

This message was edited 1 time. Last update was at 30/08/2018 16:37:26

[Email] [Yahoo!]
Florin82
Membru de baza

IP:

Asa am început si eu cu borcanul de muraturi ). Citeste atent aici pe forum partea cu inceputul primul acvariu.
Florin82
Membru de baza

IP:

Si numai cumpara alti pesti. Mai cauta o plantuta un anubias e bun. Si o buturuga. Pt anubias.
galaxy
Junior member
[Avatar]

IP:

Flavius_ wrote:ma bucur pentru acel betta =))

galaxy
Junior member
[Avatar]

IP:

Florin82 wrote:Asa am început si eu cu borcanul de muraturi ). Citeste atent aici pe forum partea cu inceputul primul acvariu.

Ok

galaxy
Junior member
[Avatar]

IP:

Florin82 wrote:Si numai cumpara alti pesti. Mai cauta o plantuta un anubias e bun. Si o buturuga. Pt anubias.

Nici nu ma gandesc sa cumpar alti pesti , nici macar in acvariul care va veni ,vreau sa fie doar el si sa fie fericit decat mai multi tristi si stresati .

Cozmastie
Senior member
[Avatar]

IP:

eu as lua anubias,echinodorus si buchephalandra

image
galaxy
Junior member
[Avatar]

IP:

Cozmastie wrote:eu as lua anubias,echinodorus si buchephalandra

Mie imi place Valisneria si Anubias

GeoCri3772
Member

IP:

galaxy wrote:
Cozmastie wrote:eu as lua anubias,echinodorus si buchephalandra

Mie imi place Valisneria si Anubias

Valisneria poate creste in nisip quartzos / pietris de granulatie mica si Anubias pe lemn/piatra/decor.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: