[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sa cumpar femela de Betta ?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
GeoCri3772
Member

IP:

Din cate stiti am un acvariu de 12 litri cu un mascul Betta (cel de 60 de litri in care o sa pun neoni este la ciclat),azi am mai luat un acvariu mic de 6 litri ,in care o sa pun femela in cazul in care nu se intelege cu bettanul .
Masculul nu a facut bulele alea la suprafata apei dar poate daca pun femela o sa le faca?
Ce ziceti ?

This message was edited 1 time. Last update was at 21/07/2018 07:35:15

Deliabiba
Member

IP:

pune femela in ala de 6 lityri apoi pune acvariu de 6 in ala de 12 - daca nu ai nimic sa desparta femela de mascul o sa ramai numai cu masculul...
- citeste un pic despre beta si apoi cumpara femela
GeoCri3772
Member

IP:

Nu inteleg !
Mai intai trebuie sa vad daca se inteleg ,in cazul in care nu se inteleg o sa o mut pe femela in cel de 6 l .Cum adica daca nu ai nimic sa ii desparti ?daca nu se inteleg pun femela in ala de 6litri. Cum sa pun acvariul de 6 l in ala de 12 ?
Si totusi nu cred ca esti in masura sa îmi zici ,,citeste un pic despre betta'' .sti de ce ?realizezi ca nu tin Bettanul intr-un acvariu de 1 litru cu o planta artificiala si substrat rosu nu? Am cred ca peste 10 ore de citit în total despre betta ,nu e de parca as fi pus în 12 litri 10 scalari,10 masculi Betta si 30 de masculi guppy daca faceam asa da ,zi frate ba da ai citit ceva.
Si cum plm sa pun 6 acvarii in acvariul de 12 litri.
Te sfatuiesc sa citesti de doua ori întrebarea la care raspunzi si sa citesti de doua ori ce ai scris .

This message was edited 5 times. Last update was at 21/07/2018 13:55:01

Deliabiba
Member

IP:

O sa-ti explic pe romaneste

NU pui femela de beta impreuna cu masculul indiferent cati litri are acvariu (pana in 1000l (o mie de litri)).... decat in cazul in care vrei ca femela sa moara.
Daca vrei sa ii reproduci faci asa (din citite si vazut in filme):
- pui masaculul intr-un acvariu (30litri) apoi pui femela intr-un recipient pe care il pui in acvariu cu masculul (doar sa o vada - sa nu ajunga la ea ca moare) - ca si in pieasa aia: "mor femeile dupa mine"
- dupa ce masculul construeste cuibul din spuma si esti sigur ca femela are oua (icre) ii dai drumul in acvariu (la femela)
- ii lasi sa se iubeasca - apoi scoti imediat femela afara (daca nu vrei sa moara)

- pe scurt masculul de beta va omora femela de beta - nu sunt ca oameni - care dupa sex se mai si pupa - astia se omoara intre ei (adica masculu omoara femela)

Sport la citit - si fara stres

este posibil sa gresesc - dar de acum 20 de ani cand am avut primul meu acvariu cu Guppy am aflat asta si de aceea am luat Guppy si nu Beta

This message was edited 1 time. Last update was at 22/07/2018 08:38:36

GeoCri3772
Member

IP:

Daca de exemplu iau o femela Betta big ear si am un mascul crowntail se inmultesc ?si daca da cum ar fi puii?

This message was edited 1 time. Last update was at 23/07/2018 18:25:42

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cristi frate,nu intelegi deloc bine. Omul ti.a zis sa bagi acvariul de 6l in ala de 12,le umpli pe ambele cu apa,astfel incat betta sa se invarta in jurul acvariului de 6l sa vada femela dar sa nu ajunga la ea.
Nu ma pot abtine sa nu observ reactia ta la indemnul colegului de a citii despre betta; pai te.a indemnat sa mai citesti pt ca CHIAR TREBUIE SA MAI CITESTI,altfel nu vad de ce ai atatea intrebari,mai precis pune aceste intrebari tie insuti, si vei observa ca daca nu iti raspunzi la ele,chiar mai trebuie sa citesti,chit ca ai 10 ore,100de ore,sau 10 ani; in momentul in care nu intelegi ca omul ti.a zis sa pui un acvariu de 6 in unul de 12 nu 6 acvarii in unul singur si daca nu sti ca femela e ucisa aproape instant de mascul daca cuibul nu e facut,din nou,trebuie samai citesti. Pe de alta parte,putem observa noi ca nu ai o cioata intr.un bol cu 10 scalari si alte ciorbe,insa o manifestare de "autopompozitate" gen "stiu mai bine dar totusi nu stiu" nu te va ajuta deloc in a iti gasii raspunsurile sau in a ti le oferii altii,vei vedea. Suntem o comunitate destul de sociabila,dar restransa,deoarece 90% din cei care gasesc raspunsuri aici(asta din cei care le cauta) ajung sa creada dupa un timp ca stiu ei mai bine,insa ce trebuie sa intelegem noi toti este ca in acvaristica nici 10 vieti nu.ti ajung pt a intelege totul.
Astea fiind spuse,te rog intelege intai ca ai nevoie de a invata pt pestii tai si apoi pt tine,sa nu arunci banii.
Vad ca vrei sa corcesti betta,lucru ce nu te va ajuta,betta nu fac 2 pui pe care sa ii cresti impreuna cu familia lor, ci 200 pe care nu vei avea cui sa ii dai deoarece nu toata lumea vrea corceli. Asigura.te ca ai cui sa dai puii inainte de a vrea sa ii inmultesti, si te rog accepta faptul ca atitudinea ta descrisa de mine mai sus nu e buna nici pt tine,nici pt pestii tai,deoarece nu iti va mai raspunde nimeni la mesaje si intrebari,nevrand sa se loveasca de diferite tale manifeste. Aceasta nu e doar o mustrare,ci si o incurajare
Ape limpezi si pestisori sanatosi.
P.S.: Fa.ti un acvariu curat si frumos,nu 20 pe jumatate

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: